Reisverslag Rondreis Jordanië


Ga naar: Home  Jordanië  Foto's


Jordanië > Over de King’s Highway naar Dana

Als ik ’s morgens door de gordijnen kijk, zie ik dat het bewolkt is. Mohammed had gisteren nog gezegd dat het anderhalf jaar niet geregend had. Nu hebben we regen. Al betwijfel ik of hij het buitje van gisteren meetelt. Vandaag reizen we naar het zuiden over de King’s Highway. Dit is een oude handelsroute door de bergen met prachtige uitzichten. Als het helder weer is tenminste. Om half negen rijden we de stad uit. Mohammed heeft zijn sjaal om zijn hoofd gedraaid. Geen goed voorteken. Buiten regent het licht. Nog een geluk dat we dit weer gisteren niet gehad hebben. Na een uurtje houden we stil bij een uitzichtpunt. Een diepe canyon ligt voor ons.
Karak Castle
De asfaltweg zigzaggend naar beneden. Het is iets te heiig voor het mooie uitzicht. We vervolgen de King’s highway richting Karak. Rond elf uur arriveren we bij het kasteel van Karak (ook wel Kerak genoemd). Het kasteel van Karak maakt ook deel uit van de verdediging van de handelsroutes. Het kasteel is alleen veel groter dan Ajloun. Het kasteel Karak is 250 meter lang en 125 breed. We bezoeken de gewelven, kamers en restanten van de torens. Via een smalle trap klimmen we naar het bovenste topje van het kasteel. Het kasteel is meer authentiek dan Aljoun. Tenslotte bezoeken we het museum in het wel gerestaureerde gedeelte. Bij het museum krijgen we de sleutel van de kelders even verderop. We mogen er in als we de deur maar achter ons afsluiten en de sleutel met een kleine tip weer bij de man terug brengen. We openen de deur en dalen af in de kelders. Ook hier prachtige gewelven, maar meer ook niet. Weer buiten het kasteel zoeken we een klein restaurantje om te lunchen. Ik bestel een sandwich kebab. ’s Middags rijden we door richting Dana over nog steeds de King’s Highway.
Oude stadje Dana
In Tafila lassen we een extra stop in om koffie te drinken. De ober zegt cappuccino te hebben. Lekker! Als ik de koffie krijg, blijkt het warme chocolademelk te zijn. Nou ja dat is ook lekker. Als we verder rijden en in de verte de zon door de wolken zien schijnen stoppen we even. De zonnestralen verlichten precies één plekje. Het lijkt wel of er een spot op die plek staat. Een mooi gezicht tussen de bergen. Tenslotte arriveren we in Dana. Het plaatsje Dana is met de grote aardbeving van 1927 volledig verwoest. Nog altijd zijn de meeste huizen verlaten. In een paar huizen wonen nog mensen en er zijn enkele guesthouses voor bezoekers voor het nabij gelegen Dana Nature Reserve. Ook wij overnachten in een eenvoudig guesthouse. De kamers zijn eenvoudig en het sanitair is op de binnenplaats. We worden ontvangen met thee rond de potkachel. We delen de ruimte met enkele andere reizigers. De zonsondergang is prachtig. Een felle oranje gloed schijnt over de bewolking. ’s Avonds wordt er een heerlijk buffet geserveerd in dezelfde ruimte. Tijdens het eten wordt er Jordaanse muziek gemaakt en gedanst. Ook wij worden uitgenodigd mee te dansen. Dit is lekker om weer een beetje op te warmen. Rond tien uur duik ik mijn slaapzak in en trek er nog lekker een deken over heen.


Vorige  Volgende  

Reacties op 'Rondreis Jordanië':


Reacties:

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit bericht

Reisverslag

Rond middernacht in Madaba (Dag 1)
Drijven in de Dode zee (Dag 2)
Archeologische site Jerash (Dag 3)
Over de King’s Highway .. (Dag 4)
‘Petra by Night’ (Dag 5)
Petra in één woord: ‘.. (Dag 6)
Afscheid van Petra (Dag 7)
Nachtelijke zandstorm (Dag 8)
Per kameel door de woesti.. (Dag 9)
Duiken tussen het koraal (Dag 10)
Een biertje in downtown A.. (Dag 11)
Een vliegtuig neergestort (Dag 12)


Reisroute
Programma