Reisverslag Rondreis Patagonië


Ga naar: Home  Argentinië  Chili  Foto's


Chili > Rondwandeling door Santiago de Chile

Ik word wakker van Guan. De behulpzame stuart op de bus. Guan komt de gordijnen open doen en zeemt de beslagen ramen. Daarna deelt hij een simpel ontbijt uit. Het is half zeven. Buiten is het mistig. We rijden zo’n dertig kilometer voor Santiago de Chile op een brede snelweg richting het centrum.
Palacio de la Moneda/TD>
Een uurtje later zijn we overgestapt op de transfer naar het hotel en staan we voor ons hotel. Het hotel ligt enkele haltes met de metro van de Plaza in het centrum. De kamers zijn nog niet beschikbaar. We plaatsen de bagage in het depot en reizen met de metro lijn 1 naar het centrum. We wandelen allereerst naar de Plaza de Armas. Het is nog erg vroeg en de stad is nog aan het ontwaken. De straten moeten nog schoongemaakt worden en zien er rommelig uit met veel zwerfafval. Rolluiken van winkels gaan omhoog en straatvegers proberen het afval weg te werken. Al met al geeft het een wat vreemde uitstraling. Automatisch ben ik extra alert voor mijn bezittingen. Op zich geen slecht idee in Santiago. Op het Plaza de Armas nemen we eerst een koffie op het terras. Ondertussen komt het hele plein tot leven. We bezoeken de Catedral Metropolitana. De huidige bouw dateert uit 1745, nadat de kerk enkele malen door brand verwoest is geweest. In het Casa de los Gobernadores de Chile, op de hoek van het plein is nu het stadhuis gevestigd. Voor het stadhuis staan demonstranten leuzen te roepen naar de voorbij lopende politici.
Kathedraal van Santiago
De politie houdt hen op veilige afstand. Pedro de Valdivia, de stichter van de stad Santiago, ziet alles vanaf zijn standbeeld toe. Via de groene wandelroute op de kaart lopen we langs de bezienswaardigheden in Santiago. We bekijken het paleis, het Plaza de Constatution, de San Francisco Basalica en de kunstenaarswijk Londres y Paris. In de bibliotheek vinden we met wat hulp van een bewaker een toilet. Na deze pauze vervolgen we met de beklimming van de rots in het stadpark Santa Lucia. Op deze rots werd de stad Santiago gesticht. Vanaf het park Santa Lucia verlaten we de wandelroute en wandelen naar de Rio Mapocho, de grote rivier door Santiago. Bij het Palacio de Belles Artes slaan we linksaf door het parkje daar. Hier komen we op de blauwe wandelroute. In tegenovergestelde richting volgen we deze route tot de vismarkt. In deze overdekte hal worden we direct aangesproken om aan een eettafeltje plaats te nemen. Terwijl we een rondje lopen probeert iedereen ons in de eettentjes te lokken. Tot vervelends aan toe. We besluiten om terug te keren naar de allereerste en daar plaats te nemen. Deze man kwam op ons het meest oprecht over. Hij is verheugd en helpt ons met de keuze voor de lunch. Ook komt hij nog enkele keren vragen of alles naar wens is. Later op de middag wandelen we verder tussen de markthallen door. Naar mate we verder komen, worden de markten steeds lokaler, de spullen meer rommeliger en vooral de prijzen lager. Hier komen niet veel toeristen. Op een hoekje bestellen we een drankje en raken in het Spaans een beetje in gesprek met de bedienster. We besluiten door te steken naar de derde wandeling, een tocht naar het Maria-beeld boven op de Cerro San Cristobal. Dit is duidelijk een meer toeristische route met cafeetjes en verkooptentjes. Onder aan de heuvel stappen we in het treintje naar de top. Met een kabel wordt het karretje naar boven getrokken. Dit is met deze warmte veel gemakkelijker dan klimmen over de trappen. Het laatste stukje naar het beeld, moeten we wel per trap afleggen. Vanaf de top, net onder Maria, is er een mooi uitzicht over de stad. Er hangt alleen teveel smog om ook de bergketens rond de stad te zien.
Santiago de Chili
Slechts een schim van bergen is waar te nemen. Om de hoek stappen we in een andere kabelbaan en dalen over de rug van de berg weer naar beneden. Hiervandaan is het nog een half uurtje lopen naar ons hotel.
’s Avonds gaan we met de metro weer naar het centrum. Het is de laatste avond en we hebben afgesproken om met de hele groep te gaan eten. Niet iedereen blijkt aanwezig te zijn om half negen. Om negen uur komt er uitsluitsel. Eén reisgenoot is beroofd van haar camera en is nu op het politiebureau. Gelukkig heeft zij ’s morgen nog al haar foto’s gekopieerd. Als iedereen aanwezig bedanken we Marion voor haar begeleiding en overhandigen haar een cadeautje.


Vorige  Volgende  

Reacties op 'Rondreis Patagonië':


Reacties:

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit bericht

Reisverslag

Bagage wegen en wegen (Dag 1)
Tango op het plein (Dag 2)
Fietsen door La Boca (Dag 3)
Een walvis in de baai van.. (Dag 4)
Wandelen tussen de pingu.. (Dag 5)
Ushuaia: ‘Fin del Mundo.. (Dag 6)
De vuurtoren in het Beagl.. (Dag 7)
Dolfijnen naast de veerbo.. (Dag 8)
Paardrijden bij de estanc.. (Dag 9)
Het natuurpark Torres de .. (Dag 10)
Klimmen in de sneeuw over.. (Dag 11)
De indrukwekkende Grey Gl.. (Dag 12)
Met kapotte schoenen de F.. (Dag 13)
Zicht op de Torres de Pai.. (Dag 14)
Hiken over de Perito More.. (Dag 15)
Met vertraging naar El Ch.. (Dag 16)
Het bergmeer Laguna de Lo.. (Dag 17)
De Cerro Torre uit de wol.. (Dag 18)
Een extra vlucht over de .. (Dag 19)
De zeven merenroute naar .. (Dag 20)
Slingeren tussen de boomt.. (Dag 21)
Raften in Pucón (Dag 22)
Glijdend van de Villarica.. (Dag 23)
In galop op het paard (Dag 24)
Rondwandeling door Santia.. (Dag 25)
Op weg naar de luchthaven (Dag 26)
Weer thuis (Dag 27)


Reisroute
Programma