Reisverslag Canadian Rocky Mountains


Ga naar: Home  Canada  Foto's


Canada > Curling spelen in Clearwater

Vannacht heb ik prima geslapen en ik word om zeven uur wakker. We gaan met de lift naar de kelder van het hotel voor een ontbijt, waar we iedereen van de groep weer treffen. De meeste waren allemaal al rond twee of drie uur klaar wakker. Om iets voor achten laden we de bagage in de busjes. Het regent flink en de stad ziet er somber uit. Door de beslagen ramen van de busjes nemen we afscheid van Vancouver. We rijden de stad uit in oostelijke richting over de snelweg. Het is erg druk op de weg en vooral op de weghelft richting Vancouver staan veel files. Samen met de regen geeft dit een somber beeld van de stad. Gelukkig staat de verwarming aan in de bus, al valt het nog niet mee een goede afstemming te bereiken om het zowel voorin als achterin behaaglijk te hebben. Na ongeveer twee uur rijden, rijden we het kleine plaatje Hope in. Buiten miezert het nog licht. We pauzeren hier even en drinken een koffie in een plaatselijke bar.
De mainstreet van Hope
Vanaf Hope verlaten we de highway 1 en blijven de Fraser rivier volgen via de oude Highway, de Fraser Canyon Highway. Via deze route rijden we ook richting Kamsloops, maar via een mooiere route (jammer van de regen). Bij de splitsing van de wegen in Cache Creek stoppen we bij de Subway voor een lunch. Om de invasie in de winkel te mijden, lopen we door naar het volgende restaurant. In een typisch wegrestaurant eten we een broodje hamburger met een flinke cola. Het is inmiddels droog geworden en we wandelen door Cache Creek, maar veel stelt het dorpje niet voor. Het dorpje is vooral gericht op de doorgaande vrachtwagenchauffeurs en de achterliggende woonwijk ligt er stilletjes bij. Vanaf Cache Creek rijden we door via Kamloops richting Clearwater.
Curling
Clearwater is het eindpunt voor vandaag. Onderweg begint zich enige sneeuw te onderscheiden op stukjes gras en op de bomen. Dit gaat er goed uit zien. Net voor Clearwater verandert het landschap en is de omgeving wit gekleurd. Ook begint het het laatste half uur langzaam te sneeuwen. Hier komen we natuurlijk voor. Het hotel in Clearwater ligt net buiten het centrum, langs de doorgaande weg. Nog voor het eten rijden we een stukje verder naar de plaatselijke sporthal voor een partijtje Curling. Na een uitleg over de spelregels, kunnen we de speciale afzet proberen. Na enige malen onderuit gegleden te zijn, lukt het steeds beter om de ‘stone’ over het ijs te laten glijden. Eigenlijk is het meer de kunst om niet te hard te gooien. Als de stone te langzaam gaat, moet met de bezem het ijs bewerkt worden, waardoor de stone langer blijft glijden. Na het oefenen is het tijd voor het echte spel. In vier tegen vier wordt gespeeld op drie velden. Curling is te vergelijken met Jeu de Boules en het is de bedoeling om jouw stone zo dicht mogelijk bij de roos te krijgen 45 meter verderop. Na drie rondes moeten wij het andere team gewonnen geven. Zij hebben – met hulp van de ervaren Graham – meer punten weten te scoren. Na deze sportiviteit eten we om half acht in het hotel. ’s Avonds hebben we de hottub uitgeprobeerd buiten. Het is even schrikken om door de vrieskou naar het badje te lopen, maar het water is met 39 graden heerlijk (misschien wel iets te).


Vorige  Volgende  

Reacties op 'Canadian Rocky Mountains':


Reacties:

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit bericht

Reisverslag

Vlucht naar Vancouver (Dag 1)
Curling spelen in .. (Dag 2)
Vol gas over de sneeuw (Dag 3)
De hondenslee door.. (Dag 4)
In de Maligne Canyon (Dag 5)
Winterhiken rond J.. (Dag 6)
De prachtige Icefi.. (Dag 7)
Skiën in Banff (Dag 8)
Het Banff Fairmont.. (Dag 9)
Richting Kamloops (Dag 10)
Terug naar Vancouver (Dag 11)
Weer thuis (Dag 12)


Reisroute
Programma