Reisverslag Mozambique, Malawi en Zambia


Ga naar: Home  Malawi  Mozambique  Zambia  Foto's


Malawi > De ontmoeting met dokter Jeannette

Vandaag de vijfde en laatste verjaardag tijdens deze reis. Vandaag is Brenda jarig, de dag dat we verhuizen richting Lake Malawi. In het dorpje Liwonde stoppen we voor wat inkopen voor Israël. De truck staat stil bij een druk kruispunt. Van diverse richtingen stoppen hier taxibusjes en mensen stappen in en uit. Ook zijn er fietstaxi’s waar mensen achter op de fiets – op een kussentje – vervoerd worden. Verschillende verkopers proberen eten en drinken aan de man te brengen. Ook onze truck wordt door hen omringd. Het is een leuk gezicht om al die bedrijvigheid te zien.
Chembe
We rijden verder in noordelijke richting. Onderweg maken we een korte stop in Mangochi voor verse broodjes. In de supermarkt koop ik wat fris en pinda’s. Ik steek de doorgaande weg over en wandel langs de huizen en bedrijfjes. Er stoppen hier duidelijk nooit toeristen. Ik word verbaasd aangekeken, maar altijd volgt een vriendelijke glimlach of groet. Een groep bouwvakkers, bezig met het metselen van een muurtje, is helemaal trots als ik ze op de foto zet. Luid lachend bekijken ze het resultaat. We rijden verder richting Cape McClear aan het Malawimeer. We passeren het Lake Malombe. Bij het stadje Mangochi slaan we linksaf richting Monkey Bay. Op zo’n tien kilometer voor Monkey Bay slaan we linksaf de weg in richting Chembe op het schiereiland Cape McClear. De afstand is maar achttien kilometer, maar de weg is zeer slecht. Alles in de truck rammelt en schut. Na een klein uurtje hobbelen zien we de eerste huisjes van Chembe liggen. Van diverse kanten komen kinderen aangerend om ons toe te wuiven. Wij overnachten op de campsite Fat Monkey Lodge, direct gelegen aan het meer. We zetten onze tenten op vlak aan het strand.
De kliniek in Chembe
’s Middags kunnen we uit verschillende activiteiten kiezen. Een boottocht op het meer, een village tour of een hiking. Wij kiezen er voor om ’s middags zelf te wandelen door het dorp. Vanuit Nederland heb ik van een kennis een bal, een boekje en een zak drop meegenomen voor een nicht van haar. Jeannette is dokter in de kliniek van Chembe en woont hier al vijf jaar. Na de lunch wandelen we naar de kliniek. Al direct als we de lodge uitlopen komen kinderen aangelopen die ons vergezellen. Zij zijn nieuwsgierig waar wij heen gaan en zien in de tas de vorm van een bal. Bij de kliniek blijkt Jeannette deze middag vrij te zijn. Een Ierse dokter legt uit hoe we bij haar lodge kunnen komen. We moeten doorlopen tot de grote Baobab boom, sla daar linksaf en dan één minuutje doorlopen. Daar ligt de MGozo Lodge. De jongetjes zijn buiten op ons blijven wachten en vergezellen ons ook weer op de terugweg. Met de beschrijving is de lodge snel gevonden en binnen ontmoeten we Jeannette, Alex en hun dochtertje Timba. Gezamenlijk drinken we koffie en Timba speelt met de bal. Via het strand lopen we terug naar Fat Monkeys Lodge. In de bar vieren we Branda’s verjaardag.


Vorige  Volgende  

Reacties op 'Mozambique, Malawi en Zambia':


Reacties:

Hey ronald! na jaren lees ik nu eigenlijk pas je verslag! Grappig om terug te lezen! Ik ben me een betje aan het inlezen, want ik vertrek volgende week naar Malawi om "dokter" jeanette op te zoeken. Ditmaal neem ik zelf de cadeautjes mee haha. Ik Blijf er 6 weken en ga daarna nog 3 weken door Malawi en Zambia reizen. Jij je volgende bestemming al duidelijk? groetjes Anita


Reisverslag

Nachtvlucht naar Nairobi (Dag 1)
Dwalen door de hoofdstad .. (Dag 2)
Van Maputo naar Tofo (Dag 3)
Genieten in de baai van T.. (Dag 4)
Op weg naar Vilanculos (Dag 5)
Het koraalrif van de Baza.. (Dag 6)
Van Vilanculos naar Goron.. (Dag 7)
Parque Nacional da Gorong.. (Dag 8)
Op weg naar de Zambezi bi.. (Dag 9)
De grens over naar Malawi (Dag 10)
Klimmen naar de top van h.. (Dag 11)
Nijlpaarden in de Shire r.. (Dag 12)
Oog in oog met een kudde .. (Dag 13)
De ontmoeting met dokter .. (Dag 14)
Zeearenden voeren op het .. (Dag 15)
Op de oude markt van Lilo.. (Dag 16)
De grens over naar Zambia (Dag 17)
Oog in oog met de leeuwen (Dag 18)
Aangevallen door een olif.. (Dag 19)
Reisdag naar Luangwa Brid.. (Dag 20)
Van Lusaka naar Livingsto.. (Dag 21)
Zwemmen in de Devils Pool (Dag 22)
Vliegen boven de Victoria.. (Dag 23)
Weer Thuis (Dag 24)


Reisroute
Programma