Reisverslag In het spoor van de Inca's


Ga naar: Home  Bolivia  Chili  Peru  Foto's


Peru > Van Puno naar Cusco

Vroeg op. De reis naar Cusco staat op het programma. Om zeven uur wordt de bagage op de bus geladen, na een prima ontbijtbuffet. Na het verlaten van Puno doen we, op zo’n 14 kilometer van Puno, de graftombes van de Inca’s en de pre-inca’s in Sillustani aan. We bezoeken ook een boerderij langs de route waar te zien is hoe de bewoners leven. Verder op de route naar Cusco maken we een busstop op 4.335 meter hoge pas, met een prachtig uitzicht op de besneeuwde bergtoppen. Kristina heeft voor de lunch gezorgd. In een plaatsje onderweg stoppen we voor de lunch. Bij een picknicktafel achter de kerk worden de broodjes gesmeerd en opgegeten.
Graftombes van Sillustani
Na de lunch rijden we verder richting Cusco. Zo’n dertig kilometer voor Cusco bezoeken we de prachtig kerk San Pedro de Andahuaylillas in Andahuaylillas. In de kerk wordt door de bewoners een processie voorbereid voor morgen. De heilige beelden staan al gereed om gedragen te worden tijdens de tocht. In de kerk zijn de Indiaanse invloeden goed terug te zien in de afwerking met veel goud en veel spiegels.
Om vijf uur rijden we Cusco binnen. Het hotel Ninos ligt net iets buiten het centrum. Het hotel wordt geleid door een Nederlander. Op de binnenplaats worden we onthaald met coca-thee en krijgen we de sleutels van de kamers. Om zes uur is de briefing voor de Incatrail. De gids voor de komende dagen geeft een uitleg over de trail. Door zijn gebrekkige Engels en waarschijnlijk onze vermoeidheid komt het niet allemaal duidelijk over. Is er nu wel of geen mogelijkheid om voldoende water te kopen? Wat dragen de dragers wel en wat niet? Dit leidt tot wat irritatie. Kristina komt er bij om alles te verduidelijken.
De besneeuwde bergpassen
’s Avonds gaan we Cusco in. We wisselen allereerst geld en gaan daarna op zoek naar een gezellig restaurant. Baobab Rik gaat in overleg met de vele restaurant-propers op het centrale plein. Hij speelt ze tegen elkaar uit. Uiteindelijk weet hij 15% korting te bedingen bij een restaurant. Na het eten heb ik in het hotel alle spullen gesorteerd. Wat gaat mee met de Incatrail en wat gaat in depot. Na het douchen ga ik naar bed.


Vorige  Volgende  

Reacties op 'In het spoor van de Inca's':


Reacties:

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit bericht

Reisverslag

Op weg naar Lima (Dag 1)
Vliegen over de Peruaanse.. (Dag 2)
Naar 4.600 meter en weer .. (Dag 3)
Met de nachtbus door Chili (Dag 4)
San Pedro de Atacama (Dag 5)
De grens met Bolivia over (Dag 6)
Het zoutmeer van Uyuni (Dag 7)
Wandelen langs het zout (Dag 8)
Met de bus naar Potosí (Dag 9)
Ontzag voor de mijnwerkers (Dag 10)
Sucre, de officiële hoof.. (Dag 11)
De Chataquila wandeling (Dag 12)
De zondagsmarkt van Tarab.. (Dag 13)
Vliegen naar La Paz (Dag 14)
Als Kuifje in Tiahuanaco (Dag 15)
Naar de top van de Takesi.. (Dag 16)
Wandelen door Takesi (Dag 17)
Zicht op het Titicacameer (Dag 18)
Inzegening van de auto’s (Dag 19)
De Uros rieteilanden (Dag 20)
Van Puno naar Cusco (Dag 21)
Start van de Incatrail (Dag 22)
Sneeuw op de dead women p.. (Dag 23)
Regen op de camping Wiña.. (Dag 24)
Machu Picchu in de mist (Dag 25)
Historisch Cusco (Dag 26)
Terug naar Lima (Dag 27)
Weer thuis (Dag 28)


Reisroute
Programma