Reisverslag Rondreis Costa Rica


Ga naar: Home  Costa Rica  Foto's


Costa Rica > Jarig in Caño Negro, ¡Pura Vida!

Ik ben al om half zes wakker vanmorgen. Ik ben jarig! Wat een vreemd idee om in Costa Rica jarig te zijn. Een kwartiertje later loopt ook de wekker af. Op weg naar de bus word ik al gefeliciteerd door de medereizigers. Ik krijg een hoed van Costa Rica en een T-shirt met ¡Pura Vida!. Als ik als eerste de bus in ga, blijkt ook de bus versierd te zijn met ballonnen. Erg leuk allemaal. Vandaag gaan we een excursie maken in het natuurgebied Caño Negro. Hiervoor moeten we wel eerst twee uur rijden richting Los Chiles, tegen de grens met Nicaragua. Onderweg draaien we de foto’s van het raften op de dvd-speler. In Los Chiles staat een ontbijt voor ons klaar, met ananas, watermeloen en een pannenkoek.
Leguaan
Enkele honderden meters verder stappen we over in een boot voor een rondvaart over de Rio Frio (koude rivier). In het natuurgebied Caño Negro zitten vooral veel vogels langs de waterkant. Al direct zien we een ijsvogel zitten, vergezeld door een kolonie brulapen in de boom. Langzaam varen we verder over de rivier, met de telelenzen in de aanslag. Ook ik sta klaar en maak foto’s van de Amerikaanse slangenhalsvogel, een witte reiger, een schildpad, een wouw, zwaluwen en veel meer prachtige dieren. Links spotten we een varaan tussen de bladeren, even verder ligt een Jezus Christus hagedis. Als wij dichter bij komen, maakt hij zich uit de voeten door met een hele snelle beweging over het water te rennen. Vandaar zijn naam. Kaaimannen rechts, diverse hoenen links en aalscholvers voor ons. We varen door tot de grens met Nicaragua. Of eigenlijk varen we er net tien meter over heen en keren weer snel om. Bij de grenspaal leggen we even aan en bekijken het dierenleven op het land. Op de terugweg worden we overvallen door een enorme stortbui. Gelukkig is de boot overdekt.
Als we weer bij het restaurant zijn is het weer droog. De lunch staat klaar. Na afloop word ik naar binnen geroepen.
Een Toekan
Een grote slagroomtaart staat klaar. Ik blaas de kaars uit en snij de taart in 26 stukjes (en dat valt nog niet mee). De slagroomtaart is heerlijk en het is een leuke verrassing. Daarna rijden we terug naar La Fortuna. Onderweg zien we twee toekans in de boom. Snel stappen we uit. Helaas zitten ze nogal ver weg om goed te bekijken. Om drie uur rijden we La Fortuna weer binnen. De top van de vulkaan is nog steeds in nevel gehuld. We wandelen door het toeristische plaatsje en in de plaatselijke boekhandel schaf ik een kaart aan hem alle dieren van Costa Rica. Aan het einde van de middag gaan we badderen. In het thermaal bad Baldi genieten we van het warme vulkaanwater. Het complex bestaat uit een grote hoeveelheid zwembaden met temperaturen van 39 tot 43 graden. Hoe dichter bij de bron hoe warmer het water. Langzaam laten we ons in het warme water zakken en nemen plaats op een van de rustbedden in het water. Ook proberen we de glijbaan uit. Willem had ons vooraf al gewaarschuwd voor de wat lompe bouwstijl van de glijbaan. De eerste keer rem ik nog wat bij en schiet toch nog met hoge snelheid van de glijbaan het warme bad in. De tweede keer ga ik voluit. Boven aan staat aangegeven dat de snelheid tot 45 km/u oploopt. Ik denk dat het klopt en trek voor de zekerheid mijn benen omhoog bij de aanraking met het water. Na drie uur worden we weer opgehaald door Freddy, onze chauffeur. ’s Avonds eten we in het restaurant bij de lodge en vieren mijn verjaardag met reisgenoten aan de bar. Normaliter gaat de bar al om half tien dicht, maar ik weet nog een tweede rondje te bemachtigen om kwart over tien.


Vorige  Volgende  

Reacties op 'Rondreis Costa Rica':


Reacties:

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit bericht

Reisverslag

De reis naar San José (Dag 1)
De Poás vulkaan uit de w.. (Dag 2)
We zijn nog niet compleet.. (Dag 3)
Een ontmoeting met een pi.. (Dag 4)
Op bezoek bij de Bribri i.. (Dag 5)
Raften op de Rio Sarapiqui (Dag 6)
Jarig in Caño Negro, ¡P.. (Dag 7)
De ontmoeting met Jan (Dag 8)
Canopy tussen de boomtopp.. (Dag 9)
Reisgenoten overvallen! (Dag 10)
Manuel Antonio: één gro.. (Dag 11)
Terug naar San José (Dag 12)
Halen we de vlucht? (Dag 13)
Weer thuis (Dag 14)


Reisroute
Programma