Reisverslag In het spoor van de Inca's


Ga naar: Home  Bolivia  Chili  Peru  Foto's


Bolivia > Vliegen naar La Paz

La Paz
Het is tijd om Sucre weer te verlaten. We vertrekken richting La Paz. Om negen uur staat de bus voor de deur van het hotel. Onze gids van de wandeling is ook speciaal gekomen om afscheid van ons te nemen. Zij rijdt mee naar het vliegveld. Om half tien kunnen we inchecken bij de balie. Helaas begeeft de weegschaal het onder het gewicht van de bagage (of misschien wel meer door de manier waarop wij de tassen op de weegschaal zetten?) De meneer moet de weegschaal repareren en opnieuw ijken. Het ijken doet hij op basis van zijn eigen gewicht. Om 10:40 vertrekt het vliegtuig richting La Paz. Onderweg krijgen we yoghurt en muesli. Ook hebben we een prachtig uitzicht over de besneeuwde toppen van de Andes. Na een vlucht van 50 minuten landt het vliegtuig in La Paz. De bagage wordt opgeladen op twee minibusjes en door het erg drukke verkeer van de stad en via de tolweg worden we naar ons hotel gebracht. Ons hotel ligt in het centrum van de stad. La Paz is gelegen in een kom, met de arme wijk El Alto en het vliegveld op zo’n 4.100 meter. Het centrum van de stad ligt rond de 3.600 meter en de rijke wijken liggen onderaan rond 3.200 meter. Hiermee is La Paz de enige stad ter wereld waar de rijke bevolking laag woont en de arme bevolking hoog.
In de kamer constateerde we dat de kamer nog niet schoongemaakt is. De schoonmaker komt er net aan. Na de uitleg van Kristina over La Paz kunnen we wel onze kamer op. ’s Middags lopen we La Paz in via de heksenmarkt. In een van de standjes koop ik een wandkleed voor thuis aan de muur. Via het centrum komen we bij hotel Presidente, een vijf sterren hotel midden in de stad. Op de hoogste verdieping bestellen we een soepje als lunch. We genieten van het uitzicht. De ober laat ons ook de bar zien op de zestiende verdieping. Eigenlijk is de bar op dit tijdstip gesloten. Vanaf hier hebben we een nog mooier uitzicht over deze wereldstad. Weer beneden volgen we onze weg naar het centrale plein voor het paleis en de kathedraal. Vervolgens gaan we via het postkantoor en de San Fanciscokerk naar de markt achter ons hotel.
La Paz
Op deze markt wordt veel nagemaakte merkkleding verkocht. Het straatje loopt fors omhoog. Bovenaan gekomen lopen we via de normale straten terug naar het hotel. Om zes uur krijgen we in ons hotel een briefing van onze gids voor de Takesitrail Op aanraden van Kristina, en die heeft ons al meer goede adresjes gegeven, hebben we gegeten in ons hotel. We hebben heerlijk gegeten en rond half elf willen we naar onze kamer. Onze sleutel blijkt zoek bij de receptie. Met een loper wordt de kamer geopend.


Vorige  Volgende  

Reacties op 'In het spoor van de Inca's':


Reacties:

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit bericht

Reisverslag

Op weg naar Lima (Dag 1)
Vliegen over de Peruaanse.. (Dag 2)
Naar 4.600 meter en weer .. (Dag 3)
Met de nachtbus door Chili (Dag 4)
San Pedro de Atacama (Dag 5)
De grens met Bolivia over (Dag 6)
Het zoutmeer van Uyuni (Dag 7)
Wandelen langs het zout (Dag 8)
Met de bus naar Potosí (Dag 9)
Ontzag voor de mijnwerkers (Dag 10)
Sucre, de officiële hoof.. (Dag 11)
De Chataquila wandeling (Dag 12)
De zondagsmarkt van Tarab.. (Dag 13)
Vliegen naar La Paz (Dag 14)
Als Kuifje in Tiahuanaco (Dag 15)
Naar de top van de Takesi.. (Dag 16)
Wandelen door Takesi (Dag 17)
Zicht op het Titicacameer (Dag 18)
Inzegening van de auto’s (Dag 19)
De Uros rieteilanden (Dag 20)
Van Puno naar Cusco (Dag 21)
Start van de Incatrail (Dag 22)
Sneeuw op de dead women p.. (Dag 23)
Regen op de camping Wiña.. (Dag 24)
Machu Picchu in de mist (Dag 25)
Historisch Cusco (Dag 26)
Terug naar Lima (Dag 27)
Weer thuis (Dag 28)


Reisroute
Programma