Reisverslag Rondreis Marokko


Ga naar: Home  Marokko  Foto's


Marokko > Op weg naar Agadir

Om kwart over elf in de ochtend word ik afgezet op Schiphol voor een rondreis met Sawadee in Marokko. Bij balie 32, de allerlaatste, staat de reisbegeleider Obbo al te wachten met de incheckgegevens. Het inchecken verloopt vlotjes, maar de rij voor de douane is daarentegen fors. Maar ja we moeten toch wachten op het vliegtuig, die nog niet geland is voor de retourvlucht. Bij de gate ontmoet ik de eerste medereizigers. Ook raak ik in gesprek met Liesbeth. Zij laat momenteel een hotel bouwen, Chez Amalia, in de Ammeln vallei bij Tafraoute. In maart moet alles gereed zijn en verhuist zij naar zuid Marokko. Helaas is Liesbeth al weer naar huis, als wij in Tafraoute arriveren.
Vliegveld Agadir
De vlucht naar Casablanca gaat redelijk snel. Onderweg de maaltijd, een puzzeltje uit de krant en spreek ik met twee dames naast mij. Zij hebben een rondreis geboekt met Rosetta. In Casablanca is de gehele groep compleet en is even tijd om elkaar voor te stellen. De groep bestaat uit 14 personen. De luchthaven van Casablanca is nogal chaotisch en het is onduidelijk waar de vlucht naar Agadir precies vertrekt. Na wat vragen worden we met de bus naar het vliegtuig gebracht. Even later stijgen we op voor een krap uurtje. In gebrekkig Engels voer ik een gesprek met een stevige Marokkaan naast me uit Agadir. Rond 17.30 uur landen we in Agadir. Met een minibusje en een landcruiser worden we naar het hotel gebracht. Bijna haalt de cruiser het niet. De chauffeur heeft iets te laat door dat iedereen stil staat voor een politiecontrole. Met piepende banden komt hij net op tijd tot stilstand. Toch maar even de gordel om doen dus. In het hotel is voor het diner meer gelegenheid om nader kennis te maken. Praktisch iedereen heeft al ervaringen met actievere reizen. We eten Tajine, een specialiteit van Marokko. Tajine is een stoofpotgerecht met Kip, Lam of Gehakt. De Tajine, maar vooral ook de salade vooraf smaakt zeer goed. Na de koffie lopen we nog over de Boulevard van Agadir en genieten van het uitzicht over de Atlantische Oceaan en het avondleven op de boulevard.


Volgende  

Reacties op 'Rondreis Marokko':


Reacties:

Floris, Ik kan mij geen Hotel Riad meer herinneren in Igherm. Ronald


Beste Ronald, Klinkt als een erg mooie reis. Ik lees dat je door het plaatsje Igherm bent gekomen. Weet je toevallig nog of daar of een hotel/riad of iets dergelijks was? Vriendelijke groet, Floris


Reisverslag

Op weg naar Agadir (Dag 1)
Op de markt in Taroudant (Dag 2)
Van Tata naar Tafraoute (Dag 3)
Wandelen in de Ammelnvall.. (Dag 4)
De afdaling naar Amtoudi (Dag 5)
De bergwandeling (Dag 6)
Zwemmen in Guelmim (Dag 7)
Vanuit Sidi Ifni terug na.. (Dag 8)
Naar huis (Dag 9)


Reisroute
Programma