Naar de foto's

Naar het uiterste noorden van Europa

"Als we wakker worden, schijnt de zon al door het kleine dakraampje. Een goed vooruitzicht. Het ontbijt is in de kelder van het hotel. Hier zien we nog de gewelven van het oude gebouw. Even na negen uur rijden we weg bij het hotel, de ochtendspits van Vilnius in. Net buiten Vilnius ligt de waterburcht van Trakai. Deze burcht diende in de 14de eeuw om de toenmalige hoofdstad te verdedigen. De burcht ligt op een eiland en is te bereiken via een houten brug. Als we de auto parkeren zien we de burcht al aan de andere kant van het water liggen. Het fort is gedurende de eeuwen regelmatig beschadigd. Het fort is nu volledig gerestaureerd. We betreden het kasteel. In de verschillende kamers liggen voorwerpen uit de oude tijd. Ook bezoeken we de kamers tegen de kasteelmuur. We sluiten de tour af met een wandeling rond het kasteel. "
Recent bekeken:
Onvoorstelbaar veel kruizen bijeenRecent bekeken:
Op zoek naar een lunchplek van de doorgaande wegRecent bekeken:
De waterburcht van TrakaiRecent bekeken:
Het fort van Vilnius steekt boven de stad uitRecent bekeken:
De bakstenen St Annakerk in Vilnius

Home      Foto's      Verslag       Route

Naar de foto's

Baltisch Staten

"Net buiten Šiauliai ligt de Kruisberg. Het eerste kruis werd hier geplaatst in 1847. Tegenwoordig staan er honderdduizenden kruizen bij elkaar. Tijdens de Russische bezetting gold de berg als teken van protest. Diverse keren hebben de Russen de kruizen verwijderd, maar iedere keer kwamen er meer kruizen op de berg terug. Ik loop vol verbazing tussen de kruizen door. << Lees verder >> "
Recent bekeken:
De in 1676 gebouwde Petrus en Paulus Kathedraal heeft meer dan 2000 barokke bijbelse afbeeldingenRecent bekeken:
De gotische rood bakstenen Sint Annakerk in VilniusRecent bekeken:
Bruidsparen bevestigen hun huwelijk door een slot aan de brug vast te maken en de sleutel in de rivier te gooienRecent bekeken:
De fel gekleurde huizen in het plaatsje Trakai in LitouwenRecent bekeken:
De Kathedraal van Vilnius met de Klokkentoren uit de 17de eeuw

Home      Foto's      Verslag       Route       Programma