Reisverslag Rondreis Costa Rica


Ga naar: Home  Costa Rica  Foto's


Costa Rica > Op bezoek bij de Bribri indianen

Ondanks de late avond, ben ik vroeg wakker. Ik besluit mijn bed uit te gaan en met mijn fotocamera naar het strand te gaan. Het is zes uur in de morgen. Als ik op het zwarte strand aan kom, ben ik al te laat voor de zonsopgang. Ik maak foto’s van de zee en van vogeltjes rond het strand. Meer groepsgenoten struinen op het strand en enkele wandelaars laten hun honden uit. De zon heeft zo vroeg al veel kracht. Dat wordt wat vandaag als het zonnig blijft.
Na het ontbijt worden we opgepikt door onze gids George, voor een excursie naar een indianendorp tegen de grens met Panama.
Indianendorp
George is de levende uitvoering van Steve Irwin, met grote Texaanse hoed. Met de bus rijden we naar het dorpje Bribri. Dit is het laatste dorp voordat we het natuurreservaat Bribri in rijden. In het dorpje kopen we wat te drinken en speeltjes voor de kinderen. Net buiten Bribri rijden we het reservaat binnen met de gelijknamige naam. In het reservaat wonen ongeveer 10.000 indianen in geïsoleerde woonomgevingen. De indianen hebben hun eigen taal en cultuur. Voordat we de stam bezoeken, geeft George ons eerst uitleg over de cacaovrucht. Hij opent een vrucht en laat ons de cacaonoot proeven. De noot zelfs is niet eetbaar, maar het omhulsel is zoet sappig. Daarna lopen we over een gammele hangbrug naar het dorpje. We moeten enige afstand houden op de brug en met maximaal vier personen tegelijkertijd. Dit is geen overbodige toevoeging. Veilig komen we in het kleine dorpje aan. Het dorpshoofd is naar het schijnt 106 jaar oud. Hij heeft zich ooit gevestigd op deze plaats en inmiddels wonen hier zes generaties. Het dorpshoofd ontvangt ons in zijn hangmat. Wij mogen hem vragen stellen, die door George in het Spaans vertaald worden. Door deze vertaling kan ik direct mijn Spaans oefenen. Aan de kinderen rijken we de speeltjes uit. Helaas blijven de ballonnen niet lang heel. Ook bezoeken we de keuken van het huis. Na drie kwartier nemen we weer afscheid van de familie. We rijden een klein stukje door over de weg en stappen uit bij de medicijnman. Hij neemt ons mee het bos in en laat zien wat je met alle bomen, struiken en vruchten kan doen. Zonder problemen maakt hij van enkele bladeren een stevig touw met twee strengs. Vervolgens kleurt hij het touw rood en oranje met behulp van vruchten.
Op weg naar de waterval
Na het bezoek aan de indianen van Bribri rijden we door naar de waterval. De bus rijdt ons zo ver mogelijk en daarna gaan we ter voet verder. Af en toe lopen we door het water. Via een glibberig pad komen we in zo’n vijftien minuten bij de waterval uit. Een waterstroom van twintig meter in een smalle kom. Rond de waterval zijn meerdere toeristen. Het laatste stukje moeten we door het water waden. George helpt ons op de kant. Net als ik hem probeer te passeren, gaat het mis. Door de natte stenen glijd ik weer het water in. Gelukkig kan ik net mijn camera droog houden. Monique glijdt achter mij ook weg. Haar cameratas raakt wel het water. Gelukkig vallen er geen gewonden. Snel kleed ik mij om en neem een duik bij de waterval zoals het bedoeld is. Het water is behoorlijk fris onder de harde waterstraal.
Rond twee uur lunchen we in een klein restaurantje in Bribri met BBR. Daarna rijden we terug naar Cahuita. Net voor Cahuita stappen Marco en Karin uit bij het hospitaal voor advies over oorpijn. Wij rijden door en rond half vier arriveren we weer bij de lodge in Cahuita. Bij het zwembad bestel ik een biertje en trek een baantje in het zwembad. Vanaf de stoelen bij het zwembad heb ik uitzicht op een luiaard in de boom. Het beest klimt net omhoog, hoger de boom in. Het is grappig te zien hoe langzaam hij klimt. Het lijkt wel slowmotion. ’s Avonds is er een barbecue in de lodge. Dezelfde barbecue als twee dagen geleden, maar nu met mijn eigen reisgroep.


Vorige  Volgende  

Reacties op 'Rondreis Costa Rica':


Reacties:

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit bericht

Reisverslag

De reis naar San José (Dag 1)
De Poás vulkaan uit de w.. (Dag 2)
We zijn nog niet compleet.. (Dag 3)
Een ontmoeting met een pi.. (Dag 4)
Op bezoek bij de Bribri i.. (Dag 5)
Raften op de Rio Sarapiqui (Dag 6)
Jarig in Caño Negro, ¡P.. (Dag 7)
De ontmoeting met Jan (Dag 8)
Canopy tussen de boomtopp.. (Dag 9)
Reisgenoten overvallen! (Dag 10)
Manuel Antonio: één gro.. (Dag 11)
Terug naar San José (Dag 12)
Halen we de vlucht? (Dag 13)
Weer thuis (Dag 14)


Reisroute
Programma