Reisavonturen Argentinië

Home > Argentinië > Rondreis Patagonië > Reisverslag dag 3

Reisverslag Rondreis Patagonië

12 nov 2008 - 8 dec 2008 (27 dagen)


Argentinië > Fietsen door La Boca

Dag 3 - Vrijdag 19 november 2008

We wandelen door de winkelstraten op weg naar het Plaza de San Martin. Hier start de fietstocht naar de wijk La Boca. Een andere groep fietst naar de begraafplaats. Ana is onze gids voor deze tocht. We zetten de helm op en volgen haar op onze mountainbikes. Ana vertelt onderweg over de Britse klokkentoren en het Falklandmomument.

Argentinië - Een fietstocht door Buenos Aires

Daarna fietsen we dwars door het verkeer naar de haven. Het oversteken is een bijzonder proces. Ana houdt vooral de voetpaden aan en regelmatig steekt ze schuin kruispunten over. Ook is het ons niet altijd duidelijk op welk verkeerslicht we nu precies moeten letten en lijkt het of we soms door rood rijden. Het gaat allemaal goed. We fietsen over de Puente de la Mujer de wijk Puerto Madero in. Hier rijden we stadspark Costanera Sur in. Een park gelegen tussen de stad en de riviermonding. In het park heerst rust met op de achtergrond de wolkenkrabbers van de stad. Hiervandaan rijden we door richting de kunstenaarswijk La Boca. La Boca is één van de oudste en bekendste volkswijken van Buenos Aires. Vroeger woonden hier vooral arme immigranten in de fel gekleurde huisjes. Tegenwoordig wonen er veel kunstenaars en wordt de wijk bevolkt door toeristen. We wandelen een half uurtje door de straatjes. Tenslotte rijden we terug naar het centrum via het stadion La Bombonera van de Boca Juniors.

Argentinië - De gekleurde huizen in de kunstenaarswijk La Boca

Dwars door het centrum fietsen we terug naar Plaza de San Martin. 's Middags wandelen we door de winkelstraat Florida en wandelen naar het plaza Lavalle, waar het Teatro Colón en het Palacio de Tribunales staan. Als we weer bij de verkeersader, de Av de 9 Julio komen, staan we voor de 67 meter hoge Obelisk, die hier in 1936 werd neergezet ter ere van het 400 jarige bestaan van de stad. De obelisk is een kopie van de Franse obelisk op de Place de la Concorde in Parijs. Tenslotte bezoeken we het Plaza del Congreso en keren daarna terug naar het hotel. Zorgvuldig wandelen we in de schaduw, want het is gewoon te warm in de zon. Om vijf uur 's middags staan we klaar met de bagage bij de receptie. Met een busje rijden we naar de busterminal. Rond zes uur komt hier de bus voorrijden van Andesmar. De bus heeft goede brede stoelen. In deze stoelen zitten we de komende achttien uur. Alejandro is de steward in de bus. Net buiten Buenos Aires deelt hij briefjes uit. Het blijkt dat we bingo gaan spelen. Het is even goed opletten omdat de cijfers in het Spaans opgelezen worden. Na de film, het diner met aardappelpuree en kip, ga ik slapen. 's Nachts regent het flink met onweer. In het donker is het mooi om de bliksem in de verte te zien.

Gletsjers Franse valleiGletsjers Franse valleiUitzicht op de reeks gletsjers in de Franse vallei
CaracaraCaracaraEen Caracara in de lucht
Salto GrandeSalto GrandeDe Salto Grande waterval, Torres del Paine
GordeldierGordeldierEen gordeldier wandelt over de parkeerplaats op zoek naar iets lekkers

Reisverslag Rondreis Patagonië

Ben jij een wereldreiziger?