Reisverslag In het spoor van de Inca's


Ga naar: Home  Bolivia  Chili  Peru  Foto's


Bolivia > Inzegening van de auto’s

De excursie naar Isla del Sol vertrekt om half negen. Wij hebben besloten niet mee te gaan, dus kunnen we rustig uitslapen. Ik geef ’s morgens bij de receptie mijn was af (als dat maar goed gaat ..). We wandelen langs het meer nog voor het ontbijt. Vervolgens gaan we op stap in Copacabana. Copacabana is een pelgrimsoord.
Kathedraal Copacabana
De enorme Kathedraal is dan ook de moeite waard om te bezichtigen, evenals de kapel achter de kathedraal. Op zaterdag – toevallig vandaag – worden voor de kathedraal auto’s gezegend. Diverse auto’s staan voor de kathedraal opgesteld. De auto’s worden versierd met bloemen. Rond elf uur vindt de inzegening van de auto’s plaats door de geestelijke. Hij sprenkelt het wijwater onder de motorkap, rond de auto en zelfs in de auto. Daarna wordt de auto overgoten met bloemen, wordt wierrook rond en in de auto gebrand en tenslotte wordt een fles champagne over de auto leeggespoten. Natuurlijk wordt afgesloten met een foto van de trotse familie voor de auto. Een grappig tafereel. Ook taxi’s en complete touringcars worden ingewijd.
Aan de andere kant van het plein is het “feest van de vis” bezig. In diverse kraampjes wordt vis gebakken en zijn terrasjes ingericht. In een van de standjes drinken we wat (3 Bs ; 30 euro cent voor twee cola). Aansluitend klimmen we via het pelgrimpad de heilige berg. Na deze flinke klim worden we beloond met een mooi uitzicht over Copacabana en over het Titicacameer. De afdeling is misschien nog wel lastiger. Ik voel de traptreden vooral in de knieën. Veilig komen we weer beneden.
Inzegenen auto's
Rond half drie verzamelen we bij het hotel om met een groepje de kwartfinale van EK2004 te gaan kijken. Nederland speelt tegen Zweden. In een klein cafeetje in Copacabana kunnen we de wedstrijd bekijken. De wedstrijd blijft doelpuntloos en Nederland wint na strafschoppen. Jammer voor de twee zweden achter ons, maar goed voor ons! ’s Avonds eten we met een flinke groep in de stad. Hiervoor moet het restaurant wat verbouwd worden. Tijdens het eten horen we plots een onweersklap en begint te regenen. De eerste regen in drie weken. Volgens Kristina is het heel ongebruikelijk in deze tijd van het jaar. Tussen de regendruppels door lopen we terug naar het hotel.


Vorige  Volgende  

Reacties op 'In het spoor van de Inca's':


Reacties:

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit bericht

Reisverslag

Op weg naar Lima (Dag 1)
Vliegen over de Peruaanse.. (Dag 2)
Naar 4.600 meter en weer .. (Dag 3)
Met de nachtbus door Chili (Dag 4)
San Pedro de Atacama (Dag 5)
De grens met Bolivia over (Dag 6)
Het zoutmeer van Uyuni (Dag 7)
Wandelen langs het zout (Dag 8)
Met de bus naar Potosí (Dag 9)
Ontzag voor de mijnwerkers (Dag 10)
Sucre, de officiële hoof.. (Dag 11)
De Chataquila wandeling (Dag 12)
De zondagsmarkt van Tarab.. (Dag 13)
Vliegen naar La Paz (Dag 14)
Als Kuifje in Tiahuanaco (Dag 15)
Naar de top van de Takesi.. (Dag 16)
Wandelen door Takesi (Dag 17)
Zicht op het Titicacameer (Dag 18)
Inzegening van de auto’s (Dag 19)
De Uros rieteilanden (Dag 20)
Van Puno naar Cusco (Dag 21)
Start van de Incatrail (Dag 22)
Sneeuw op de dead women p.. (Dag 23)
Regen op de camping Wiña.. (Dag 24)
Machu Picchu in de mist (Dag 25)
Historisch Cusco (Dag 26)
Terug naar Lima (Dag 27)
Weer thuis (Dag 28)


Reisroute
Programma