Reisverslag Canadian Rocky Mountains


Ga naar: Home  Canada  Foto's


Canada > In de Maligne Canyon

’s Morgens ontbijten we in het hotel. Om negen uur staan de busjes klaar voor een icewalk in de Maligne Canyon. Eerst rijden we naar de sportshop om spikes onder de schoenen. Daarna rijden we Jasper uit richting het noorden. Al snel slaan we af richting de Canyon. Onderweg zien we enkele Elks langs de weg en we proberen een foto te maken (het beest kijkt niet op …). Bij de Maligne Canyon lopen we in twee groepen over de hangbrug. Op het bevroren pad komen de spikes goed van pas. Chris, onze gids, vertelt over de beek en dat er ’s zomers veel meer smeltwater door de canyon stroomt. Nu stroomt het water op sommige plaatsen alleen onder de rotsen door en niet erboven. Hierdoor is dit gedeelte van de beek ook niet bevroren. Verderop ligt wel ijs en wandelen over het ijs door de canyon. Het bevroren water van de watervallen heeft prachtige figuren gecreëerd. De ene waterval is nog mooier bevroren dan de andere. De canyon is op sommige plaatsen vijftig meter hoog. In de zomer kunnen de toeristen van bovenaf op het water kijken, wij lopen nu tussen de rotsen door.
Maligne Canyon
Bij sommige watervallen kunnen we achter de ijskolom doorlopen. Een levert een prachtig gezicht op op de ijspegels. Aan het einde van de Canyon is een smalle bevroren waterval. We wandelen terug via het normale wandelpad. Dit pad volgen de bezoekers in de zomer. Dit moet een heel ander gezicht zijn. Vanaf het parkeerterrein rijdt Chris ons terug naar het hotel. ’s Middags doet een deel van de groep de Wildlifetour. Ik besluit te gaan langlaufen. Oftewel Cross country, dat klinkt beter. Om half twee pikt Art ons op voor de Cross country. De skiverhuur heeft wat moeite om de juiste schoenen te vinden voor de grote Nederlandse voeten. De maten komen ook niet geheel overeen met onze schoenmaten. Met twee maten groter dan normaal heeft iedereen passende schoenen, al is de schoenmaat 47 dan ook uitverkocht. Met schoenen, ski’s en sticks rijden we naar het langlauf parcours bij Pyramide Lake. Met kleine oefeningen legt Art de techniek van het langlaufen uit. Eerst alleen bewegen op de plaats, dan glijden, dan glijden met de sticks en uiteindelijk met de loopbeweging vanuit de benen. Het gaat redelijk en Art is tevreden over de progressie van ons. Art stelt voor een tocht te maken over het bevroren meer Lake Pyramide. Art gaat voorop en creëert een langlauf spoor. Wij glijden er achter aan. Het is bijzonder om op een groot meer te lopen waar nog niemand geweest is, behalve enkele diersporen. Art legt onderweg de verschillende sporen uit, geeft informatie over het bos en over Jasper.
Langlaufen op Lake Pyramide
Ook neemt hij behangen met fotocamera’s foto’s van de groep. Tegen half vijf besluiten we het meer dwars over te steken naar het eiland. Terwijl Art de bus gaat halen, lopen wij zelf zonder ski’s de sneeuw in. Tot onze knieën zakken we weg in de sneeuw. Helaas komt de sneeuw daardoor ook in de schoenen, maar dat mag de pret niet drukken. Terug in Jasper nemen we afscheid van Art. ’s Avonds eten we met een groepje bij de Koreaan. Graham laat enkele gerechten serveren die we met stokjes opeten. Hoewel sommigen nog naar een pub gaan met live muziek, hou ik het voor gezien en ga terug naar het hotel.


Vorige  Volgende  

Reacties op 'Canadian Rocky Mountains':


Reacties:

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit bericht

Reisverslag

Vlucht naar Vancouver (Dag 1)
Curling spelen in .. (Dag 2)
Vol gas over de sneeuw (Dag 3)
De hondenslee door.. (Dag 4)
In de Maligne Canyon (Dag 5)
Winterhiken rond J.. (Dag 6)
De prachtige Icefi.. (Dag 7)
Skiën in Banff (Dag 8)
Het Banff Fairmont.. (Dag 9)
Richting Kamloops (Dag 10)
Terug naar Vancouver (Dag 11)
Weer thuis (Dag 12)


Reisroute
Programma