Reisverslag Rondreis Suriname


Ga naar: Home  Frans Guyana  Suriname  Foto's


Suriname > Kilo's overbagage

Om 5 uur landt de boeing 747 300 van Surinam Airlines op de Johan Adolf Pengel Luchthaven nabij Zanderij. Al direct op de luchthaven komt de vochtige warmte op ons af. Het regent licht grote druppels, maar niemand maakt zich hier druk om. We wandelen met alle passagiers enkele honderden meters over de luchthaven naar het aankomstgebouw.

Het vliegtuig van SLM
Het inchecken op Schiphol had de nodige tijd in beslag genomen. De limiet van maximaal 25 kilogram bleek nogal eens een probleem op te leveren. Hele kilo’s kaas, boter en andere levensmiddelen werden ter plekke overgeladen in de handbagage om te voldoen aan de limiet. De vlucht was prima verlopen en de verzorging was goed aan boord. Na drie kwartier waren we ingechecked. Op een uur vertraging na omdat het vliegtuig niet de normale route kon nemen, verliep de vlucht prima en was de verzorging aan boord prima.
Bij de immigratie van Suriname staat de airconditioning aan. Het is zelfs koud in de aankomsthal. De douanebeambten zijn nog niet klaar voor de controle. Het lijkt wel of ze volledig overrompeld zijn dat er zojuist een groot vliegtuig geland is. Dit terwijl er toch drie keer per week een vlucht uit Nederland landt. Na enig minuten zijn er dan toch vier loketten open en stappen we officieel Suriname binnen. Bij de bagageband ontmoeten we direct de andere reisgenoten. Zo op het eerste gezicht een leuke groep. Met de bus worden we in iets meer dan een uur in de schemer naar Paramaribo gereden. Op dit tijdstip is het behoorlijk druk op de weg. Het is al donker geworden als we Paramaribo binnenrijden. Bij het wisselkantoor verruilen we onze euro’s voor Surinaamse Dollars en rijden uiteindelijk voor naar ons hotel. Het hotel Edd’s Inn ligt in de wijk Maretraite ruim twee kilometer ten noorden van het centrum van Paramaribo. Edd’s Inn zal gaan fungeren als uitvalbasis voor onze reis. Diverse keren komen we terug in dit hotel na uitstapjes. De kamers is simpel maar verder prima. Wel is de kamer nogal klam door de warmte. Als verfrissing nemen we een koude douche. Op het terras bestellen we een Parbo bier en bespreken we het programma voor de komende dagen. We gaan om half elf plaatselijke tijd slapen.


Volgende  

Reacties op 'Rondreis Suriname':


Reacties:

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit bericht

Reisverslag

Kilo's overbagage (Dag 1)
Varen over de Suri.. (Dag 2)
Blikseminslag vlakbij (Dag 3)
Ochtendwandeling b.. (Dag 4)
Vogeltjes uitlaten.. (Dag 5)
Op de fiets naar p.. (Dag 6)
Stadswandeling doo.. (Dag 7)
Eén mist van oran.. (Dag 8)
Zwemmen in de Witi.. (Dag 9)
Ontmoeting met de .. (Dag 10)
Met de korjaals st.. (Dag 11)
Wild kamperen in d.. (Dag 12)
Klauteren naar de .. (Dag 13)
Feest in Tutu Kampu (Dag 14)
Weer terug in Drie.. (Dag 15)
Videocamera gestolen (Dag 16)
Juffrouw Sampson o.. (Dag 17)
Motorpech op weg n.. (Dag 18)
Op het strand van .. (Dag 19)
Strafgevangenis va.. (Dag 20)
Feest in de Palmentuin (Dag 21)
De grote houten Pa.. (Dag 22)
Afscheid van Suriname (Dag 23)


Reisroute
Programma