Reisverslag Rondreis Ierland


Ga naar: Home  Ierland  Foto's


Ierland > Whiskey drinken bij de distilleerderij

We vertrekken met de bus richting Midleton. Hier bezoeken we de Jamesons Whiskey Heritage Center. De is de oudste whiskey distilleerderij van Ierland. In deze gerenoveerde distilleerderij wordt tijdens de rondleiding getoond, hoe de whiskey gemaakt wordt. We bezoeken de opslagruimte, het grote waterrad voor de aandrijving en natuurlijk nemen we een kijkje bij de ketels en de opslag van de Whiskey-vaten. Aan het einde van de rondleiding door de stokerij kunnen we aan de productconfrontatie.
Jamesons Whiskey vaten
We krijgen een glaasje Whiskey aangeboden. Helaas! Ik vind de whiskey niet lekker. Tegen het middaguur arriveren we in de stad Cork. De bus parkeert langs de river Lee midden in het Centrum. We hebben anderhalf uur om de stad te bezichtigen en om wat te eten. Al met al niet zo veel. We lopen de Saint Patrick Street in, de winkelstraat van Cork in. Bij één van de zijstraten word mijn aandacht getrokken door een kerktoren. Deze toren blijkt bij de Father Mathew Church te behoren. We bekijken de kerk ook van binnen. In de straatjes kopen we een broodje. Ik eet het broodje direct in de zaak op. Via de Saint Patrick Street lopen we weer terug naar de River Lee, waar de bus staat te wachten.
Via het fraaie landschap rijden we richting het Killarney National Park. In dit park staat the Muckross House. Dit schitterend ingerichte huis uit de 19de eeuw, werd regelmatig bezocht door Koningin Victoria. We krijgen een rondleiding door het huis en wandelen daarna uitgebreid door de tuinen rond het huis, lekker in het zonnetje. Helaas mag ik binnen geen foto’s gemaakt worden (stiekem toch eentje gemaakt). Tegen zessen arriveren we in Ballyheigue. Hier is ons hotel vlak bij de zee. We blijven twee nachten in dit hotel. Dit betekent dat de bagage even rust heeft. Na het dinerbuffet, maken we een wandeling naar de ruïne van Ballyheigue. De ruïne ligt op een golfterrein. Via de golfbanen komen we bij de restanten van het huis. Enkel de voorgevel is nog in tact. Via de ramen is een leuk uitzicht over het strand en de zee. ’s Avonds gaan we met een deel van de groep naar de pub onder het hotel. De band zingt vrolijke Ierse songs en de volle pub zingt enthousiast mee. Wij ook natuurlijk.


Vorige  Volgende  

Reacties op 'Rondreis Ierland':


Reacties:

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit bericht

Reisverslag

Kennismaking met I.. (Dag 1)
Van Kilkenny naar .. (Dag 2)
Whiskey drinken bi.. (Dag 3)
Regen op de Ring o.. (Dag 4)
De steile Cliffs o.. (Dag 5)
In de pub op het e.. (Dag 6)
Natuurgebied Connemara (Dag 7)
Citytour Dublin (Dag 8)
Door de Wicklow Mo.. (Dag 9)
Inpakken en wegwezen (Dag 10)


Reisroute
Programma