Reisverslag Rondreis Costa Rica


Ga naar: Home  Costa Rica  Foto's


Costa Rica > Manuel Antonio: één grote dierentuin

Martijn is jarig vandaag. Ik feliciteer hem tijdens het ontbijt. We rijden vandaag met de bus naar Manuel Antonio. Onderweg wordt de overval van gisteren nog uitvoerig besproken. Manuel Antonio is een natuurreservaat aan de kust. Het Nationaal Park Manuel Antonio is gespaard gebleven tijdens de massale ontginning van het tropisch bos in de vorige eeuw. In het park leeft een verscheidenheid aan dieren. Veel beesten zijn te vinden bij de prachtige baaien, waar ook de toeristen komen. Door de grote hoeveelheid bezoekers, zijn de beesten gewend aan mensen en proberen op slinkse wijze eten van de toeristen te bemachtigen. Ook zijn er nog altijd toeristen die de beesten eten geven om zo een betere foto te kunnen maken. Grote borden om dit vooral niet te doen, slaan zij in de wind. Al direct bij de ingang treffen we een wasbeer aan, die de prullenbak inspecteert. Even verderop ligt een luiaard in de boom. Al snel blijkt dit geen bijzonderheid te zijn. Bij het strand ligt er één op vier meter hoogte. De wasberen struinen over het strand.
Wasberen
Eén wasbeer steekt zijn snuit in de rugzak van zonnende toeristen. Voordat zij van hun handdoek omhoog kunnen komen, heeft hij de tas al open en rent weg met een sandwich. Dit tot grote hilariteit van de strandbezoekers. Op het strand ligt ook een grote zwarte leguaan. Argwanend bekijkt hij iedereen die van dichtbij een foto van hem wil maken. Toch ziet hij geen reden om zijn riante plekje op de boomstronk op te geven. Wij lopen ondertussen het bos in via de Kathedraal wandeling. Deze wandeling loopt over het kleine schiereiland en bevat de nodige treden op en neer. Het pad is behoorlijk modderig en het is goed kijken waar je de schoenen neerzet. Vooral in de afdaling. Net als we op de top zijn begint het zachtjes te regenen. Met de poncho’s aan starten we de afdaling. Gelukkig duurt het buitje niet al te lang. Terug op het strand, neem ik een duik in het oceaanwater. Er staat een flinke golfslag en hierdoor is de stroming erg sterk. Ik ga niet te ver de zee in. ’s Middags maken we een wandeling aan de andere kant in het park. De luiaard bij het strand is uit de boom geklommen.
Luiaard
Hierdoor kan ik hem fotograferen op ooghoogte. Zo van dichtbij ziet zo’n beest er best vreemd uit. Ook een andere zwarte leguaan laat zich portretteren op de rotsen. Tussen de bomen wandelen we naar het andere strandje. Links van ons schiet een Opossum weg. Een Opossum heeft veel weg van een grote rat. Op het strandje verbaas ik mij er over hoe snel het vloed wordt. Bijna iedere nieuwe golf komt dichterbij. In de paar minuten dat we op het strand staan, wordt het strand meters korter. We gaan via dezelfde weg weer terug en lopen naar de uitgang. Als we net bij de uitgang zijn gaat het flink regenen. Snel lopen we naar een terras en eten wat. Het is inmiddels half vier. Een half uurtje later pikt Freddy ons op met de bus en rijdt ons terug naar het hotel. Aan het einde van de middag is iedereen in het zwembad te vinden en aansluitend nemen we een biertje op de verjaardag van Martijn. ’s Avonds gaan we met de hele groep eten in Manuel Antonio. Het is de laatste avond dat de hele groep bij elkaar is. Sommige reisgenoten hebben namelijk bijgeboekt in Manuel Antonio. Willem heeft een Costa Ricaanse traditie geregeld voor de verjaardag van Martijn. Geblinddoekt moet hij een kartonnen versierde ballon kapot slaan. De ballon is gevuld met snoepjes. Martijn geeft de ballon rake klappen. De ‘andere’ jarige mag het van hem overnemen en even later sta ik geblinddoekt op de bal te slaan. Na enkele rake klappen begeeft de ballon het en valt het snoep op de grond. Om elf uur willen we nog een verjaardagsbiertje drinken in de bar bij het resort. Als we aankomen is de bar en het restaurant al uren gesloten. Hier is geen beweging meer in te krijgen. We besluiten het naar morgenavond uit te stellen.


Vorige  Volgende  

Reacties op 'Rondreis Costa Rica':


Reacties:

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit bericht

Reisverslag

De reis naar San José (Dag 1)
De Poás vulkaan uit de w.. (Dag 2)
We zijn nog niet compleet.. (Dag 3)
Een ontmoeting met een pi.. (Dag 4)
Op bezoek bij de Bribri i.. (Dag 5)
Raften op de Rio Sarapiqui (Dag 6)
Jarig in Caño Negro, ¡P.. (Dag 7)
De ontmoeting met Jan (Dag 8)
Canopy tussen de boomtopp.. (Dag 9)
Reisgenoten overvallen! (Dag 10)
Manuel Antonio: één gro.. (Dag 11)
Terug naar San José (Dag 12)
Halen we de vlucht? (Dag 13)
Weer thuis (Dag 14)


Reisroute
Programma