Reisverslag Rondreis Costa Rica


Ga naar: Home  Costa Rica  Foto's


Costa Rica > De Poás vulkaan uit de wolken

Als ik wakker word, is het al licht buiten. Als ik op zoek ga naar de tijd, merk ik tot mijn verbazing dat het net vijf uur is. Er klinkt buiten al bedrijvigheid. Ik draai me nog even om. Twee uurtjes later schuiven we aan bij het ontbijtbuffet op de vijfde verdieping. Vandaag maken we een excursie naar de Poás vulkaan. De excursie is facultatief, maar iedereen gaat mee. Om acht uur ontmoeten we Steven, onze Costa Ricaanse gids voor vandaag. Steven is een kaal geschoren dertiger, met een zwaar Amerikaans accent. Zijn ouders komen echter uit Europa. Terwijl de bus zich door de ochtendspits wurmt, vertelt Steven ons over de Poás vulkaan, over de stad San José en vertelt hij volop over Costa Rica. Regelmatig meldt hij ons dat we extreem mooi weer hebben voor de vulkaan. “Amazing guys!”. Het kan immers ook mistig en bewolkt zijn. Onafgebroken vertelt Steven ons vol enthousiasme over het ontstaan van Costa Rica, de geschiedenis en over het schoolsysteem. Allemaal leuke informatie om te horen. Bij een koffieplantage onderbreekt Steven zijn verhaal.
Het Poás kratermeer.
Hier stappen we uit en bezoeken de plantage. Ook is hier uiteraard de gelegenheid om een kopje koffie te drinken. Steven geeft uitleg over de koffieplant en het koffieproces. Zo vertelt hij dat de bananenbomen bewust tussen de koffieplanten in staan. Ze gebruiken het overtollige regenwater en beschermen de koffie tegen de wind.
Tegen half elf rijden we het Poás Volcano National Park binnen. Het is inmiddels bewolkt geworden en Steven in minder zeker of we het kratermeer gaan zien. Vanaf het parkeerterrein wandelen we in tien minuten naar de kraterrand van de hoofdkrater op 2.574 meter hoogte. Het turkooise blauwe water is prachtig te zien. Het water heeft een constante temperatuur van ruim 80 graden. De bewolking is net even opgetrokken. Dit blijkt tijdelijk te zien. Na vijf minuten is het zicht volledig onttrokken door de bewolking. We zijn net op tijd. De aandacht wordt verlegd naar de vogeltjes. Met diverse telelenzen worden de vogeltjes gezocht. Het valt nog niet mee deze beestjes scherp op de foto te krijgen. Ze zitten nauwelijks stil. Met een flinke klim lopen we door naar het tweede meer. Vanaf de top hebben we zicht op het grotere kratermeer. In tegenstelling tot de hoofdkrater is dit water niet verwarmd.
Rond twaalf uur rijden we weer terug met de bus.
De Kathedraal van San José.
Steven herhaalt dat we erg geluk gehad hebben vandaag. Onderweg lunchen we op z’n Costa Ricaans met Bruine Bonen met rijst, kip, Lizano sauce en een strawberry smoothie. Het bevalt mij prima. Ondertussen zitten buiten kolibries, maar tot mijn ergernis zijn ze al weer weg voordat ik mijn lens scherp gesteld heb. Tegen half vier zijn we weer in het centrum van San José bij het hotel.
’s Middags wandelen we de hoofdstad in. Tegenover ons hotel ligt het Teatro Nacional. Dit nationale theater is een van de fraaiste oude gebouwen van San José. Het gebouw dateert uit 1891. Het theater is destijds gefinancierd door een extra toeslag te heffen op de koffie-export. San José is een moderne hoofdstad met brede winkelstraten. De stad kent weinig historische gebouwen. Veel oudere gebouwen zijn verloren gegaan bij één van de vele aardbevingen. Gelukkig heeft de Catedral van San José het natuurgeweld wel overleefd. Voor het plein voor de Kathedraal vliegen tientallen parkieten rond. Deze beesten zijn nadrukkelijk aanwezig. Tenslotte lopen we naar de Correo Central, het hoofdpostkantoor. Ook dit gebouw dateert uit de periode 1850. Van buiten is het gebouw prachtig, van binnen is het helaas sterk gemoderniseerd en niet erg bijzonder. Het begint licht te regenen. In de bar bij het hotel bestellen we een biertje. ’s Avonds geeft Willem een briefing over de reis. Iedereen stelt zich voor en Willen overhandigt een overzicht van alle mogelijke excursies. Aansluitend eten we in een restaurant in de nabijheid van het hotel. Om tien uur worden we door de medewerkers praktisch het restaurant uitgekeken en op straat is het dan ook stil. Wij gaan naar bed.


Vorige  Volgende  

Reacties op 'Rondreis Costa Rica':


Reacties:

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit bericht

Reisverslag

De reis naar San José (Dag 1)
De Poás vulkaan uit de w.. (Dag 2)
We zijn nog niet compleet.. (Dag 3)
Een ontmoeting met een pi.. (Dag 4)
Op bezoek bij de Bribri i.. (Dag 5)
Raften op de Rio Sarapiqui (Dag 6)
Jarig in Caño Negro, ¡P.. (Dag 7)
De ontmoeting met Jan (Dag 8)
Canopy tussen de boomtopp.. (Dag 9)
Reisgenoten overvallen! (Dag 10)
Manuel Antonio: één gro.. (Dag 11)
Terug naar San José (Dag 12)
Halen we de vlucht? (Dag 13)
Weer thuis (Dag 14)


Reisroute
Programma