Reisverslag Mozambique, Malawi en Zambia


Ga naar: Home  Malawi  Mozambique  Zambia  Foto's


Malawi > Oog in oog met een kudde buffels

Oog in oog met de buffels
’s Morgen vroeg, nog voor het ontbijt, trekken we in twee groepen het park in voor een walk-safari. We lopen achter de gids aan op zoek naar dierensporen, kleinere dieren, antilopen en misschien wel groot wild. Het is bewolkt vanochtend. Dit betekent lastiger foto’s maken, maar meer kans om dieren te spotten. Als we op de laagvlakte lopen, zien we diverse waterbokken verspreid bij de rivier staan. Ook zoeken enkele Warthogs snel een veilig heenkomen. Heel in de verte denkt onze gids olifanten te zien. Ik kan niets onderscheiden in de bosrand, maar in een stevig tempo zetten we koers in die richting. Als we na een half uurtje dichterbij zijn gekomen, blijkt het een kudde buffels te zijn. Voorzichtig naderen we de groep. Op zo’n honderd meter afstand slaan we hen gade en zij bekijken ons. Waar zou ik heen kunnen als de beesten ons nu zouden aanvallen.
Francky
Geen grote boom in de nabijheid te bekennen. Onze gids benadrukt dat groepen buffels nooit mensen aanvallen. Alleen zwakkere oudere en uitgestoten buffels kunnen een aanval doen of als ze in het nauw gedreven worden. Verder op onze tocht bekijken we een zwaar gehavende baobab boom. Deze schors van de boom is opengereten door olifanten, zien we klimops, die van andere bomen gebruik maken om te klimmen. We zien veel sporen, maar vinden geen olifanten. Na twee uur zijn we weer terug bij de campsite, waar Israël een heerlijk ontbijt voorbereid heeft. Na het ontbijt breekt de zon goed door. Het is warm. Ik nestel me met een leesboek op de veranda. Ik hou mijn camera in de buurt. Diverse vogeltjes brengen een bezoek aan de waterbak vlakbij. Vanuit mijn stoel leg ik de beestjes op de plaat vast. Ook Francky, de baviaan, struint rond om te kijken of hij nog iets kan eten. Als we even niet opletten, pakt hij een heel brood van tafel en rent er mee weg. Aan het einde van de middag gaan we een gamedrive maken in het park. We zijn al gewaarschuwd, dat de wagen beperkingen kent. Zo kan de motor niet uit, omdat de auto anders niet meer start. Sluit één deur niet helemaal en is de uitlaat lek. Paul is onze gids voor vanmiddag. Hij rijdt de wagen in de richting waar we vanmorgen ook wild gespot hebben. Natuurlijk links en rechts waterbokken, warthogs en impala’s.
Sabel antilopen
In de verte zien we de Sabel antilopen. Deze komen alleen in deze streek van Afrika voor. Ook zien we veel vogels, maar door de herrie van de wagen, zijn veel beesten letterlijk al gevlogen. Een Ground Horbill steek voor ons de weg over, een Bushpig rent de struiken in en een Grote Kudu blijft ons nakijken met zijn prachtige gedraaide gewei. Heel in de verte zien we weer de groep buffels. Paul speurt de omgeving af, maar kan de olifanten troep niet vinden. Tegen zonsondergang zijn we weer terug bij de campsite. ’s Avonds vieren we de verjaardag van Aartje.


Vorige  Volgende  

Reacties op 'Mozambique, Malawi en Zambia':


Reacties:

Hey ronald! na jaren lees ik nu eigenlijk pas je verslag! Grappig om terug te lezen! Ik ben me een betje aan het inlezen, want ik vertrek volgende week naar Malawi om "dokter" jeanette op te zoeken. Ditmaal neem ik zelf de cadeautjes mee haha. Ik Blijf er 6 weken en ga daarna nog 3 weken door Malawi en Zambia reizen. Jij je volgende bestemming al duidelijk? groetjes Anita


Reisverslag

Nachtvlucht naar Nairobi (Dag 1)
Dwalen door de hoofdstad .. (Dag 2)
Van Maputo naar Tofo (Dag 3)
Genieten in de baai van T.. (Dag 4)
Op weg naar Vilanculos (Dag 5)
Het koraalrif van de Baza.. (Dag 6)
Van Vilanculos naar Goron.. (Dag 7)
Parque Nacional da Gorong.. (Dag 8)
Op weg naar de Zambezi bi.. (Dag 9)
De grens over naar Malawi (Dag 10)
Klimmen naar de top van h.. (Dag 11)
Nijlpaarden in de Shire r.. (Dag 12)
Oog in oog met een kudde .. (Dag 13)
De ontmoeting met dokter .. (Dag 14)
Zeearenden voeren op het .. (Dag 15)
Op de oude markt van Lilo.. (Dag 16)
De grens over naar Zambia (Dag 17)
Oog in oog met de leeuwen (Dag 18)
Aangevallen door een olif.. (Dag 19)
Reisdag naar Luangwa Brid.. (Dag 20)
Van Lusaka naar Livingsto.. (Dag 21)
Zwemmen in de Devils Pool (Dag 22)
Vliegen boven de Victoria.. (Dag 23)
Weer Thuis (Dag 24)


Reisroute
Programma