Reisverslag In het spoor van de Inca's


Ga naar: Home  Bolivia  Chili  Peru  Foto's


Peru > Historisch Cusco

Cusco
Om negen uur heb ik afgesproken voor een ontbijt in het hotel. Het regent jammer genoeg ook vandaag weer. Via de straatjes van Cusco lopen we naar het plein Plaza Cusipata. Daarvandaan lopen we richting het centrale plein, Plaza de Armas. Bij de Kathedraal kopen we een combinatieticket met het museum van kunst en de San Blas kerk. De Kathedraal bestaat in feite uit een drietal aaneengesloten kerken. De Sagrada Familia, de linker kerk en tevens de bezoekersingang. De eigenlijke kathedraal in het midden en tenslotte de Iglesia del Triunfo, de rechter kerk en tevens de oudste kerk van de drie. De Kathedraal is gebouwd van de stenen die afkomstig waren van de Incabouwwerken in en rond Cusco. De Kathedraal is indrukwekkend, apart en zeker de moeite van het bezoek waard. Buiten gekomen zijn we via de smalle incastraatjes richting de wijk El Blas gelopen. Onderweg drinken we, om weer wat op te drogen, koffie. We bezoeken de 12-hoekige steen in één van de incamuren en enkele kerken. Op aanraden van de reisgids besluiten we te gaan eten in een klein eetzaakje. Het geadviseerde restaurant blijkt er niet meer te bestaan, maar de opvolger serveert een prima lunch voor een redelijke prijs. Na de lunch hebben we op de plaza de Armas een nieuwe foto van de Kathedraal gemaakt. De foto ’s morgens bleek mislukt te zijn. We bezoeken de kerk El Blas met het fraaie spreekgestoelte waar 25 jaar aan gewerkt is.
Twaalf hoekige steen
Ook bezoeken we het museum de Arte Religioso met ons combinatieticket. In het museum hangen veel religieuze schilderijen. Op de terugweg naar het hotel drinken we op de Plaza de Armas op de eerste verdieping een biertje. Hiervandaan hebben we mooi uitzicht over het plein.
’s Avonds zijn we met het gehele gezelschap Peruaans gaan eten. Het diner, met Peruaanse muziek is in buffet vorm en het smaakt goed. Tijdens het diner bedanken we Kristina voor haar begeleiding tijdens de reis. Kristina geeft aan dat ze ons een leuke groep vindt (en dat meent ze ook).
Na afloop gaan we nog naar een discotheek. In het straatje met de 12-hoekige steen vindt een actie van de politie plaats tegen de illegale straatverkopers. Van twee kanten wordt de straat afgesloten en agenten pakken alle verkoopwaar af. Wij staan er precies tussen in. Een vreemde en angstaanjagende gebeurtenis. Even verder staan we stil bij de juwelier. Harm is al de hele dag aan het bieden op een beeldje van 4.000 dollar. Door de etalageruit en gesteund door ons allen zakt de prijs tot 2.600 dollar. Harm besluit het beeld niet te kopen.
We sluiten de avond af in een discotheek in Cusco. De diskjockey komt speciaal vragen welke muziek wij leuk vinden. Echter al snel staat de salsa muziek weer aan. Op twaalf uur treedt een band op. Vreemd genoeg moet iedereen van de dansvloer en gaan zitten. Tijdens een van de nummers selecteert de zanger “vrijwilligers” voor de salsadans.
Centrum Cusco bij nacht
Marco en ik zijn de klos om één voor één voor te mogen dansen voor het publiek. Omdat verder niet gedanst wordt, besluiten we naar een andere discotheek te gaan. Aan de Plaza de Armas hebben we tot over tweeën gedanst op meer westerse muziek. Vanaf het open balkon hebben we uitzicht op de klassieke Kathedraal en Jezuïeten kerk op het plein. Een fascinerende combinatie. Om kwart over twee rijden we met de taxi terug naar het hotel.


Vorige  Volgende  

Reacties op 'In het spoor van de Inca's':


Reacties:

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit bericht

Reisverslag

Op weg naar Lima (Dag 1)
Vliegen over de Peruaanse.. (Dag 2)
Naar 4.600 meter en weer .. (Dag 3)
Met de nachtbus door Chili (Dag 4)
San Pedro de Atacama (Dag 5)
De grens met Bolivia over (Dag 6)
Het zoutmeer van Uyuni (Dag 7)
Wandelen langs het zout (Dag 8)
Met de bus naar Potosí (Dag 9)
Ontzag voor de mijnwerkers (Dag 10)
Sucre, de officiële hoof.. (Dag 11)
De Chataquila wandeling (Dag 12)
De zondagsmarkt van Tarab.. (Dag 13)
Vliegen naar La Paz (Dag 14)
Als Kuifje in Tiahuanaco (Dag 15)
Naar de top van de Takesi.. (Dag 16)
Wandelen door Takesi (Dag 17)
Zicht op het Titicacameer (Dag 18)
Inzegening van de auto’s (Dag 19)
De Uros rieteilanden (Dag 20)
Van Puno naar Cusco (Dag 21)
Start van de Incatrail (Dag 22)
Sneeuw op de dead women p.. (Dag 23)
Regen op de camping Wiña.. (Dag 24)
Machu Picchu in de mist (Dag 25)
Historisch Cusco (Dag 26)
Terug naar Lima (Dag 27)
Weer thuis (Dag 28)


Reisroute
Programma