Reisverslag In het spoor van de Inca's


Ga naar: Home  Bolivia  Chili  Peru  Foto's


Bolivia > De zondagsmarkt van Tarabuco

We kunnen vandaag uitslapen. Pas om negen uur vertrekken we met de bus (dezelfde bus als gisteren, krap met harde banken) naar de zondagsmarkt in Tarabuco. Gelukkig is de weg er naar toe goed begaanbaar. Na zestig kilometer, anderhalf uur rijden en één plasstop, rijden we het centrumpje van Tarabuco binnen. Rond het plein en in de straatjes is de zondagsmarkt met veel standjes langs de kant. Vanuit alle plaatsen uit de omgeving zijn de Bolivianen naar Tarabuco gekomen, waardoor het straatbeeld gevuld wordt met een weelde van verschillende klederdrachten.
De zondagsmarkt van Tarabuco
Het valt echter nog niet mee om hier een goede foto van te maken. Veel marktbezoekers willen helemaal niet gefotografeerd worden of vragen geld voor de foto. Op het marktplein is de groente- en fruitmarkt. Hier wordt niet alleen waar gekocht, maar wordt ook onderling geruild. Op een binnenplaats, even weg van de drukte van de zondagsmarkt, drinken we wat en eten op aanraden van Kristina pindasoep. Erg lekker maar de pindasoep heeft meer weg van kerriesoep. Om kwart over één zijn we terug bij het centrale plein, maar de bus is niet te vinden tussen alle bussen. Kristina gaat op zoek en na enig speurwerk van haar, treft ze de bus in een zijstraat.
De zondagsmarkt van Tarabuco
Om half drie zijn we weer terug in Sucre. Op een zondag is er in een stad als Sucre niet veel te beleven. Gelukkig is het prachtig weer en is het lekker warm. Via de straatjes komen we uit bij het park. Het park blijkt een combinatie te zijn van een pretpark, een speeltuin en een smal park. In het midden van het park prijkt een 15 meter hoge Eiffeltoren, die door kinderen beklommen wordt. Terug lopend naar het centrum bezoeken we de markt (beperkt op zondag) en hebben we op het balkon-café aan de plaza wat gedronken lekker in het zonnetje. Na een korte pauze in het hotel (tijd om in te lezen voor La Paz) zijn we gaan eten bij de pizzeria. Kristina heeft ons de pizzeria aangeraden. We twijfelen alleen of we wel bij de juiste pizzeria zitten. De indeling van de pizzeria is wat simpel en sober, maar de pizza’s daarentegen smaken erg lekker. Voor de koffie gaan we traditioneel naar café de Joy Ride. Hier is inmiddels praktisch het gehele reisgezelschap aanwezig. Met elkaar drinken het een en ander en wandelen rond elf uur naar ons hotel.


Vorige  Volgende  

Reacties op 'In het spoor van de Inca's':


Reacties:

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit bericht

Reisverslag

Op weg naar Lima (Dag 1)
Vliegen over de Peruaanse.. (Dag 2)
Naar 4.600 meter en weer .. (Dag 3)
Met de nachtbus door Chili (Dag 4)
San Pedro de Atacama (Dag 5)
De grens met Bolivia over (Dag 6)
Het zoutmeer van Uyuni (Dag 7)
Wandelen langs het zout (Dag 8)
Met de bus naar Potosí (Dag 9)
Ontzag voor de mijnwerkers (Dag 10)
Sucre, de officiële hoof.. (Dag 11)
De Chataquila wandeling (Dag 12)
De zondagsmarkt van Tarab.. (Dag 13)
Vliegen naar La Paz (Dag 14)
Als Kuifje in Tiahuanaco (Dag 15)
Naar de top van de Takesi.. (Dag 16)
Wandelen door Takesi (Dag 17)
Zicht op het Titicacameer (Dag 18)
Inzegening van de auto’s (Dag 19)
De Uros rieteilanden (Dag 20)
Van Puno naar Cusco (Dag 21)
Start van de Incatrail (Dag 22)
Sneeuw op de dead women p.. (Dag 23)
Regen op de camping Wiña.. (Dag 24)
Machu Picchu in de mist (Dag 25)
Historisch Cusco (Dag 26)
Terug naar Lima (Dag 27)
Weer thuis (Dag 28)


Reisroute
Programma