Reisverslag Rondreis Ierland


Ga naar: Home  Ierland  Foto's


Ierland > In de pub op het eiland Inisheer

Vandaag is eigenlijk een vrije dag. Karen biedt een facultatieve boottocht aan naar het eiland Inisheer. Inisheer maakt deel uit van de Aran Eilanden. Met de bus rijden we naar de haven Doolin. Hier stappen we op de boot naar de Inisheer. Na ongeveer een uurtje arriveren we in de haven van Inisheer. Onderweg begint het te miezeren en de verwachtingen zijn niet al te best. Met de regenjas aan lopen we het eiland op. De Medereizigers gaan met een paard-met-kar over het eiland.
Opgravingen op Inisheer
Wij besluiten wandelend het eiland te verkennen. Op weg naar de ruïne in het midden, kunnen we goed de muurtjes zien rond de weilanden. Alle weilanden worden omgeven door opgestapelde muurtjes van nog geen meter hoog. Vanaf de heuvel in het midden van het eiland geeft dit een doolhofachtig beeld, waarbij de paar wegen op het eiland tussen de muurtjes door lopen. Terug aan de kust bezoeken we de ruïnes van de kerk. De restanten zijn pas later ontdekt, omdat de kerk geheel door zand bedekt was. Tegenwoordig is de kerk uitgegraven in een kuil van zo’n twee meter diep. Door de aanhoudende regen beginnen inmiddels de regenjassen door te lekken. Het wandelen is minder aangenaam. We besluiten in een pub koffie te bestellen en om te wachten tot het weer droger wordt. Na de koffie volgt de lunch. Een goed gevulde soep. Iemand pakt zijn gitaar en begint Ierse liedjes te zingen. Er hangt een gezellige sfeer rond de open haard in het café. Buiten blijft het nat. Het ziet er niet naar uit dat het nog droog gaat worden. Om drie uur lopen we weer terug naar onze boot voor de terugtocht. De zee is een stuk wilder geworden dan op de heenweg. Ook slaat de regen tegen de ramen. Mooi een gelegenheid om de ogen even dicht te doen.
s Avonds na het diner, wonen we een theatershow bij van typisch Ierse muziek en dans. De show wordt opgevoerd in de Keltische taal. Gelukkig is een vertaling beschikbaar in het Nederlands van de liedjes. Hierdoor is het toneelspel in het National Folk Theatre of Ireland goed te volgen. Rond tien uur brengt de buschauffeur ons weer terug naar het hotel.


Vorige  Volgende  

Reacties op 'Rondreis Ierland':


Reacties:

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit bericht

Reisverslag

Kennismaking met I.. (Dag 1)
Van Kilkenny naar .. (Dag 2)
Whiskey drinken bi.. (Dag 3)
Regen op de Ring o.. (Dag 4)
De steile Cliffs o.. (Dag 5)
In de pub op het e.. (Dag 6)
Natuurgebied Connemara (Dag 7)
Citytour Dublin (Dag 8)
Door de Wicklow Mo.. (Dag 9)
Inpakken en wegwezen (Dag 10)


Reisroute
Programma