Reisverslag In het spoor van de Inca's


Ga naar: Home  Bolivia  Chili  Peru  Foto's


Bolivia > Naar de top van de Takesitrail

Eduardo, onze gids voor de Takesitrail komt ons samen met de dragers ophalen om half negen. De bus brengt ons naar het beginpunt van de Takesitrail. Dit is op zich al een tocht van drie uur. La Paz rijden we uit via het lage, oftewel het rijke gedeelde.
Ezels op de Takesitrail
Daarna gaan we de pas op omhoog. Via smalle weggetjes, langs soms diepe ravijnen en het laatste gedeelte over een zeer slechte hobbelige weg, komen we aan bij het beginpunt van de Takesitrail op 4.200 meter hoogte. De ezels staan hier al op ons te wachten voor de bagage. Het eerste stuk is een klim naar de top op 4.650 meter. Een forse klim en de hoogte speelt een zware rol. Al snel splitst de groep zich in de snelle klimmers en de rustigere lopers. Belangrijk bij het stijgen is het om goed op de ademhaling te letten. Zeker op hoogte. Door bij elke linker stap in te ademen en bij elke rechterstap uit, kun je rustig naar boven lopen. Onderweg naar de top vliegt heel hoog boven ons een Condor. Een mooi gezicht maar helaas een klein stipje aan de horizon. Voordat we de top bereiken, gebeurt het onvermijdelijke … we worden geklopt door de ezels! De beesten halen ons in een langzaam tempo in. Na anderhalf uur bereiken we de top. Het is koud op de top en ik heb ondertussen alle kleding aangetrokken die ik bij me heb. Snel een foto nemen op de top en daarna begint de afdeling. Het afdalen verloopt een stuk eenvoudiger. Bij het meer wordt pauze gehouden voor de lunch (kip met groente). De koplopers zitten hier al een tijdje te wachten. Het vervolg van de tocht gaat voornamelijk bergafwaarts.
Takesitrail
Onderweg wordt het echter steeds bewolkter en mistiger. Bij het passeren van het kleine plaatsje Takesi, met slechts twee families, vormt de mist een bijna surrealistisch beeld. Hoe zou het hier met zon geweest zijn? Na het dorpje Takesi dalen we verder en de begroeiing neemt steeds meer toe. Bij het riviertje is de eerste overnachtingplaats. Wij arriveren dit keer eerder dan de ezels. Daardoor kunnen de dragers pas later beginnen met het opzetten van de tenten. Wij mogen absoluut niet helpen. Snel leg ik de spullen in de tent en voordat het donker wordt richt ik de tent in. Het eten wordt om half acht opgediend. We zitten gezellig in een kring op kleine klapstoeltjes. Het is alleen ondertussen behoorlijk fris geworden en de fleeze deken komt goed van pas. Rond half negen kruipt iedereen zijn tent in. Met de geleende binnenslaapzak, de slaapzak en de fleeze deken is het behaaglijk in de tent.


Vorige  Volgende  

Reacties op 'In het spoor van de Inca's':


Reacties:

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit bericht

Reisverslag

Op weg naar Lima (Dag 1)
Vliegen over de Peruaanse.. (Dag 2)
Naar 4.600 meter en weer .. (Dag 3)
Met de nachtbus door Chili (Dag 4)
San Pedro de Atacama (Dag 5)
De grens met Bolivia over (Dag 6)
Het zoutmeer van Uyuni (Dag 7)
Wandelen langs het zout (Dag 8)
Met de bus naar Potosí (Dag 9)
Ontzag voor de mijnwerkers (Dag 10)
Sucre, de officiële hoof.. (Dag 11)
De Chataquila wandeling (Dag 12)
De zondagsmarkt van Tarab.. (Dag 13)
Vliegen naar La Paz (Dag 14)
Als Kuifje in Tiahuanaco (Dag 15)
Naar de top van de Takesi.. (Dag 16)
Wandelen door Takesi (Dag 17)
Zicht op het Titicacameer (Dag 18)
Inzegening van de auto’s (Dag 19)
De Uros rieteilanden (Dag 20)
Van Puno naar Cusco (Dag 21)
Start van de Incatrail (Dag 22)
Sneeuw op de dead women p.. (Dag 23)
Regen op de camping Wiña.. (Dag 24)
Machu Picchu in de mist (Dag 25)
Historisch Cusco (Dag 26)
Terug naar Lima (Dag 27)
Weer thuis (Dag 28)


Reisroute
Programma