Reisverslag Stedentrip Kopenhagen


Ga naar: Home  Denemarken  Foto's


Denemarken > De vrijstaat Christiania

Na het ontbijt wandel ik langs de kade terug naar de Kastellet. Het is prachtig weer en ik ben van plan om met de veerboot over te steken naar Christianhavn.
De veerboot
Het is druk met toeristen op de kade. Veel van hen komen van de cruiseschepen, die net aangekomen zijn. Als ik in de buurt van de halte van de veerboot kom, zie ik net de boot vertrekken. Helaas. Als ik het Deens goed begrijp, komt over twintig minuten de volgende boot. Ik wandel nog wat in de omgeving en neem uiteindelijk plaats op een bankje. Langzaam wordt het drukker bij de halte, maar er komt geen boot. Pas tegen half twaalf, ruim een half uur later, komt de veerboot aan varen. Er blijkt één veerboot uit de vaart te zijn. Er vaart maar één boot. Ik koop twee kaartjes voor de veerboot en ik vaar mee naar Holmen Nord. Dit is de eerste halte aan de overkant van het water. Wanneer ik uitstap valt er een rust over mij heen. Geen drukte en geen toeristen. Holmen is een oude marinebasis. Tegenwoordig wonen er vooral kunstenaars in de oude marine loodsen. Ook zijn veel gebouwen omgebouwd tot trendy appartementen voor mensen die het drukke centrum willen ontvluchten. Karakteristiek is het moderne opera gebouw aan de kade. Ik wandel tussen de gebouwen en pakhuizen door in de richting van Christiania. Christiania is een krakersdomein. De inwoners van Christiania hebben het gebied uitgeroepen tot vrijstaat en hanteren een eigen valuta.
Klein Amsterdam in Kopenhagen
Het wordt niet gewaardeerd om foto's te nemen. Misschien wel omdat er in dugs gehandeld wordt. Op het centrale plein, tussen de bont gekleurde houten huizen, bestel ik een cola in het cafeetje. Het is alleen al leuk om naar de personen te kijken die voorbij lopen. Via de hoofdingang wandel ik Christiania weer uit en steek ik over naar de wijk Klein Amsterdam. De grachtenpanden langs het water hebben veel weg van onze hoofdstad. Flinke zeiljachten liggen langs de kade. De gracht leidt mij terug naar de Vor Frelsers Kirke. Een karakteristieke kerktoren waar de trap naar de top spiraalvormig aan de buitenkant loopt. Helaas wordt de kerk gerestaureerd en gaat hij pas weer in april 2009 open. Dat is wat lang om te wachten. Ik ga via de brug weer terug naar het centrum van Kopenhagen.


Vorige  Volgende  

Reacties op 'Stedentrip Kopenhagen':


Reacties:

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit bericht

Reisverslag

De terrassen rond Nyhavn (Dag 1)
De kleine zeemeermin (Dag 2)
De vrijstaat Christiania (Dag 3)
Fietsen door Kopenhagen (Dag 4)
Rondvaart door de stad (Dag 5)