Het Palácio Nacional da Pena in Sintra

Het Palácio Nacional da Pena in SintraPortugal - Als ik het station van Sintra aan kom, merk ik direct dat ik niet de enige ben die vandaag het stadje en de paleizen wil bezoeken. Er staat een lange rij bij de bushalte. Eén voor één koopt iedereen een kaartje. Als de bus vol is rijdt deze weg. Gelukkig komt de volgende bus al aangereden. Ik rijd met de bus tot het Palácio da Pena, ongeveer vijf kilometer buiten Sintra. Het paleis is gebouwd op de resten van een Hiëremonietenklooster. Het klooster uit de 14de eeuw was zwaar beschadigd door aarbevingen en blikseminslag. In 1842 besloot Koning Ferdinand tot de bouw van het huidige paleis voor zijn vrouw Maria II. Hoewel alle ticketloketten open zijn, staan ook hier lange rijen. Het duurt ruim een half uur voordat ik een kaartje bemachtigd heb. Ik betreed de tuinen van het paleis. Het valt mij tegen hoeveel tijd er mee gemoeid is om tot hier te komen. Snel wandel ik de steile weg omhoog naar het paleis. Hoewel het hier ook druk met bezoekers is, ontstaan hier geen rijen. Ik ga het paleis in en volg de bezoekersroute. Ik passeer de Royal Dining Room en de Noble Room. Het is goed te zien hoe men hier begin vorige eeuw nog leefde. Vanuit het raam kijk ik uit over de wijde omgeving. Via de fraaie balzaal kom ik bij de keuken. Hier verlaat ik het paleis weer vanuit de brede geel kleurige toren. Niet alleen het paleis is het bezoek meer dan waard, ook de omliggende tuin is prachtig. Ik volg het wandelpad omhoog. Direct verlaat ik de drukte. Praktisch alle toeristen komen alleen voor het paleis. Met een stevige klim kom ik bij de Monks Cave. Een rustige plek waar monniken vroeger mediteerden. Hiervandaan heb ik een prachtig uitzicht op het paleis. De zon werkt ook even mee door het paleis mooi uit te lichten. Via de andere kant van het paleis daal ik weer af in de paleistuin. Via de uitgang voor autobezoekers kom ik weer op de doorgaande weg.

Portugal      Meer     Home

Reageer op 'Het Palácio Nacional da Pena in Sintra':


Reacties:

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit bericht

Recent bekeken

In het spoor van de Inca's - Uitzicht vanuit de hotelkamer over het Titicacameer, het hoogst bevaarbare meer ter wereld.
Bolivia
Uitzicht

Ladakh - Klein Tibet - De kleurrijke tentjes voor de trekking zijn door de crew al opgezet
India
Tentenkamp

Zuid Afrika, Swaziland, Lesotho - Een giraffe in het Kruger Park
Zuid Afrika
Giraffe

Van Amsterdam naar Tokyo - De weerspiegeling in een tankauto op de Japanse snelweg
Japan
Weerspiegeling

Wintersport Tignes 2002 - Ronald
Frankrijk
Ronald

Vierdaagse Nijmegen 2005 - Cuijk
Nederland
Cuijk

Baltisch Staten - Een oud vervallen huis in de drukke Valdamara straat
Letland
Vervallen huis

Baltisch Staten - Het kasteel van Turaida
Letland
Kasteel van Turaida

Baltisch Staten - De kloostergang naast de Domkerk
Letland
Kloostergang Domkerk

Indonesië: Sumatra, Java en Bali - Kinderen zwemmen in een beekje
Indonesië
Spelende kinderen

Baltisch Staten - De Gildehuizen van de Zwarthoofden zijn volledig opnieuw opgebouwd na zware bombardementen in de tweede wereldoorlog
Letland
Raadhuisplein

Zuid Afrika, Swaziland, Lesotho - Een waterbok in Kruger
Zuid Afrika
Waterbok

Baltisch Staten - Het interieur van het Rundalepaleis in Letland. Het paleis van het zomerverblijf van de Hertog van Koerland.
Letland
Rundalepaleis Letland

Baltisch Staten - De prachtige gevels van de Jugendstil huizen in Riga
Letland
Jugendstil huizen

Baltisch Staten - Een gezellig straatje in het oude centrum van de Letse hoofdstad Riga
Letland
Winkelstraatje Riga

Baltisch Staten - De enorme Domkerk neemt een dominante positie in in het straatbeeld van Riga
Letland
Domkerk Riga