Reisverslag Rondreis Ierland


Ga naar: Home  Ierland  Foto's


Ierland > Natuurgebied Connemara

Poulnabrone Dolmen
Als de koffers weer in de bus geladen zijn, rijden we richting Galway. Onderweg rijden we door The Burren, het bijna maanachtig uitziende landschap. Door de rotsen groeit er nauwelijks begroeiing in de The Burren, behalve kleine planten die goed aarden in de spleten van de roten, zoals varens. In The Burren bezoeken we ook the Poulnabrone Dolmen, een soort hunebed in de Burren. De immense steen, die als dak fungeert, is helaas afgebroken. Volgens Karen doordat bezoekers op de steen gestaan hebben. Vanaf de Poulnabrone Dolmen rijden we The Burren uit richting Galway. Galway is de grootste stad aan de west kant van Ierland. We krijgen de gelegenheid om de stad te bezichtigen en direct te lunchen. We lopen door de smalle straatjes van Galway en volgen het wandelpad langs de rivier. In de snel stromende rivier staan diverse vissers op zalm te jagen. We brengen een bezoek aan de Saint Nicolas Cathedral. Deze Kathedraal is pas in 1965 geopend, maar wel in oude stijl gecreëerd. In het centrum eten we in het winkelcentrum. Daarna lopen we terug naar de bus.
’s Middags rijden we met de bus door het gebied de Connemara. The Connemara is een natuurgebied met meren en bergen. Het gebied heeft iets weg van het landschap van Noorwegen. Onderweg maakt de bus een tussenstop midden in de natuur.
Natuurgebied Connemara
Onze chauffeur laat met een turfschep zien hoe het turf gestoken wordt. Ook laat hij zien hoe je een Irish cross kan vouwen van de gras dat daar groeit. Na de demonstratie rijden we verder door de Connemara.
’s Avonds komen we aan in het plaatsje Knock. Knock is een bedevaartsplaats voor de Ieren. Het hotel ligt nogal buiten het centrum. ’s Avonds komen we op weg naar het centrum niet verder dan de eerste pub op enkele honderden meters van het hotel. Hier blijven we de rest van de avond. Andere reisgenoten die wel naar Knock zijn gelopen, voegen zich later ook in de pub.


Vorige  Volgende  

Reacties op 'Rondreis Ierland':


Reacties:

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit bericht

Reisverslag

Kennismaking met I.. (Dag 1)
Van Kilkenny naar .. (Dag 2)
Whiskey drinken bi.. (Dag 3)
Regen op de Ring o.. (Dag 4)
De steile Cliffs o.. (Dag 5)
In de pub op het e.. (Dag 6)
Natuurgebied Connemara (Dag 7)
Citytour Dublin (Dag 8)
Door de Wicklow Mo.. (Dag 9)
Inpakken en wegwezen (Dag 10)


Reisroute
Programma