Reisverslag Rondreis Patagonië


Ga naar: Home  Argentinië  Chili  Foto's


Argentinië > De Cerro Torre uit de wolken

Wandeling Cerro Torre
Vandaag gaan we al om acht uur op stap voor een wandeling naar een bergmeer bij de Cerro Torre. De Cerro Torre is een steile granieten bergrots. Mijn nieuwe schoenen hebben het gisteren prima gehouden en ik heb geen last. We wandelen door het centrum van El Chaltén naar het begin van de trail. De wandeling vandaag is minder steil en ook iets minder lang. Het weer is vandaag prachtig, alleen zijn de toppen nog niet uit de wolken. De beide gidsen benadrukken dat wij erg veel geluk hebben met het weer deze dagen. Dit hebben we deze reis al enkele keren gehoord. Na een uurtje klimmen, komen we bij een mirador. Dit is de enige plaats waar je zowel de top van de Cerro Torre als de top van de Fitz Roy kunt zien. Als ze uit de wolken zijn natuurlijk. Als we verder wandelen over het meer vlakke gedeelte, zien we de Cerro Torre helemaal uit de wolken komen.
Cerro Torre
Jammer genoeg zit de Fitz Roy nu achter de bergen naast ons. Waarschijnlijk is hij vandaag vanuit het dorp goed zichtbaar. Rond half twaalf zijn we bij laguna Torre. Aan de overzijde ligt de gletsjer Grande. Hierboven steekt normaliter de bergreus Cerro Torre uit, maar hij is al weer achter de wolken verdwenen. Wij zijn echter al dik tevreden met het eerdere beeld, en tevreden eten we ons lunchpakket op. Het is heerlijk warm in de zon. ’s Middags wandelen we via praktisch dezelfde weg weer terug. Aan het einde van de route lopen we een stukje om en komen aan de andere kant van El Chaltén weer in het dorpje. Vandaag zijn we eerder terug dan verwacht (in tegenstelling tot gisteren). Marion heeft nog twee kamers geregeld om te douchen, voordat we terug rijden naar El Calafate. Wij kiezen voor het café aan de overzijde met het zelfgemaakte bier. Helaas komt vandaag de serveerster weer na twee rondjes melden dat het bier op is. Als compensatie nodigt ze uit om achterin te komen kijken, waar haar moeder bezig is met het brouwen van het bier. Het blijkt dat ze maar veertig liter per dag kunnen produceren in de bijkeuken. We sluiten het bezoek in El Chaltén dan maar af met enkele flessen Guilness bier. Vanuit het café zien we een luxe dubbeldekker touringcar voorbij rijden.
El Chaltén
De bus blijkt naar ons hotel te rijden. Onze oorspronkelijke bus is nog niet gerepareerd. Deze bus heeft plek voor zestig personen, voldoende ruimte voor negentien personen. Ik zet mijn stoel ver achterover en sluit de ogen. Onderweg maken we nog een koffiestop in een heel klein cafeetje. In de voortuin komen ons al verschillende dieren tegemoet. Het lijkt wel een halve boerderij. Tegen negenen arriveren we weer in El Calafate. De chauffeur heeft flink doorgereden. Ik douche in het hotel. Met praktisch de hele groep gaan we Bife de Lomo eten in het luxe restaurant La Tablila.


Vorige  Volgende  

Reacties op 'Rondreis Patagonië':


Reacties:

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit bericht

Reisverslag

Bagage wegen en wegen (Dag 1)
Tango op het plein (Dag 2)
Fietsen door La Boca (Dag 3)
Een walvis in de baai van.. (Dag 4)
Wandelen tussen de pingu.. (Dag 5)
Ushuaia: ‘Fin del Mundo.. (Dag 6)
De vuurtoren in het Beagl.. (Dag 7)
Dolfijnen naast de veerbo.. (Dag 8)
Paardrijden bij de estanc.. (Dag 9)
Het natuurpark Torres de .. (Dag 10)
Klimmen in de sneeuw over.. (Dag 11)
De indrukwekkende Grey Gl.. (Dag 12)
Met kapotte schoenen de F.. (Dag 13)
Zicht op de Torres de Pai.. (Dag 14)
Hiken over de Perito More.. (Dag 15)
Met vertraging naar El Ch.. (Dag 16)
Het bergmeer Laguna de Lo.. (Dag 17)
De Cerro Torre uit de wol.. (Dag 18)
Een extra vlucht over de .. (Dag 19)
De zeven merenroute naar .. (Dag 20)
Slingeren tussen de boomt.. (Dag 21)
Raften in Pucón (Dag 22)
Glijdend van de Villarica.. (Dag 23)
In galop op het paard (Dag 24)
Rondwandeling door Santia.. (Dag 25)
Op weg naar de luchthaven (Dag 26)
Weer thuis (Dag 27)


Reisroute
Programma