Reisverslag Rondreis Costa Rica


Ga naar: Home  Costa Rica  Foto's


Rondreis Costa Rica

Dag 1: De heenvlucht

We vliegen vanuit Amsterdam met Continental Airlines naar hoofdstad San José, waar we dezelfde avond aankomen. Een transfer brengt ons naar een hotel in het centrum van de stad.
--------------------------------------------------------------------------------

Dag 2: San José en de vulkaan Poás

San José is een moderne stad met gezellige winkelstraten en winkelcentra, musea, stadsparkjes en volop uitgaansgelegenheden. 'La pura vida' (het goede leven) ontdekt u hier. We brengen echter meestal een bezoek aan de nabijgelegen vulkaan Poás. Vanaf de reusachtige kraterrand kijkt u recht in de kern van de vulkaan. Op heldere dagen ziet u een borrelende turkooize vloeistof en verschillende kleuren mineralen in de kraterwand. U ziet dan zelfs de zwaveldampen uit het turkooize meer opstijgen. Op weg naar de vulkaan passeert u de eerste koffieplantages.
--------------------------------------------------------------------------------

Dag 3: Caraïbische sferen

Op dag 3 reizen we met onze comfortabele privé-bus naar het gemoedelijke dorpje Puerto Viejo aan de Caraïbische kust. We arriveren hier rond lunchtijd en verblijven drie nachten in een heerlijk hotel met zwembad. Na de lunch heeft u alle tijd om het dorpje en de omgeving te verkennen. De zuidelijke Caraïbische kuststreek heeft een geheel eigen cultuur en sfeer. Dit is het gebied waar in de negentiende eeuw de zwarte bevolking uit Jamaica aankwam en zich vermengde met de inheemse indianenbevolking van Costa Rica. Geniet van de ontspannen maar levendige sfeer die dit met zich mee heeft gebracht.
--------------------------------------------------------------------------------

Dag 4-5: Nationaal Park Cahuita

Naast de gezelligheid van het dorpje heeft de directe omgeving veel te bieden. Geniet twee volle dagen van de prachtige natuur en de heerlijke Caraïbische stranden. Uw reisbegeleider kan verschillende excursies voor u organiseren. Zo ontdekt u op dag 4 meestal Nationaal Park Cahuita. Grote kans dat u hier brulapen, kapucijneraapjes, bontgekleurde vogels, luiaarden, wasbeertjes, neusbeertjes en leguanen in uw kijker krijgt. Soms ziet of hoort u de dieren zelfs al vanuit het hotel! Uiteraard kunt u ook zonnebaden of snorkelen en duiken bij het koraalrif van de azuurblauwe Caraïbische zee. Breng ook een bezoek aan de inheemse indianen die u kennis laten maken met hun manier van leven.
--------------------------------------------------------------------------------

Dag 6: Naar La Fortuna, Arenal vulkaan

Op dag 6 reizen we terug de binnenlanden in naar het dorpje La Fortuna. Dit is de uitvalsbasis voor een bezoek aan de actieve Arenal vulkaan, één van de weinige plekken ter wereld waar u van dichtbij gloeiende lavastenen de berg af ziet rollen Soms kunje de stenen ook horen vallen, een prachtig spektakel! Het hotel waarin we verblijven heeft naast een zwembad uitzicht op de vulkaan! Zelfs vanuit de thermaalbaden in de prachtig aangelegde tropische tuinen ziet u de vulkaan. Geniet hier ook van tropische cocktails of een ontspannen massage.
--------------------------------------------------------------------------------

Dag 7: De actieve Arenal vulkaan

Het is erg de moeite waard om vandaag een mooie wandel- of fietstocht over de flanken van de vulkaan te maken. Uw gids geeft uitleg over de tropische flora en fauna in de omgeving. Bezoekt u de waterval van maar liefst 70 meter hoog, dan kunt u zwemmen midden in de natuur. Wilt u er echt op uit trekken, maak dan een bootsafari naar Caño Negro. Dit prachtige natuurreservaat aan de Río Frío heeft een schat aan wildlife. U ziet verschillende soorten vogels, leguanen, apen, kaaimannen en de Jezus Christus hagedis, die over het water kan rennen. Of u kiest voor een fietstochtje in de omgeving van de Arenal vulkaan. Ontspannen bij het hotel is natuurlijk ook een optie.
--------------------------------------------------------------------------------

Dag 8: Door de binnenlanden naar Monteverde

Vervolgens reizen we op dag 8 verder langs het Arenalmeer naar de mysterieuze nevelwouden van Nationaal Park Monteverde. Deze rit voert door een prachtig stukje Costa Rica, met weidse uitzichten over groene bergen. Monteverde is één van de bekendste natuurreservaten van Costa Rica, gesticht door de Quakers. We komen hier in het begin van de middag aan, waardoor er na de lunch nog voldoende tijd is voor een excursie. De reisbegeleider informeert u over de verschillende mogelijkheden. Gezamenlijk maken we een tour langs de zogenaamde 'Frogpond'. Hier bekijkt u samen met een gids de bekende felgekleurde kikkertjes. Vooral in de avond is het een ware kakofonie van geluiden.
--------------------------------------------------------------------------------

Dag 9: De mysterieuze nevelwouden van Monteverde

Vandaag heeft u alle tijd voor een bezoek aan het park van Monteverde. Bewonder het nevelwoud via een Skywalk; een wandeling over paden en hangbruggen die tussen de boomtoppen zijn gespannen. Op deze manier ervaart u het nevelwoud op z'n best! U ziet vogels zoals de kolibri en misschien wel de schitterende quetzal! Wilt u nog meer avontuur, maak dan een ‘Canopytour’. Hierbij slingert u via kabelbaantjes van boomtop naar boomtop en bekijkt u de natuur weer van een heel andere kant. Tijdens een nachtwandeling heeft u kans wasbeertjes, luiaarden of zelfs een slapende toekan tegen te komen. Omringd door de geluiden van de jungle…
--------------------------------------------------------------------------------

Dag 10-12: Manuel Antonio

Ons laatste reisdoel is het Nationaal Park Manuel Antonio. We verblijven twee nachten in een luxe hotel nabij het dorpje Quepos en het natuurpark. De natuurlijke contrasten tussen stukjes regenwoud, stralende witte stranden en een azuurblauwe zee zijn een lust voor het oog. Let op uw (eetbare) spullen, de doodskopaapjes komen vaak even kijken of er wat te halen valt! U vindt hier bijzondere vogelsoorten, neusbeertjes, luiaarden en leguanen. Over de aangelegde paden kunt u verschillende wandelingen maken. Loop naar een uitkijkpunt of naar een waterval voor een verfrissende duik. Op het strand of bij het zwembad werkt u aan uw bruine tintje. In de middag van dag 12 rijden we terug naar San José. Daar geniet u nog een laatste avond van de ondertussen welbekende salsa muziek.
--------------------------------------------------------------------------------

Dag 13-14: De terugvlucht

Op dag 13 moet u afscheid nemen van Costa Rica. In de ochtend vliegen we terug naar Nederland. De volgende ochtend van dag 14 arriveert u in Amsterdam.

Reacties op 'Rondreis Costa Rica':


Reacties:

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit bericht

Reisverslag

De reis naar San José (Dag 1)
De Poás vulkaan uit de w.. (Dag 2)
We zijn nog niet compleet.. (Dag 3)
Een ontmoeting met een pi.. (Dag 4)
Op bezoek bij de Bribri i.. (Dag 5)
Raften op de Rio Sarapiqui (Dag 6)
Jarig in Caño Negro, ¡P.. (Dag 7)
De ontmoeting met Jan (Dag 8)
Canopy tussen de boomtopp.. (Dag 9)
Reisgenoten overvallen! (Dag 10)
Manuel Antonio: één gro.. (Dag 11)
Terug naar San José (Dag 12)
Halen we de vlucht? (Dag 13)
Weer thuis (Dag 14)


Reisroute
Programma