Reisverslag In het spoor van de Inca's


Ga naar: Home  Bolivia  Chili  Peru  Foto's


Chili > Met de nachtbus door Chili

Vandaag is het een vrije dag in het reisprogramma. We kunnen in het hotel ontbijten tussen zeven en negen uur. Dus om kwart voor negen zitten we aan het ontbijt (net zoals de andere reisgenoten). Daarna trekken we het stadje Arica in. Allereerst wandelen we naar het uitzichtpunt boven op de rotspunt. Het is wat mistig, maar de zon begint langzaam door de wolken te komen. Vanaf de rots hebben we een prachtig uitzicht over Arica. Ook zien we het strandje even ten zuiden van Arica. Zo naar beneden kijkend, besluiten we koffie te gaan drinken bij dat strandje.
Op het terras aan het strand van Arica
Bij het terrasje aangekomen, blijkt dat er geen cappuccino aanwezig is. De ober lost het pragmatisch op. Alle soorten oploskoffie die hij heeft, zet hij op tafel. Vervolgens geeft hij iedereen een kopje warm water. Klaar! Een geheel andere variant van zelfbediening. Het terras bevalt ons prima. Vanaf het terras proberen we het zeewater uit. Tot aan de knieën baden we in het water. Pas rond half vier hebben we opgebroken om nog wat boodschappen te doen en om te internetten in het centrum.
Om kwart voor zes hebben we afgesproken om in een gezellig restaurant te gaan eten. Ik kies vandaag voor Lomo Champignons, en dit smaakt prima. Na het eten keren we terug naar het hotel, om te verzamelen voor de nachtelijke busrit naar San Pedro de Atacama. Met vijf taxi’s rijden we naar de busterminal. Het is hier een drukte van jewelste. Alle bagage wordt ingecheckt. Hiervoor moeten alle koffers open. Er wordt gecontroleerd op drugs en fruit. De reistas wordt na de controle gelabeld en in de bus geladen. In de bus hebben we gereserveerde plaatsen met comfortabele stoelen (ja echt!). De bus vertrekt even na tien uur uit Arica richting San Pedro de Atacama.
De nachtbus naar San Pedro de Atacama
Terwijl de film getoond wordt op de video, haalt Kristina ondertussen onze paspoorten op. Dan kunnen wij vannacht doorslapen bij de controles bij de grensovergangen. Rond half twaalf arriveren we bij de eerste provincieovergang. We moeten allemaal de bus uit met de handbagage. Alle bagage wordt door de scanner gehaald. Ook wordt de bus doorzocht op fruit en waarschijnlijk drugs. Na een kwartiertje mag iedereen de bus weer in. Nu is het tijd om te gaan slapen. Ik val snel in slaap. Rond half vijf zijn we bij de tweede controle. Ik heb tot nu toe prima geslapen. Helaas geldt dit niet voor iedereen. Weer moet iedereen dus bus verlaten met de handbagage. Dit keer geen controle met de scanner, maar er wordt een steekproef gedaan. Ik moet mijn tas laten zien. Meer dan het openen en sluiten van de tas houdt de controle niet in. Daarna rijden we door richting Calama. Rond zeven uur is iedereen in de bus weer wakker. We krijgen thee met een koekje aangeboden als ontbijt. In Calama stopt de bus bij de terminal en stappen mensen in en uit. Rond negen uur rijdt de bus San Pedro de Atacama in.


Vorige  Volgende  

Reacties op 'In het spoor van de Inca's':


Reacties:

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit bericht

Reisverslag

Op weg naar Lima (Dag 1)
Vliegen over de Peruaanse.. (Dag 2)
Naar 4.600 meter en weer .. (Dag 3)
Met de nachtbus door Chili (Dag 4)
San Pedro de Atacama (Dag 5)
De grens met Bolivia over (Dag 6)
Het zoutmeer van Uyuni (Dag 7)
Wandelen langs het zout (Dag 8)
Met de bus naar Potosí (Dag 9)
Ontzag voor de mijnwerkers (Dag 10)
Sucre, de officiële hoof.. (Dag 11)
De Chataquila wandeling (Dag 12)
De zondagsmarkt van Tarab.. (Dag 13)
Vliegen naar La Paz (Dag 14)
Als Kuifje in Tiahuanaco (Dag 15)
Naar de top van de Takesi.. (Dag 16)
Wandelen door Takesi (Dag 17)
Zicht op het Titicacameer (Dag 18)
Inzegening van de auto’s (Dag 19)
De Uros rieteilanden (Dag 20)
Van Puno naar Cusco (Dag 21)
Start van de Incatrail (Dag 22)
Sneeuw op de dead women p.. (Dag 23)
Regen op de camping Wiña.. (Dag 24)
Machu Picchu in de mist (Dag 25)
Historisch Cusco (Dag 26)
Terug naar Lima (Dag 27)
Weer thuis (Dag 28)


Reisroute
Programma