Reisverslag Van Amsterdam naar Tokyo


Ga naar: Home  Albanië  Azerbeidzjan  Bosnië en Herzegovina  Duitsland  Georgië  Griekenland  Japan  Kazachstan  Kirgizië  Kroatië  Mongolië  Montenegro  Nederland  Oezbekistan  Oostenrijk  Rusland  Slovenië  Tadzjikistan  Turkije  Turkmenistan  Zuid Korea  Foto's


Kazachstan > We mogen niet betalen

Om acht uur ontbijten. Net op dat tijdstip komt ook een grote, hele grote groep, Kazakken ontbijten. Ik denk dat zij overnacht hebben voor een congres of zo. De rij voor het ontbijtbuffet blijft onverminderd lang. De enorme ontbijtzaal wordt tot de laatste stoel gevuld. Gelukkig wordt het buffet weer redelijk snel bijgevuld. Hoewel? Heel bijzonder is het buffet niet. In de supermarkt kopen we eten voor de avond. Als het lukt willen we kamperen bij het Akakol meer. De weg noordelijk is soms heel goed en even vaak vol met spoorvorming en kuilen. Men lost dit makkelijk op. Er wordt gewoon een bord geplaatst 'slecht wegdek' voor de komende tien kilometer. Binnen deze afstand staat wel weer een nieuw bord. Wanneer de navigatie aan geeft ‘links aanhouden’ en de rotonde op rijden, blijkt het links aanhouden tegen het verkeer in te zijn. Direct een politieauto met zwaailicht. Documents!
De plaatselijke supermarkt
Met een boekje met verkeersborden wordt uitgelegd dat we op de verkeerde weghelft reden. Daar waren we zelf ook snel achter. Terwijl achterin de politiewagen nog de meloenen gelegd worden als buit van een ander slachtoffer, begint het spel bij ons. Stap in de auto, verzoekt de agent. Nee wij spelen het spel liever buiten de auto. Hij gebaart dat het rijbewijs in beslag genomen wordt en dat er een protocol uitgeschreven moet worden. Na twintig minuten proberen en dreigen mogen we weer door. Lachend zegt de agent, ‘your are a bad driver!’ Bij een restaurantje treffen we de motorrijders weer. Zij waren ons gepasseerd tijdens de controle. De koffie wordt geserveerd met een grote schaal koek, caketjes en snoepjes. Iedereen wil weten waar we vandaan komen. De eerst wat verlegen serveerster komt vragen of zij een selfie mag maken met ieder van ons. Natuurlijk. Bij de tweede kop koffie verschijnt er een schaal wortelsalade en een flinke schaal lamsvlees met aardappelen. De hele tafel staat vol. Wij hebben buiten de koffie niets besteld. Ook wordt er op aangedrongen dat we wat van de paardenmelk moeten proberen. Deze zure substantie laten we aan ons voorbij gaan. Bij het afrekenen hoeven we niet betalen. Jullie zijn onze gasten. Zelfs bij enig aandringen staat de familie er op dat wij niet betalen. We bedanken hen heel hartelijk. Wat een gastvrijheid. Het is nog ruim 180 kilometer rijden naar het Alakol meer. We vullen de brandstof weer bij. Dit is een lastig proces. Eerst moet je betalen, daarna kun je tanken. Dit betekent dat je zelf uit moet rekenen hoeveel brandstof er nog in de tank past. Je kunt dus niet gewoon vol tanken. We besluiten veertig liter bij te tanken. Dat moet ruim voldoende zijn voor vandaag. Het Akakol meer is een natuurgebied ten oosten van Usharal. Het dorpje Akakol zelf, telt amper twintig huizen. Wanneer we bij de waterkant aankomen, heeft de locatie meer weg van een vuilstortplaats.
Kamperen in Kamiskala
Het heeft hier waarschijnlijk net flink geregend, want overal staan plassen. Niet echt een aantrekkelijke omgeving om de kamperen. De hond van het nabijgelegen huis vindt het wel leuk als we blijven. Hij komt ons enthousiast begroeten, maar wij denken er iets anders over. Verderop op de route ligt nog een plaatsje aan het meer: Kamiskala. Dit plaatsje is iets groter. In een klein winkeltje proberen we brood te kopen. ‘Njet’. Misschien in de magazine verderop. De verkoopster wijst naar een bouwvallig gebouwtje. De deur staat open, maar de rest lijkt zwaar vervallen. Toch zit er binnen een soort supermarktje. Dit hadden we zelf nooit gevonden. Brood hebben ze helaas niet. De medewerkster loopt naar achteren en komt met een stuk brood aangelopen. Van haar zelf. We mogen het meenemen van haar. Wanneer we naar het meer willen rijden, blijkt de weg op te houden. Aan de overzijde van het water gaat de weg weer door. Er is geen verbinding meer, geeft een mevrouw langs de kant aan. We begrijpen er uit dat er vroeger een brug of ferry geweest moet zijn. Nu moet je ruim driehonderd kilometer omrijden om de andere zijde te bereiken. Ze waarschuwt ons ook dat er erg veel muggen bij het water zitten. Dit is jammer, want juist bij het water is een hele leuke kampeerlocatie. De muggen zwermen al direct om ons heen zodra we daar even uitstappen. We besluiten ons kamp op te slaan aan de zijkant van het dorpje. Met veel moeite scharrelen we hout bijeen voor een kampvuur. 's Avonds bereiden we de kip op het vuur. Onze eerste barbecue tijdens de reis. Verschillende mensen komen kijken wat er aan de hand is. Selfie? Of ze een selfie mogen maken. Natuurlijk. 'Instagram, Instagram', waarschijnlijk worden er verschillende foto's van ons gepost. Hoewel het weer al de gehele avond dreigend is, blijft het droog tot we de tent in gaan.


Vorige  Volgende  

Reacties op 'Van Amsterdam naar Tokyo':


Reacties:

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit bericht

Reisverslag

Vertrek uit Amsterdam (Dag 1)
Door Duitsland (Dag 2)
Kasteel van Ljubljana (Dag 3)
Plitvice meren in .. (Dag 4)
Aan de baai van Kotor (Dag 5)
Over de Albaanse grens (Dag 6)
Rijden door Tirana (Dag 7)
Ottomaanse huizen .. (Dag 8)
Van Gjirokaster na.. (Dag 9)
De kloosters van M.. (Dag 10)
De grotten van Ali.. (Dag 11)
Het paard van Troje (Dag 12)
De Tempel van Athene (Dag 13)
Historisch Safranbolu (Dag 14)
Voetbalfeest in Amasya (Dag 15)
Rijbewijs weer terug (Dag 16)
De D915 is ‘Kapa.. (Dag 17)
Naar Batumi in Geo.. (Dag 18)
Een typisch Russis.. (Dag 19)
De bergweg naar Us.. (Dag 20)
Feest in het Imper.. (Dag 21)
Van Kusaisi naar Gori (Dag 22)
Tsminda Sameba ker.. (Dag 23)
Het enige hotel li.. (Dag 24)
De verwarming is kapot (Dag 25)
Onafhankelijkheids.. (Dag 26)
Grens over naar Az.. (Dag 27)
Moddervulkanen van.. (Dag 28)
Wachten op de boot (Dag 29)
Zijn we al in Turk.. (Dag 30)
Vast op de Kaspisc.. (Dag 31)
Eindelijk Turkmenistan (Dag 32)
Toch naar Yangykala (Dag 33)
Zwemmen in ondergr.. (Dag 34)
‘No Pictures, No.. (Dag 35)
De grens is gesloten (Dag 36)
Betoverend Khiva (Dag 37)
Dwalen door oud Khiva (Dag 38)
Door de Kyzylkoem .. (Dag 39)
Het Samarkend Regi.. (Dag 40)
Het paleis van Tim.. (Dag 41)
Porno Gesmokkeld (Dag 42)
De hoofdstad van T.. (Dag 43)
Landverschuivingen (Dag 44)
De uitlaat breekt af (Dag 45)
Baden in een miner.. (Dag 46)
De Wakhan valley (Dag 47)
Over de Khargush pass (Dag 48)
We zijn Wilco kwijt (Dag 49)
Over de hoge Ak-Ba.. (Dag 50)
Weer bijkomen in Osh (Dag 51)
De Troon van Salamon (Dag 52)
Mistig op de bergtop (Dag 53)
Overnachten in een.. (Dag 54)
Plov met salade (Dag 55)
Vodka bij Lake Kolsai (Dag 56)
Spectaculaire Char.. (Dag 57)
De kathedralen van.. (Dag 58)
Naar het Altyn Eme.. (Dag 59)
De Singing Sanddunes (Dag 60)
Op zoek naar een Gamma (Dag 61)
We mogen niet betalen (Dag 62)
Met 133 km/u over .. (Dag 63)
Een biertje in Semey (Dag 64)
Rondwandeling door.. (Dag 65)
Welcome, welcome i.. (Dag 66)
Het accu lampje ga.. (Dag 67)
Iedereen lijkt dronken (Dag 68)
Desolaat Kosh Agach (Dag 69)
Wachten voor de grens (Dag 70)
Prachtige valleien.. (Dag 71)
De weg wordt geasf.. (Dag 72)
Traditioneel worstelen (Dag 73)
Van Bayanghongor n.. (Dag 74)
Glibberen over het.. (Dag 75)
Het Erdene Zuu mon.. (Dag 76)
Binnenrijden Ulaan.. (Dag 77)
Dwalen door Ulaanb.. (Dag 78)
De voorvering is g.. (Dag 79)
Het Genghis Khan r.. (Dag 80)
Aanrijding met een.. (Dag 81)
Feest in Choibalsan (Dag 82)
Geweigerd in het r.. (Dag 83)
Water over de motorkap (Dag 84)
De Trans Siberian .. (Dag 85)
Hebben we een lekk.. (Dag 86)
Belaagd door vliegen (Dag 87)
De grensstad Blago.. (Dag 88)
Joodse Oblast Biro.. (Dag 89)
We komen iedereen .. (Dag 90)
Varen over de Amur.. (Dag 91)
Op zoek naar een hotel (Dag 92)
Binnen rijden Vlad.. (Dag 93)
Afscheid van de auto (Dag 94)
Op weg naar Japan (Dag 95)
Zes uur in Zuid Korea (Dag 96)
Papiertje, formuli.. (Dag 97)
De Hiroshima herde.. (Dag 98)
Koelvloeistof lekkage (Dag 99)
TOKYO (Dag 100)


Reisroute