Reisverslag Ontmoeting met de gorilla


Ga naar: Home  Uganda  Foto's


Uganda > Lake Bunyonyi

Als ik onder de douche stap, blijkt er geen water te zijn. Ik was mijzelf met wat water uit de waterfles bij het fonteintje. Om negen uur vertrek ik richting lake Bunyonyi, een groot meer in de nabijheid. In dit meer komt geen Bilharzia voor. Ook komen hier geen hippo's en krokodillen voor. Hiermee is dit meer het enige meer in Uganda waar relatief veilig gezwommen kan worden. Ik rijd via het heuvelachtige weggetje terug naar naar Kisoro. Op de asfaltweg sla ik af richting Kabale. Ik passeer weer de wegwerkzaamheden op deze weg. Net voorbij deze wegwerkzaamheden ga ik rechtsaf richting met Bunyonyi meer. Ik bereik de plaats aan het meer in krap een uurtje. Hiervandaan vaar ik met de boot naar het Kyahugye Island Resort. Een eiland in het meer.
De weekmarkt bij de afvaartplaats
De weekmarkt bij de afvaartplaats
Precies bij de afvaart locatie is het weekmarkt. Het is druk op de smalle weg. De busjes kunnen amper passeren langs de kleedjes op de grond. Halverwege de markt stap ik uit bij een kraampje met schoenen. Snel breng ik de bagage naar de boot. In twee shifts worden we naar het eiland gevaren. Op het eiland staan huisjes en safaritenten. Ik slaap vannacht in een safaritent. Via een houten trap bereik ik het platform waar de tent op staat. Boven de tent is een rieten dak gemaakt. Het toilet en douche zijn beneden in een apart gebouwtje. Na de lunch loop ik een rondje over het eiland. Hier is niet al te veel tijd mee gemoeid. Het is een klein eiland en eigenlijk is er niet zo veel te doen. Ook het weer is bewolkt waardoor het water van lake Bunyonyi minder aantrekkelijk lijkt. Er zijn kayaks te huur, maar hier heb ik niet zo'n zin in. Ik vind het te fris. Het lake Bunyonyi ligt op 1.800 meter hoogte. Hierdoor is het hier frisser dan elders in Uganda. In het open restaurant drink ik een biertje, eet wat pinda's en popcorn.
Ons huisje
Ons huisje
Ik vind de locatie maar niets. Een rustdag is normaal wel lekker, maar bij het vorige meer heb ik ook al een rustdag gehad. Voor morgen staat een reisdag op het programma naar Masaka. De dag er na rijd ik verder naar Entebbe. Het voelt een beetje of ik al op weg naar huis ga. Morgenochtend blijf ik ook nog op dit eiland. De mogelijkheid bestaat om eerder te vertrekken en een extra gamewalk te maken in natuurpark lake Mburo. Dit is het enige park in Uganda waar lopend een safari gemaakt kan worden. Ook is dit het enige park waar zebra's en impala's voorkomen. Deze impala's zijn de naamgevers van de hoofdstad Kampala. Om deze excursie mogelijk te maken, moet of iedereen mee, of precies de helft van de groep, zodat één busje vooruit kan. Helaas zijn er maar vier belangstellenden. De excursie kan niet gemaakt worden. Op dit moment vind ik het jammer zo afhankelijk van de reisgroep te zijn. Een beetje teleurgesteld, duik ik mijn bed in. ik kan morgen later ontbijten en zal tussen tien en elf uur vertrekken.


Vorige  Volgende  

Reacties op 'Ontmoeting met de gorilla':


Reacties:

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit bericht

Reisverslag

De eerste stappen in Ugan.. (Dag 1)
Bezoek aan de chimpansees (Dag 2)
Op weg naar Sipi Falls (Dag 3)
Klimmen langs de waterval.. (Dag 4)
“Jambo, Jambo!” (Dag 5)
De oorsprong van de Nijl (Dag 6)
Raften: ‘Heavy 5’ of .. (Dag 7)
Kolossale neushoorns (Dag 8)
Verdwaald in Murchison Fa.. (Dag 9)
Een Luipaard ! (Dag 10)
Darmproblemen … (Dag 11)
Naar Chimps Nest (Dag 12)
Op bezoek bij de Chimpans.. (Dag 13)
Queen Elisabeth National .. (Dag 14)
Varen op het Kazinga Chan.. (Dag 15)
Boom klimmende leeuwen (Dag 16)
Stoffige weg naar Bwindi (Dag 17)
Rustdag aan lake Matanda (Dag 18)
Oog in oog met de gorilla.. (Dag 19)
Lake Bunyonyi (Dag 20)
De Disco in Masaka (Dag 21)
Zeldzame Shoebill (Dag 22)


Reisroute
Programma