Reisverslag Interrail Europa


Ga naar: Home  Duitsland  Griekenland  Hongarije  Italië  Oostenrijk  Tsjechië  Turkije  Foto's


Italië > Op weg naar Milaan

Even voor vier uur ' s middags staan vier reizigers met volgepakte rugzakken bij de bushalte. Bij het in de bus stappen beginnen wij, Ron, Monique, Sandra en RonaId, aan de grote trektocht door Europa. In Leiden stappen we in de eerste trein van de route: de stoptrein naar Utrecht. Hoewel er wellicht nog velen treinen zullen volgen, hebben we al voor station Lammerschans onze eerste onenigheid met medereizigers.
Ontbijten in Milaan
Onze rugzakken staan namelijk op de zitplaatsen. De meneer met het koffertje wil graag op deze plaats zitten en zegt geërgerd, dat we toch ook niet voor twee plaatsen betaald hebben. We kunnen hem vervolgens niet echt overtuigen, dat wij met een OV-jaarkaart en een interrailkaart wel voor twee plaatsen betalen. We laten hem maar winnen en nemen de rugzakken op schoot. Hij blijkt er in Alphen al weer uit te moeten. Als ik in Utrecht aankom, merk ik dat ik mijn portemonnee kwijt ben. Ik wil net een 'kleffe hap' aanschaffen op het station. Ik had juist 's middags nog net een reisverzekering afgesloten, maar ik ben niet verzekerd tegen verlies van geld. Er zit toch ruim ƒ150.- in. Pech! De internationale trein richting Milaan vertrekt om 18.30 uit Utrecht. Wij hebben gereserveerde stoelen, maar ondanks dit, moeten we eerst enkele Italianen van onze stoelen verwijderen. De trein zet zich in beweging en de interrail vakantie is echt begonnen. In de trein spelen we ons eerste potje hartenjagen.
De tocht naar Milaan verloopt voorspoedig. We liggen ’s nachts met z'n vieren in de coupe. Alleen komt de conducteur rond half vier langs. Enkele uren later, om kwart voor acht, rijdt de trein Milaan binnen.


Volgende  

Reacties op 'Interrail Europa':


Reacties:

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit bericht

Reisverslag

Op weg naar Milaan (Dag 1)
Van de Dom naar Sa.. (Dag 2)
Het strand van Bri.. (Dag 3)
Het is een uur later (Dag 4)
Kennismaken met At.. (Dag 5)
Dwalen door Athene (Dag 6)
Gratis naar de Akr.. (Dag 7)
Met de boot naar S.. (Dag 8)
Dwalen door Thira (Dag 9)
Partyeiland Ios (Dag 10)
Het brommeravontuu.. (Dag 11)
Terug naar het vas.. (Dag 12)
Bijna de trein gem.. (Dag 13)
De schoenlapper va.. (Dag 14)
Vrienden in Üsküdar (Dag 15)
In dertig uur naar.. (Dag 16)
De trein is zoek i.. (Dag 17)
Budapest verkennen (Dag 18)
Op weg naar Villach (Dag 19)
Het is feest in Vi.. (Dag 20)
Alles is nat (Dag 21)
Bier in de feesttent (Dag 22)
Het paleis van Praag (Dag 23)
Richting Berlijn (Dag 24)
Berlijn in één dag (Dag 25)
Weer naar huis (Dag 26)


Reisroute