Naar de foto's

Van Amsterdam naar Tokyo

"Door het berglandschap rijden we naar Meteora. Het landschap wordt grilliger naarmate we dichter bij Meteora komen. Steile rotspunten steken uit in het landschap. In de veertiende eeuw woonden kluizenaars op deze moeilijk bereikbare plekken. Later bouwden monniken kloosters op de rotspunten. Talrijke kloosters zijn in oorlogen vernietigd. Nog zes kloosters zijn nog in tact en gerestaureerd. Het uitzicht op de vallei en de kloosters op de top van de rotsen is waanzinnig mooi. We besluiten naar het klooster van de heilige drie-eenheid te gaan. Dit klooster ligt mooi op een rotspunt, maar is daardoor ook het lastigst te bereiken. Naar het schijnt is dit één van de oudste kloosters van Griekenland. Het klooster in zijn huidige vorm is gebouwd in 1456, maar daaronder zijn nog restanten gevonden van oudere bouwwerken. Het hedendaagse klooster is volledig gerestaureerd. Het klooster figureerde in de James Bond film For you eyes only en de film Kuifje en het geheim van de Gulden Vlies. "
Recent bekeken:
De kloosters van Meteora liggen op de hoge steile rotspuntenRecent bekeken:
Met Brutus voor de eerste keer offroadRecent bekeken:
Bij het uitrijden van Xanthi motorpech op de snelwegRecent bekeken:
De prachtige druipsteen grotten van Alistrati

Home      Foto's      Verslag       Route

Naar de foto's

Vakantie Kreta

"Vakantie Kreta"
Recent bekeken:
De mooie rotspartijen onderweg op weg naar SpinalogaRecent bekeken:
Om niet via hetzelfde pad terug te lopen, besloten we via de andere kant om de berg te lopen. Het pad hield al snel op.Recent bekeken:
De rondleiding op het eiland SpinalogaRecent bekeken:
De Griekse vlagRecent bekeken:
het zwembad bij het appartement s nachts

Home      Foto's

Naar de foto's

Interrail Europa

"We doen wedstrijdje met de brommers. De andere brommer is sneller rechtuit, maar door laat te remmen in de bocht, kan ik bij komen. In één haarspeldbocht komt plots een auto van de andere kant, een politieauto. Wij rijden veel te hard, dus rem ik flink bij. De brommer slipt en ik schuif achter de wagen langs de greppel in. De agenten rijden lachend door. << Lees verder >> "
Recent bekeken:
De boottocht naar de Griekse eilandenRecent bekeken:
Ons kampeerterreinRecent bekeken:
De discotheek de DublinersRecent bekeken:
De aankomst van de boot in PatrasRecent bekeken:
Primitief koken in de haven van Pireaus

Home      Foto's      Verslag       Route