Reisverslag Rondreis Ierland


Ga naar: Home  Ierland  Foto's


Ierland > De steile Cliffs of Moher

’s Morgens rijden we met de bus naar het kleine plaatsje Adare. Adare is een dorpje met diverse cottages. De kleine boerderijen staan in de hoofdstraat en zijn voorzien van een rieten dak. Veel van de boerderijen zijn inmiddels in gebruik als souvenirshop. We bezoeken de The Trinitarian Abbey in Adare. Daarna rijden we door met de bus richting het open luchtmuseum Bunratty Folk Park. Hier is een compleet Iers dorp nagebouwd uit de 19de eeuw naast het Bunratty Castle. We bezoeken het dorpje, eten wat in de Durty Nelly Pub en beklimmen de torens van het Bunratty Castle.
Cliffs of Moher
’s Middags rijden we door richting de kust naar de Cliffs of Moher. Deze 200 meter hoge rotsen steken steil uit het zeewater omhoog. Vanaf de top heb je een prachtig uitzicht over de rotswanden. Na lekker uitgewaaid te zijn, rijden we door richting Ennistymon. Hier overnachten we in het omvangrijke Falls Hotel in Ennistymon. Het hotel ligt naast de Inagh River.
’s Avonds, na het diner, maken we een wandeling door Ennistymon. Langs de rivier, met veel watervallen en stroomversnellingen, lopen we door de kleine hoofdstraat richting het kerkhof helemaal bovenin. Vanaf het kerkhof hebben we een mooi uitzicht over de stad. Ook zijn hier de Ierse kruizen (Irish Cross) veelvuldig aanwezig. Achter de begraafplaats hebben de Tinkers hun caravans uitgestald. Tinkers zijn een soort zigeuners en trekken vaak van plaats tot plaats. Overal wonen ze enkele weken tot maanden. Op de terugweg gaan we naar de pub, waar we met de groep afgesproken hebben. Hier drinken we nog een biertje (of meer … ), voordat we met z’n allen weer terug lopen naar het hotel.


Vorige  Volgende  

Reacties op 'Rondreis Ierland':


Reacties:

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit bericht

Reisverslag

Kennismaking met I.. (Dag 1)
Van Kilkenny naar .. (Dag 2)
Whiskey drinken bi.. (Dag 3)
Regen op de Ring o.. (Dag 4)
De steile Cliffs o.. (Dag 5)
In de pub op het e.. (Dag 6)
Natuurgebied Connemara (Dag 7)
Citytour Dublin (Dag 8)
Door de Wicklow Mo.. (Dag 9)
Inpakken en wegwezen (Dag 10)


Reisroute
Programma