Reisverslag Canadian Rocky Mountains


Ga naar: Home  Canada  Foto's


Canada > Winterhiken rond Jasper

Vandaag is een vrije dag. Een groot gedeelte van de reisgroep gaan skiën in Jasper, anderen gaan ’s middags schaatsen en wij gaan met z’n vieren Hiken in de omgeving van Jasper. Van Graham hebben we een wandelkaart gehad met de hike-route. Graham adviseert ons naar Lake Pyramide te wandelen. Dit is een tocht van zo’n 7 kilometer door het bos. Dit is dezelfde omgeving waar we gisteren gelanglauft hebben. Om negen uur gaan we op pad.
Een hert
Eerst kopen we enkele broodjes bij de bakker voor onderweg en bij de verhuur huren we spikes. Met alle spullen lopen naar het begin van het pad. Het wandelpad is besneeuwd, maar is volop belopen. Ik heb de spikes onder gebonden, maar echt nodig zijn ze nog niet op dit pad. We besluiten route 2 te volgen. Deze route gaat uiteen in verschillende subroutes. We volgen de buitenste (en langste) route richting Lake Pyramide en dan via het langlauf-pad van gisteren over het meer terug te lopen naar het eiland in het meer. Het eerste gedeelte van de route verloopt prima. Een smal paadje van 30 cm breed is goed te volgen. Zodra je buiten dit pad stapt, zak je weg in de sneeuw. Dit is wat lastig als je om je heen wilt kijken. Via route 2B komen we aan de rand van de berg en hebben uitzicht over de vallei en over Jasper. Een mooi gezicht. Net om de hoek treffen we twee muldeers (herten) aan. Ze blijven rustig zitten en we kunnen ze tot zo’n tien meter naderen om een mooie foto te maken. Bij de volgende splitsing van paden wordt het lastiger. Op de geplande route 2i heeft nog niemand gelopen. We nemen de gok dat we het pad onder de sneeuw wel kunnen onderscheiden. Al snel worden we geen wegwijs meer tussen de bomen en de sneeuw waar het pad zou moeten lopen. We lopen door de sneeuw verder door het bos. Het loopt vermoeiend door de sneeuw omdat we telkens in de sneeuw wegzakken. Even verderop treffen we een spoor van een hert of elk. In de voetsporen loopt het makkelijker en we volgen het pad. Ook andere dieren maken gebruik van deze sporen en we zien ook verse sporen van roofdieren.
Wandelen in Jasper National Park
Na enige tijd dalen komen we weer op een kruispunt van wandelpaden uit. Toevallig is dit precies het kruispunt waar we onze route weer op kunnen pakken (op zich niet zo toevallig, omdat de dieren ook kiezen voor de wandelpaden om niet in de sneeuw weg te zakken). Via route 2i lopen we naar Lake Pyramide. We zijn inmiddels drie uur onderweg. De route over het meer blijkt geen succes. In tegenstelling tot de langlaufski’s, zakken we met gewone schoenen door de sneeuwlaag heen. Op sommige plaatsen tot voorbij onze knieën. Dit is geen goed plan om hier te wandelen, wel is het leuk om foto’s te maken. Via de weg langs het meer lopen we naar het eiland in het meer. Hier eten we onze lunch op op een bankje met fraai uitzicht over het besneeuwde meer. Lekker in de zon, maar erg fris in de wind. We lopen door naar Lake Patricia en via trail 6 lopen we langs het meer, steken af naar route 8 en komen we weer in de richting van Jasper via route 2. Rond half vijf, zeven uur na ons vertrek, zijn we weer beneden en lever ik de spikes weer in. In de pub nemen we een biertje en schatten dat we waarschijnlijk zo’n 18 kilometer gewandeld hebben. Jammer genoeg hebben we weinig wild gezien, maar de natuur was op zich al prachtig genoeg. ’s Avonds eten we in het restaurant van het hotel. Graham vertelt ons over het programma voor de komende dagen en na een biertje in de bar van het hotel gaan we slapen.


Vorige  Volgende  

Reacties op 'Canadian Rocky Mountains':


Reacties:

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit bericht

Reisverslag

Vlucht naar Vancouver (Dag 1)
Curling spelen in .. (Dag 2)
Vol gas over de sneeuw (Dag 3)
De hondenslee door.. (Dag 4)
In de Maligne Canyon (Dag 5)
Winterhiken rond J.. (Dag 6)
De prachtige Icefi.. (Dag 7)
Skiën in Banff (Dag 8)
Het Banff Fairmont.. (Dag 9)
Richting Kamloops (Dag 10)
Terug naar Vancouver (Dag 11)
Weer thuis (Dag 12)


Reisroute
Programma