Reisverslag Rondreis Costa Rica


Ga naar: Home  Costa Rica  Foto's


Costa Rica > De ontmoeting met Jan

Het is de eerste ochtend dat ik moeite heb om op te staan. Ik besluit nog even te blijven liggen en het ontbijt over te slaan. Als ik buiten kom is de vulkaan redelijk zichtbaar. Van mijn reisgenoten begrijp ik dat de vulkaan ’s morgens helemaal zichtbaar is geweest, toen ik nog in bed lag. Om half negen vertrekken we richting Monteverde. Hemelsbreed helemaal geen verre afstand, maar om in Monteverde te komen, moeten we om het Arenal stuwmeer rijden. Het laatste stukje van de route is de weg erg slecht. De stuwdam is aangelegd in 1979. De waterkrachtcentrale zorgt voor een groot deel voor de elektriciteit van Costa Rica. Alleen is het dorpje Arenal verdwenen in het stuwmeer. Op de oever is een nieuw dorp opgebouwd, Nuevo Arenal. Na Nuevo Arenal rijden we door Klein Zwitserland.
Ontmoeting met Jan
Een dorpje met alleen chalets in Zwitserse stijl. In Tilarán houdt het asfalt op. Het is dan nog een kleine 20 kilometer tot Santa Elena, het centrale dorpje in Monteverde. De bus hobbelt over de weg slingerend door de bergen. Onderweg hebben we een mooi uitzicht op het meer en ook de Arenal vulkaan steekt hoog boven de horizon uit. Om het nog lastiger te maken voor Freddy, begint het ook nog flink te regenen. Ondanks alle hindernissen arriveren we rond één uur in het hotel in Santa Elena. Het hotel ligt net buiten het centrum. Bij de receptie ligt een berichtje voor mij. Mijn kamergenoot Jan van de Surinamereis, verblijft momenteel ook enkele weken in Monteverde om Spaans te leren. Via de receptie wordt telefonisch contact gelegd en even later heb ik Jan aan de lijn. We spreken af bij het Tree House restaurant in de centrum. Grappig om alweer een bekende te ontmoeten. Jan geeft een rondleiding door het kleine plaatsje Santa Elena. We bezoeken het hotel van zijn gastgezin en we klimmen tussen de groentetuin van het hotel door naar het huis van het gastgezin. Vanaf het terras is er een mooi uitzicht over het dorp en de omliggende heuvels. We wandelen door naar de vlindertuin van Monteverde. Net voordat we naar binnen gaan, begint het te spetteren.
Glasvlinder
Binnen zitten prachtige vlinders, alleen is het door het regenachtige weer erg donker om scherpe foto’s te maken. Als we weer buiten zijn regent het inmiddels flink. Met paraplu en poncho wandelen we weer terug naar het dorp. Het water klettert op het wegdek. We gaan snel het restaurant Morpho’s in om te schuilen en om een biertje te nuttigen. Ik merk binnen pas dat mijn schoenen al helemaal doorweekt zijn. Jan lacht, hij heeft nog twee paar natte schoenen, die liggen te drogen. Het regent hier gewoon iedere dag en ook dat went. Ondertussen wordt het donker. Om zes uur ’s avonds verzamelen alle kinderen van Monteverde zich voor de lampionen optocht in het teken van de onafhankelijkheid. Wij kijken toe en wachten tot de stoet in beweging komt. Daarna gaan wij naar de kikkertuin. De kikkertuin bevindt zich naast de vlindertuin. Een gids laat de meest bijzondere kikkers zien. In het donker zijn de kikkers het meest actief. Zij licht de kikkers bij met een zaklamp om ze aan te wijzen en om er een foto van te maken. ’s Avonds eten we met de reisgroep in het Tree House restaurant. Jan eet ook met ons mee. Sommige reisgenoten wagen zich nog aan de disco. Ik besluit om half elf naar bed te gaan.


Vorige  Volgende  

Reacties op 'Rondreis Costa Rica':


Reacties:

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit bericht

Reisverslag

De reis naar San José (Dag 1)
De Poás vulkaan uit de w.. (Dag 2)
We zijn nog niet compleet.. (Dag 3)
Een ontmoeting met een pi.. (Dag 4)
Op bezoek bij de Bribri i.. (Dag 5)
Raften op de Rio Sarapiqui (Dag 6)
Jarig in Caño Negro, ¡P.. (Dag 7)
De ontmoeting met Jan (Dag 8)
Canopy tussen de boomtopp.. (Dag 9)
Reisgenoten overvallen! (Dag 10)
Manuel Antonio: één gro.. (Dag 11)
Terug naar San José (Dag 12)
Halen we de vlucht? (Dag 13)
Weer thuis (Dag 14)


Reisroute
Programma