Reisverslag Rondreis Costa Rica


Ga naar: Home  Costa Rica  Foto's


Costa Rica > Een ontmoeting met een pijlstaartrog

Als ik wakker word, hoor ik buiten al veel actieve vogels. Diverse reisgenoten zijn ook vroeg opgestaan om het dierenleven vast te leggen bij zonsopgang. Ik heb besloten wat langer te blijven liggen.
Een libelle.
Bij het restaurant bestel ik een Costa Ricaans ontbijt. Na best even wachten krijg ik toast, ei en bruine bonen met rijst. BBR eten ze hier ochtend, middag en avond. Na het ontbijt rijden we naar het centrum van Cahuita om te gaan snorkelen. Eerst worden de flippers en de maskers gepast, daarna gaan we naar de boten. In twee groepen gaan we het water op. Eén ervaren groep die het al eerder gedaan hebben en één beginnende groep. De speedboot vaart naar het koraal en gaat in de buurt voor anker. Enkele minuten later ligt iedereen in het water en zwemt in de richting van het koraal. Het koraal is grotendeels afgestorven. Door een aardbeving is het gehele koraal omhoog gekomen. Hierdoor zijn de plantjes dood gegaan. Ook wordt beweerd dat de vele bestrijdingsmiddelen voor de bananen via de rivieren in zee komen en het koraal verstikken. Het koraal heeft niet meer de felle kleuren van het koraal, maar nog wel de grillige vormen. Ook zwemmen er tientallen kleurrijke vissen tussen het koraal. Prachtig om heerlijk rustig van te genieten. Door de stroming word je langzaam over het koraal geleid.
Een leguaan.
Terwijl ik daar drijf, zwemt onder mij een grote platte vis door van ruim één meter doorsnede. In eerste instantie denk ik aan een schol, maar later word ik gecorrigeerd. Het is een rog, een pijlstaartrog op precies te zijn. De rog zwemt ongeveer één meter onder mij door. Een fantastische gezicht, totdat hij in het diepere water verdwijnt. Als ik even later mijn verhaal doe bij de boot, blijkt dit niet geheel ongevaarlijk geweest te zijn. Na anderhalf uur snorkelen varen we door naar een strandje op de punt van het Cahuita National Parc. Hier staat ananas en meloen voor ons klaar. Direct al om ons heen zien we diverse dieren. In de bomen boven ons hangt een gele Bocaracá. Een 80 cm. lange slang. Ondertussen haalt onze begeleider een zee-egel uit het water en een waterkomkommer. Als iedereen omgekleed is, wandelen we in twee groepen door het nationale park. We krijgen uitleg over de natuur, de bomen en de dieren. In de bosjes zoekt een wasbeer snel een veilig heen komen en boven onze hoofden laten de brulapen zich volop horen. Het is verwonderlijk hoeveel dieren je op zo’n korte afstand kan zien. We zien hagedissen, diverse spinnen, grote mieren, witkop apen en een twee tenige luiaard. Hoog in de bomen zien we een varaan liggen. Helaas is het beest te ver voor een goede foto. Het uitzicht op zee en het strand is bijzonder. De wandeling is in totaal drie kilometer langs de kustlijn. Aan het einde moeten we even de schoenen uit om door een watertje te waden. Na ruim twee uur staan we bij het witte strand, het eindpunt van de wandeling. Als toetje wandelt hier een grote groene leguaan over het strand. De leguaan ziet er vervaarlijk uit, maar hij poseert wel voor de foto. We nemen afscheid van de gidsen en rijden terug naar onze lodge. ’s Middags doe ik rustig aan. Na de lunch, rust ik wat uit in en rond het zwembad. ’s Avonds eten we in een restaurant in Cahuita. Na afloop gaan we met een kleine groep naar een barretje met live muziek. De live band trekt ook veel lokalen. Na enkele biertjes wandelen rond middernacht terug naar de lodge.


Vorige  Volgende  

Reacties op 'Rondreis Costa Rica':


Reacties:

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit bericht

Reisverslag

De reis naar San José (Dag 1)
De Poás vulkaan uit de w.. (Dag 2)
We zijn nog niet compleet.. (Dag 3)
Een ontmoeting met een pi.. (Dag 4)
Op bezoek bij de Bribri i.. (Dag 5)
Raften op de Rio Sarapiqui (Dag 6)
Jarig in Caño Negro, ¡P.. (Dag 7)
De ontmoeting met Jan (Dag 8)
Canopy tussen de boomtopp.. (Dag 9)
Reisgenoten overvallen! (Dag 10)
Manuel Antonio: één gro.. (Dag 11)
Terug naar San José (Dag 12)
Halen we de vlucht? (Dag 13)
Weer thuis (Dag 14)


Reisroute
Programma