Reisverslag Dubai en Oman


Ga naar: Home  Oman  Verenigde Arabische Emiraten  Foto's


Oman > De veemarkt van Nizwa

Al voor vijf uur gaat de telefoon. Wake-up-call. In het donker vertrek ik richting Nizwa om de veemarkt te bezoeken. Eerst rijden we in de richting van Muscat en slaan bij het vliegveld rechtsaf.
Veemarkt Niswa
Al bij het binnenrijden van Nizwa, zie ik auto’s met vee in de laadbak. Ook op het parkeerterrein is het druk. Veel mensen hebben hun nieuwe aankoop al achter in de laadklep liggen. Op de veemarkt zelf is het druk. De dieren worden in een grote cirkel langs de mogelijke kopers geleid. Aan weerszijde worden de beesten gekeurd en wordt af en toe onderhandeld over de prijs. Het is leuk om dit spel mee te maken. Na de veemarkt loop ik Nizwa in en bezoek de verschillende marktjes. De vismarkt, de fruitmarkt, specerijen, potten en pannen. Alles is te vinden in het centrum van het stadje. Uiteindelijk kom ik uit bij de ingang van het Nizwa Castle. Het fort is een massief kasteel gebouwd in 1650. Het is het meeste bezochte monument van Oman. Ik loop het kasteel in en waad door de kamers, langs trappetjes en door poortjes. Via een smalle trap kom ik boven op de grote ronde toren. Hiervandaan heb ik een mooi uitzicht over Nizwa waaronder de fraaie Sultan Qaboes Jama moskee.
Fort Niswa
Ik rijd door naar Tanuf. Deze oude stad is gebombardeerd tijdens Jebal Akhdar war, een rebellie tegen de Sultan of Muscat, in 1959. Het stadje is daarna niet meer herbouwd. Ik wandel tussen de ruïnes van de spookstad door. De lemen huizen staan er verlaten bij. Hiervandaan ga ik verder naar het Bahla Fort. Helaas is het vrijdag en zijn de kastelen ’s middags gesloten. Ik maak een korte wandeling rond het imposante fort. Het verderop gelegen Jabrin Castle is ook gesloten. Tegen één uur ben ik weer in Nizwa. De lunch is pal naast een moskee. Het vrijdaggebed is net afgelopen. Talrijke moslims komen de moskee uit. Snel ga ik het restaurant binnen. Na de lunch rijd ik naar het hotel. ’s Middags neem ik plaats bij het zwembad op een ligbed in de zon. Ik blijf liggen tot de zon achter het hotel verdwijnt. ’s Avonds is het diner buffet in het hotel. Het diner is inclusief.


Vorige  Volgende  

Reacties op 'Dubai en Oman':


Reacties:

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit bericht

Reisverslag

Op weg naar Dubai (Dag 1)
Aan de voet van de Burj K.. (Dag 2)
De hotsprings van Oman (Dag 3)
De veemarkt van Nizwa (Dag 4)
'Dune Bashen' in de woest.. (Dag 5)
De prachtige Oase Wadi Ba.. (Dag 6)
Langs de kustweg naar Mus.. (Dag 7)
De grote Sultan Qaboos mo.. (Dag 8)
Dineren in de Dubai Burj .. (Dag 9)
Weer thuis (Dag 10)


Reisroute
Programma