Reisverslag Rondreis Patagonië


Ga naar: Home  Argentinië  Chili  Foto's


Chili > In galop op het paard

Om negen uur gaan we weer op stap. Alajandra is ons op komen halen om paard te rijden. In het centrum van Pucón pikken we Marijke op, die aansluit bij onze groep. Enkele kilometers buiten Pucón ligt de farm. Na de inventarisatie van onze ervaringen worden de paarden toegewezen. We zijn vooral beginners en bijna niemand heeft ooit in galop gereden.
Paardrijden
Ik ga rijden op Palize, een mooi bruin paard met een witte streep over haar snuit. We gaan stapvoets de farm af en lopen over de weg.
Af en toe gaan we in draft. Hierdoor kan ik aan Palize wennen. Ze stapt iets langzamer dan de andere paarden, maar haalt dit op eigen initiatief ook weer in door te versnellen. Na enkele kilometers slaan we rechtsaf een weiland in. Alajandra laat zien hoe je een paard in galop krijgt. Op een stukje open veld ren ik met Palize voor de eerste keer in galop. Ik stuiter op het zadel, maar het is erg leuk. Verderop op een boerenweggetje is meer ruimte voor galop. De paarden willen duidelijk rennen. Na het derde stuk in galop bemerk ik dat mijn kleine camera niet meer in mijn broekzak zit. Ik ben hem verloren. Twee begeleiders rijden terug om de camera te zoeken. Bij mij is de lol er direct af en ik sjok achter de groep aan. Palize voelt dit waarschijnlijk aan, want opeens loopt ze het gat niet meer dicht. Ik hoop dat ze de camera of de restanten nog terug vinden.
Uitzicht op de Villarica
De camera maakt mij niet zoveel uit, maar wel de geheugenkaart. Mijn geduld wordt lang op de proef gesteld. Pas tijdens de lunch keren de beide dames terug. Ze hebben meer dan een half uur gezocht en hebben de camera gevonden. Hij bleek al bij het oefenveldje verloren te zijn. Volgens de regels moet ik een liedje zingen. Met de ‘Wild rover’ rij ik door het bos. Langs het water galopperen we nog een keer. Het gaat steeds beter. Het lukt mij zelfs om in hetzelfde ritme te blijven zitten. Na drie uur zijn we weer bij de farm.
’s Middags landen we op een terrasje in Pucón en gaan aan het bier. Rond zes uur bestellen we een pizza en eten deze snel op. Om half acht hebben we een transfer naar naar de bus naar Santiago de Chile. Een nachtbus voor een rit van ongeveer twaalf uur. Even voor half negen komt de bus voorrijden. De bus ziet er van binnen prima uit. Al snel val ik in slaap in de luxe brede slaapstoelen.


Vorige  Volgende  

Reacties op 'Rondreis Patagonië':


Reacties:

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit bericht

Reisverslag

Bagage wegen en wegen (Dag 1)
Tango op het plein (Dag 2)
Fietsen door La Boca (Dag 3)
Een walvis in de baai van.. (Dag 4)
Wandelen tussen de pingu.. (Dag 5)
Ushuaia: ‘Fin del Mundo.. (Dag 6)
De vuurtoren in het Beagl.. (Dag 7)
Dolfijnen naast de veerbo.. (Dag 8)
Paardrijden bij de estanc.. (Dag 9)
Het natuurpark Torres de .. (Dag 10)
Klimmen in de sneeuw over.. (Dag 11)
De indrukwekkende Grey Gl.. (Dag 12)
Met kapotte schoenen de F.. (Dag 13)
Zicht op de Torres de Pai.. (Dag 14)
Hiken over de Perito More.. (Dag 15)
Met vertraging naar El Ch.. (Dag 16)
Het bergmeer Laguna de Lo.. (Dag 17)
De Cerro Torre uit de wol.. (Dag 18)
Een extra vlucht over de .. (Dag 19)
De zeven merenroute naar .. (Dag 20)
Slingeren tussen de boomt.. (Dag 21)
Raften in Pucón (Dag 22)
Glijdend van de Villarica.. (Dag 23)
In galop op het paard (Dag 24)
Rondwandeling door Santia.. (Dag 25)
Op weg naar de luchthaven (Dag 26)
Weer thuis (Dag 27)


Reisroute
Programma