Reisverslag Ontmoeting met de gorilla


Ga naar: Home  Uganda  Foto's


Uganda > Varen op het Kazinga Channel

In de hoop vandaag wel leeuwen te spotten, ga ik vroeg op gamedrive. Vannacht schijnen er hippo's op het terrein geweest te zijn. Ik heb er niets van meegekregen. Met het busje rijd ik hetzelfde gebied in als gisteren. Hier blijft de kans op leeuwen het grootst. Ook is de andere kant van de weg dichter begroeid waardoor de dieren minder zichtbaar zijn. Via de paadjes rijdt Jampa richting het dorpje van gisteren. Het is nog erg rustig op de savanne. De gebruikelijke dieren laten zich wel zien, maar in kleine getale. Jampa probeert leeuwen onder de struiken te ontdekken door af en toe van de weg om een bosje heen te rijden.
Leeuw
Leeuw
Officieel is het verboden offroad te gaan. Tot aan het zoutmeer zie ik weinig bijzonders. Ook de passerende auto's schudden keer op keer hun hoofd. Geen leeuwen en geen luipaarden. Als ik al weer op de terugweg ben, krijgt Jampa een tip dat er leeuwen gesignaleerd zijn. Full speed zet Jampa koers. Als ik aankom, staan er al drie busjes in de kant. Er liggen twee leeuwen op ongeveer driehonderd meter in het gras. Met moeite herken ik de beesten in het gras. Als ik langer wacht, richt het mannetje zijn kop op en krabt met zijn poot. Alle camera's klikken tegelijk. Ook het vrouwtje komt af en toe boven het gras uit. Een mooi gezicht. Dit maakt de wat tegenvallende gamedrive van vanochtend toch weer helemaal goed. Na een kwartiertje en vijftig foto's verder rijd ik weer verder. Ik rond de gamedrive af. Ik ga richting de officiële toegangspoort van het Queen Elisabeth Park. Net voor de ingang bezoek ik een groep flamingo's bij het Saltlake Katwi. Jampa rijdt het busje offroad de helling af naar het meer. Zodra ik uitgestapt ben, komen twee mannen op een brommertje aanrijden. Zij willen toegangsgeld. Er ontstaat een felle discussie tussen Frank, Jampa en de twee heren.
Olifanten langs het water
Olifanten langs het water
Frank vertrouwt het niet en wijst hen er op dat het onderdeel is van het Queen Elisabeth National Park. Ik maak ondertussen snel foto’s van de flamingo’s. Als ik terug kom heeft Frank woedend de legitimatie van één van de mannen afgepakt en eist een nette reçu. We volgen de mannen op de brommer tot een soort toeristenbureau. Als Frank terug komt is hij enkele shillingen lichter en is hij zichtbaat nog steeds woedend. ik ga verder het park in via de officiële ingang. Ik ga naar de Safari Lodge. Deze super luxe lodge ligt midden in het park aan het Kazinga Channel. Hier lunch ik. Ook kan ik hier tegen betaling gebruik maken van het zwembad. Vanaf het terras en vanuit het zwembad heb ik uitzicht op het Kazinga Channel. Aan de overzijde zie ik een grote groep olifanten baden in het water. Er is geen betere plek om een baantje te trekken. Na de lunch maak ik een boottocht op het Kazinga kanaal. Ik vaar dicht langs de plek waar de olifanten baden. Groepen buffels liggen in de waterlijn. Nijlpaarden kijken even op als ik passeer.
De titanenstrijd
De titanenstrijd
Het is een prachtig gezicht alle beesten bijeen. Iedereen wil foto's maken en de boot helt al snel over naar de linkerkant. Verderop staan twee olifanten in het water. Als ik dichterbij kom, breekt net een kleine machtstijd uit. Na de krachtinspanning lopen beide olifanten triomfantelijk hun eigen kant op. De waterlinie heeft een brede verscheidenheid aan watervogels. Reigers, pelikanen, ooievaars, aalscholvers, malibu’s en vele kleinere vogels. Na twee uur varen keer ik weer terug in het haventje. De busjes staan al gereed. Via de oever van het kanaal rijd ik weer terug naar het Bush Camp. Ik raak duidelijk verwend met de dieren. Ik laat Jampa niet eens meer stoppen voor buffels en olifanten. Alleen als een olifant midden op de weg staat, moet Jampa wel stoppen. 's Avonds staat er weer een vier gangen diner op het programma. De rook van het kampvuur staat precies mijn kant op. Het vuur wordt snel uitgemaakt. Als ik in mijn slaapzak kruip, luister ik naar de geluiden van de natuur. ‘s Nachts hoor ik hippo’s over het terrein lopen. Plotseling lijken ze te schrikken. Ze rennen in volle snelheid langs mijn tent terug naar het water.


Vorige  Volgende  

Reacties op 'Ontmoeting met de gorilla':


Reacties:

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit bericht

Reisverslag

De eerste stappen in Ugan.. (Dag 1)
Bezoek aan de chimpansees (Dag 2)
Op weg naar Sipi Falls (Dag 3)
Klimmen langs de waterval.. (Dag 4)
“Jambo, Jambo!” (Dag 5)
De oorsprong van de Nijl (Dag 6)
Raften: ‘Heavy 5’ of .. (Dag 7)
Kolossale neushoorns (Dag 8)
Verdwaald in Murchison Fa.. (Dag 9)
Een Luipaard ! (Dag 10)
Darmproblemen … (Dag 11)
Naar Chimps Nest (Dag 12)
Op bezoek bij de Chimpans.. (Dag 13)
Queen Elisabeth National .. (Dag 14)
Varen op het Kazinga Chan.. (Dag 15)
Boom klimmende leeuwen (Dag 16)
Stoffige weg naar Bwindi (Dag 17)
Rustdag aan lake Matanda (Dag 18)
Oog in oog met de gorilla.. (Dag 19)
Lake Bunyonyi (Dag 20)
De Disco in Masaka (Dag 21)
Zeldzame Shoebill (Dag 22)


Reisroute
Programma