Reisverslag Rondreis Jordanië


Ga naar: Home  Jordanië  Foto's


Jordanië > Duiken tussen het koraal

Om half tien rijden we in een busje naar een duikclub bij een privé resort. Hier ligt een luxe jacht klaar voor een dagje snorkelen in de baai van Aqaba. Ook ga ik een proefduik maken met een instructeur. Het is een uurtje varen. Het koraal ligt zo’n vijftien kilometer naar het zuiden tot vlak bij de grens van Jordanië en Saudi-Arabië. Wij nestelen ons ondertussen op het bovendek in het zonnetje. Als de boot voor anker ligt, krijgen de duikers een korte uitleg voor de proefduik.
Koraal
Tess, onze instructeur, legt uit hoe je moet ademen onder water, hoe je moet klaren en hoe je onder water je duikmasker watervrij kunt maken. Ik ga als eerste een duik met hem maken. Ik krijg een duik fles op mijn rug en spring met een gespreide sprong het water in. Dit voelt al heel professioneel. Tess laat wat lucht uit het vest lopen, zodat we onder de waterlijn komen. Hij houdt de hoogte in de gaten. Hand in hand verdwijnen we onder water. Allereerst duiken we drie tot vier meter naar een oude tank. Deze tank is ooit van een boot gevallen. Na zwemmen er vissen rond en groeit er zelfs al koraal op. Het is prachtig om hier te duiken. Als ik naar boven kijk zie ik de zon op het licht golvende wateroppervlak schijnen. Na een rondje om de tank dalen we verder af naar het koraal. Ik ben volledig onder de indruk en maak het OK signaal naar Tess. Wat is het prachtig om zo tussen het koraal te zwemmen. Ik geef Tess een hi-five. Geweldig! Hij wijst op enkele bijzonder vissen en koraalplanten. Ook maakt hij mij attent op Dymphna. Zij duikt even verderop met haar instructeur. Ik had ze nog niet opgemerkt. Na ruim een kwartier zijn we weer bij de boot. Het is tijd voor de volgende. Als ik vraag hoe diep we geweest zijn, fluistert Tess negen meter in mijn oor. Eigenlijk hadden we maar tot zes meter diepte mogen gaan met een proefduik. Ik vervolg met mijn snorkel aan de oppervlakte. Hiermee kom ik tot vlak boven het lagere koraal. Ook dit is fantastisch om te beleven. Ik blijf een tijdje helemaal stil liggen en kijk naar de vissen onder mij. Ondertussen wordt aan boord de lunch klaar gemaakt. Op een barbecue achter op de boot wordt het vlees bereid. Als iedereen weer aan boord is, nemen wij de barbecue lunch en vaart de boot naar een andere locatie.
Duiken
Bij deze locatie ligt het Japanse garden koraal. Een breed koraal rif vlak bij het strand. Tegen half vier varen we weer terug naar Aqaba. Met het busje worden we weer terug gereden naar het hotel. Ik loop net om de hoek een internetcafé in en bericht het thuisfront over alle verrichtingen. Het is gek, maar door het drukke programma is het er eerder nog niet van gekomen. Via e-mail breng ik iedereen op de hoogte van de pracht van Jordanië. Ik ben net op tijd terug in het hotel voor een bezoek aan de Jordan Experience. Een film over de hoogtepunten van Jordanië, gefilmd vanaf een vliegend tapijt. Omdat ook de stoelen meebewegen lijkt het net of je zelf vliegt. De film valt tegen, maar het is wel leuk om de bezienswaardigheden nog een keertje voorbij te zien komen. In de Gateway, een complex met barretjes en shops gericht op toeristen, drinken we een biertje en cocktails. ’s Avonds eten we met de hele groep bij Ali Baba. Hoewel het nog niet de laatste avond is, is het morgen erg lastig om iets af te spreken in Amman. We sluiten de avond af in een bar in de Gateway. Na enkele rondjes – en geld bij geleend te hebben – lopen we terug naar het hotel. Het is al na één uur en stil op straat.


Vorige  Volgende  

Reacties op 'Rondreis Jordanië':


Reacties:

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit bericht

Reisverslag

Rond middernacht in Madaba (Dag 1)
Drijven in de Dode zee (Dag 2)
Archeologische site Jerash (Dag 3)
Over de King’s Highway .. (Dag 4)
‘Petra by Night’ (Dag 5)
Petra in één woord: ‘.. (Dag 6)
Afscheid van Petra (Dag 7)
Nachtelijke zandstorm (Dag 8)
Per kameel door de woesti.. (Dag 9)
Duiken tussen het koraal (Dag 10)
Een biertje in downtown A.. (Dag 11)
Een vliegtuig neergestort (Dag 12)


Reisroute
Programma