Reisverslag In het spoor van de Inca's


Ga naar: Home  Bolivia  Chili  Peru  Foto's


Bolivia > Met de bus naar Potosí

Een reusachtige cactus onderweg
Bij het openen van de gordijnen staat het ijs op de ramen. Toch heb ik het, met de extra dekens, niet echt koud gehad. Na het ontbijt staat om acht uur de bus voor de deur voor de rit naar Potosí. Het is de gewone lijnbus tussen Uyuni en Potosí, maar aangezien wij de bus geheel vullen, rijdt de bus alleen voor ons. De bus haalt ons ook op voor het hotel en brengt ons in Potosí tot voor het hotel. Voor het hotel in Uyuni wordt de bagage op de bus geladen. We nemen afscheid van Iber, onze gids van de afgelopen drie dagen. Hij woont in Uyuni en is speciaal nog even langs gekomen om gedag te zeggen. Het is ’s morgens fris in de bus. Zeker tegen het koude raam aan. De afstand naar Potosí is 205 kilometer. De verwachting is echter dat we pas om half vier aan gaan komen. De weg is slecht en bus moet menig bergpas op en af cirkelen. De reisbeschrijving van de Baobab omschrijft de reis als een spectaculaire tocht. De vraag is natuurlijk of dit het uitzicht betreft, de weg of de bus zelf. Aangezien de bus op zich goed is, heeft het spectaculaire betrekking op de eerste twee aspecten.
De kathadraal van Potosí
Ondanks het gehobbel, hebben we een prachtig uitzicht over de omgeving. Enkele keren stoppen we voor de baño-stop. Ook maken we tweemaal een fotostop met een klein wandelingetje tussen de cactussen. Rond drie uur rijden we Potosí in. Potosí is, zeker in vergelijking met de afgelopen week in de hooglanden, een drukke stad. Het hotel ligt vlak bij het centrale plein. De kamer is niet groot, maar heeft wel verwarming.
’s Middags wandelen we Potosí in We bezoeken de kathedraal, de markt en de vele smalle gezellige straatjes. Op straat lopen veel vrouwen in de typische Boliviaanse kledij.
’s Avonds eten we met de hele groep lama in een klein eetcafeetje. Lama is de specialiteit van dit restaurant. Lama kan snel taai smaken, maar in dit restaurant smaakt het erg lekker. Na het eten controleer ik boven het café mijn e-mail in een internetcafé. Tenslotte zitten we in het hotel in de lobby nog wat na te praten tot een uur of half twaalf.


Vorige  Volgende  

Reacties op 'In het spoor van de Inca's':


Reacties:

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit bericht

Reisverslag

Op weg naar Lima (Dag 1)
Vliegen over de Peruaanse.. (Dag 2)
Naar 4.600 meter en weer .. (Dag 3)
Met de nachtbus door Chili (Dag 4)
San Pedro de Atacama (Dag 5)
De grens met Bolivia over (Dag 6)
Het zoutmeer van Uyuni (Dag 7)
Wandelen langs het zout (Dag 8)
Met de bus naar Potosí (Dag 9)
Ontzag voor de mijnwerkers (Dag 10)
Sucre, de officiële hoof.. (Dag 11)
De Chataquila wandeling (Dag 12)
De zondagsmarkt van Tarab.. (Dag 13)
Vliegen naar La Paz (Dag 14)
Als Kuifje in Tiahuanaco (Dag 15)
Naar de top van de Takesi.. (Dag 16)
Wandelen door Takesi (Dag 17)
Zicht op het Titicacameer (Dag 18)
Inzegening van de auto’s (Dag 19)
De Uros rieteilanden (Dag 20)
Van Puno naar Cusco (Dag 21)
Start van de Incatrail (Dag 22)
Sneeuw op de dead women p.. (Dag 23)
Regen op de camping Wiña.. (Dag 24)
Machu Picchu in de mist (Dag 25)
Historisch Cusco (Dag 26)
Terug naar Lima (Dag 27)
Weer thuis (Dag 28)


Reisroute
Programma