Reisverslag Rondreis Patagonië


Ga naar: Home  Argentinië  Chili  Foto's


Argentinië > Ushuaia: ‘Fin del Mundo’

’s Morgens wandelen we door Puerto Madryn. Het stadje is nog in rust. De meeste winkeltjes zijn nog gesloten. In eentje die open is, kopen we ansichtkaarten. Om half elf rijden we met de bus naar het vliegveld. Hier wordt de bagage gewogen. Maximaal mag 15 kilogram per persoon meegenomen worden. De bagage wordt als groep ingecheckt, dit betekent dat het gemiddelde geldt.
Het vliegtuig
Mijn koffer weegt 15,2 kilogram, maar met de gehele groep zitten we onder de limiet. Mijn handbagage daarentegen weegt nu wel meer dan op de eerste vlucht. Met een kleine vertraging vliegen we richting Ushuaia. Ushuaia is de meest zuidelijke stad ter wereld en ligt op het eiland Vuurland. In het vliegtuig van Lade airlines hebben we geen stoelnummers, maar gelukkig zijn er raamplaatsen vrij. Het is namelijk prachtig weer en dit geeft mooi uitzicht. Na twee uur verschijnt Vuurland onder ons. Eerst passeren we het kanaal van Magallanes. De meest noordelijke doorvaart van oost naar west Zuid-Amerika. Deze route was vooral in trek voordat het Panama kanaal gegraven werd. Vlak daarna verschijnt het meer zuidelijk gelegen Beagle kanaal. Dit is de meest zuidelijk doorgang voor schepen van oost naar west Zuid-Amerika. Boven het Beagle kanaal maakt het vliegtuig een ruime bocht en landt op de landingsbaan op een schiereiland in het kanaal. Tijdens het landen hebben we al zicht op Ushuaia en de besneeuwde bergtoppen er om heen. Kort daarop zijn we al op weg naar het hotel in Ushuaia. Het huiselijk ingerichte hotel ligt tegen de heuvel, met prachtig uitzicht over de baai.
Ushuaia
’s Middags wandelen we Ushuaia in via de hoger gelegen wegen. Het is enkele graden boven nul en met een heerlijk zonnetje straalt het stadje een wintersportgevoel uit. Via de straatjes met de gekleurde houten- en golfplaten huizen komen we in de hoofdstraat. Hier dwalen we door de vele winkeltjes. Bij de Tourist Information haal ik een stempel voor in mijn paspoort uit de meest zuidelijke stad ter wereld. Mijn paspoort begint met alle stempels al een aardig collectes item te worden. Bij de haven staat ook het bord ‘Fin del Mundo’. Een mooi foto-object. In de baai ligt het scheepswrak van de Saint Christophel. Het schip staat symbool voor alle schepen die naar Antarctica gegaan zijn, maar niet teruggekeerd zijn. Het schip weerspiegelt prachtig in het blauwe water. In het museum-café annex bakkerij bestellen we een biertje. De tap blijkt leeg te zijn en er zijn ook geen drie dezelfde flesjes bier (behalve Heineken). We zijn verbaasd, maar behelpen ons met verschillende soorten. Het bier smaakt er niet minder om. ’s Avonds eten we in het centrum. Althans, het valt nog niet mee om een restaurant te vinden. Veel restaurants zijn gesloten op maandag of zijn vol. Uiteindelijk vinden we een gezellig restaurant waar net een tafel vrij komt. Hier genieten we van de Argentijnse biefstuk.


Vorige  Volgende  

Reacties op 'Rondreis Patagonië':


Reacties:

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit bericht

Reisverslag

Bagage wegen en wegen (Dag 1)
Tango op het plein (Dag 2)
Fietsen door La Boca (Dag 3)
Een walvis in de baai van.. (Dag 4)
Wandelen tussen de pingu.. (Dag 5)
Ushuaia: ‘Fin del Mundo.. (Dag 6)
De vuurtoren in het Beagl.. (Dag 7)
Dolfijnen naast de veerbo.. (Dag 8)
Paardrijden bij de estanc.. (Dag 9)
Het natuurpark Torres de .. (Dag 10)
Klimmen in de sneeuw over.. (Dag 11)
De indrukwekkende Grey Gl.. (Dag 12)
Met kapotte schoenen de F.. (Dag 13)
Zicht op de Torres de Pai.. (Dag 14)
Hiken over de Perito More.. (Dag 15)
Met vertraging naar El Ch.. (Dag 16)
Het bergmeer Laguna de Lo.. (Dag 17)
De Cerro Torre uit de wol.. (Dag 18)
Een extra vlucht over de .. (Dag 19)
De zeven merenroute naar .. (Dag 20)
Slingeren tussen de boomt.. (Dag 21)
Raften in Pucón (Dag 22)
Glijdend van de Villarica.. (Dag 23)
In galop op het paard (Dag 24)
Rondwandeling door Santia.. (Dag 25)
Op weg naar de luchthaven (Dag 26)
Weer thuis (Dag 27)


Reisroute
Programma