Reisverslag Rondreis Jordanië


Ga naar: Home  Jordanië  Foto's


Jordanië > Drijven in de Dode zee

Om acht uur loopt de wekker af. Tijdens het ontbijt geeft Erik uitleg over het programma van de reis door Jordanië en wat algemene zaken. Na het ontbijt wandelen we naar de Grieks-Orthodoxe Sint-Georgiuskerk in Madaba.
De Mosesberg
In deze kerk ligt een oude mozaïek met de plattegrond van Palestina. Mohammed, onze gids voor de komende dagen, geeft een uitleg over de kaart en wijst de dode zee aan en Bethlehem. Als we weer buiten komen staat Ibrahim met de bus al klaar om ons weer op te pikken. We rijden naar Mount Nebo. Op de 817 meter hoge Neboberg stierf Moses toen hij uit keek op het beloofde land. Vanaf de Neboberg kijk je bij helder weer uit op de Jordaan vallei (West Bank), Jericho en de Dode zee. Bij heel helder weer kun je zelfs Jeruzalem zien liggen. Helaas is het vandaag te heiig om deze plaatsen goed te onderscheiden. De kapel op Mount Nebo wordt gerenoveerd. Het mozaiek uit deze kapel bekijken we buiten onder een tentdoek. Daarna rijden we door naar de Dode Zee. De wegen zijn prima in Jordanië. Wel liggen overal verkeersdrempels, waar Ibrahim flink voor moet afremmen. Onderweg geniet ik van het dagelijkse leven buiten. Ondertussen vertelt Mohammed via de microfoon over de geschiedenis. Dit is wat lastig te verstaan en ik laat het ook langs me heen gaan. Bij een resort aan de Dode zee stappen we uit. Hier staat de lunch al voor ons klaar.
Drijven in de Dode Zee
Buiten ligt een fraai zwembad, winkeltjes en kleedruimtes. Maar wij komen om te zwemmen in de Dode zee enkele meters lager. De Dode zee is het werelds laagst gelegen meer. Het wateroppervlakte ligt ruim 400 meter onder zeeniveau en blijft nog altijd dalen. Door de hoge concentratie mineralen is er geen leven mogelijk in het water. Ook zorgt dit zout er voor dat je gemakkelijk blijft drijven in het water. Het is een vreemde gewaarwording om in het water te blijven drijven. Het is praktisch onmogelijk om geheel onder water te komen. In de diepere delen kun je blijven staan als een dobber zonder de grond te raken. De modder op de bodem bevat veel mineralen en is daarom goed om op je huid te smeren. Wij laten ons voor enkele Dinars ook insmeren met modder van top tot teen. Tijdens het opdrogen hebben we al veel lol met het maken van een modderige groepsfoto. Na zo’n tien minuten gaan we het water weer in om de modder af te spoelen. Mijn gezicht was ik onder de douche boven aan het strand, om te voorkomen dat ik zout water binnen krijg. Aan het einde van de middag trekken we nog een baantje in het gewone zwembad en wachten in de ligstoelen op de zonsondergang. Helaas is het wat heiig en geeft de zonsondergang niet zo’n mooie gloed. ’s Avonds eten we in een restaurant in Madaba. Diverse Jordanese gerechten worden op tafel gezet. We sluiten de avond af in de bar van het hotel.


Vorige  Volgende  

Reacties op 'Rondreis Jordanië':


Reacties:

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit bericht

Reisverslag

Rond middernacht in Madaba (Dag 1)
Drijven in de Dode zee (Dag 2)
Archeologische site Jerash (Dag 3)
Over de King’s Highway .. (Dag 4)
‘Petra by Night’ (Dag 5)
Petra in één woord: ‘.. (Dag 6)
Afscheid van Petra (Dag 7)
Nachtelijke zandstorm (Dag 8)
Per kameel door de woesti.. (Dag 9)
Duiken tussen het koraal (Dag 10)
Een biertje in downtown A.. (Dag 11)
Een vliegtuig neergestort (Dag 12)


Reisroute
Programma