Reisverslag Rondreis Ierland


Ga naar: Home  Ierland  Foto's


Ierland > Door de Wicklow Mountains

We rijden ’s morgens met de bus naar de Wicklow Mountains. Een natuurgebied ten westen van de stad Dublin. De bus cirkelt over de smalle wegen door de bergen. Onderweg hebben we een werkelijk prachtig uitzicht van groene natuur, steile bergen en meren. Het is zondagochtend en gelukkig niet druk op de weg, want passeren op de smalle wegen is lastig. Bij het Guinness-meer houden we even pauze om een foto te maken. Het donker water van het meer en het zandstrand aan één zijde van het meer, lijkt op een omgevallen glas Guinness. In de Wicklow Mountains bezoeken we de Powerscourt House and Gardens.
Wicklow Mountains
Het huis dateert uit de 18de eeuw en biedt een fantastisch uitzicht over de tuinen rond het huis. We bezoeken het huis en beklimmen de Pepper Pot Tower in de garden. Vanaf deze toren hebben we een leuk uitzicht op the Powerscourt House. Via de trappen lopen we naar beneden naar de vijver en via de hoofdtrap weer terug naar de bus. Na het bezoek aan het Powerscourt House rijdt de bus weer terug richting Dublin.
In het centrum worden we afgezet. We hebben enkele uren de tijd om Dublin te bezichtigen. Er is ook een mogelijkheid om het book of Kells te bezichtigen, maar dit slaan we over. De tijd in Dublin is al beperkt. We lopen door de winkelstraten van Dublin. Het is ondanks de zondag en de gesloten winkels toch best druk op straat. We bezoeken o.a. het Stephens winkelcentrum uit de jaren 20 daterend. In een cafeetje nemen we iets te eten en ondertussen kijken we naar de voetbalwedstrijd op televisie. Het is een belangrijke wedstrijd voor Ierland. Onze chauffeur heeft gewed op één van de partijen. Na de lunch lopen we verder door de stad richting de uitgaanswijk Temple Bar. Uiteindelijk komen we weer bij de bus, die ons terug rijdt naar het hotel buiten Dublin.
‘s Avonds zijn we met de gehele groep naar de pub geweest aan de overzijde van de straat om wat te drinken en om de laatste avond te “vieren”


Vorige  Volgende  

Reacties op 'Rondreis Ierland':


Reacties:

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit bericht

Reisverslag

Kennismaking met I.. (Dag 1)
Van Kilkenny naar .. (Dag 2)
Whiskey drinken bi.. (Dag 3)
Regen op de Ring o.. (Dag 4)
De steile Cliffs o.. (Dag 5)
In de pub op het e.. (Dag 6)
Natuurgebied Connemara (Dag 7)
Citytour Dublin (Dag 8)
Door de Wicklow Mo.. (Dag 9)
Inpakken en wegwezen (Dag 10)


Reisroute
Programma