Reisverslag Rondreis Nepal en Tibet


Ga naar: Home  Nepal  Tibet  Foto's


Nepal > Tussenlanding in de woestijn

Het is kwart voor drie deze zaterdagmiddag als we met z’n vieren naar Schiphol rijden. Onderweg zit ik me af te vragen voor de hoeveelste keer ik op reis ga via Schiphol. Ik heb vandaag nog voldoende tijd om dat uit te rekenen. Op Schiphol treffen we de medewerker van Sawadee bij de balie aan. Wij blijken de laatste passagiers van de groep te zijn. De vlucht gaat ook om 17.20 en niet om 17.35 wat ik in mijn hoofd had zitten. Uitgaande van de geadviseerde 2½ uur, zijn we dan ook aan de late kant.
Snel door de douane, een kopje koffie en door naar het vliegtuig. Hier wordt de handbagage gecontroleerd en even later stap ik in het vliegtuig voor de eerste vlucht naar Londen Heathrow. Om half zes stijgen we op en even voor half zes landen we weer op Heathrow. Het blijft mooi zo’n tijdsverschil. Ondertussen heb ik uitgerekend dat deze reis mijn twintigste reis is vanaf Schiphol.
Londen Heathrow vergt altijd veel tijd. Ik vind het een vervelende luchthaven. Allereerst moeten we met de bus naar de terminal, daarnaar weer met een andere bus naar terminal 3 en ik maak me op voor de strenge handbagagecontrole op deze luchthaven. Naast de gebruikelijke scan moeten hier ook de schoenen uit. In mijn ogen allemaal een controle met een schijnzekerheid.
De drukke straten van Katmandu
We vertrekken pas om half tien richting Doha, dus hebben voldoende tijd om wat te eten en te drinken. We verzamelen de Britse ponden die we bij ons hebben en wat we tekort komen betalen we met de creditcard. Om half tien stijgen we met Qatar airlines op richting Doha. Een vlucht van bijna zes uur. Tussen het diner en het ontbijt is een korte gelegenheid om de ogen te sluiten. In Doha is het al ochtend als we aankomen op de luchthaven. De piloot meldt nog net dat het Ramadan is in Qatar en dat eten en drinken in openbare gelegenheden verboden is.


Volgende  

Reacties op 'Rondreis Nepal en Tibet':


Reacties:

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit bericht

Reisverslag

Tussenlanding in de woest.. (Dag 1)
Eerste indrukken van Kath.. (Dag 2)
Durbar Square in de wijk .. (Dag 3)
Uitzicht op de Himalaya b.. (Dag 4)
Mogen we het Potala palei.. (Dag 5)
Bezoek aan het Drepung Kl.. (Dag 6)
Debatterende monniken in .. (Dag 7)
Het oudste klooster van T.. (Dag 8)
Beklimming naar de medita.. (Dag 9)
Het fotogenieke Yumbu Lag.. (Dag 10)
Sky burial bij het Drigun.. (Dag 11)
Aan de Tibetaanse boterth.. (Dag 12)
Het zwaar verwoeste Gande.. (Dag 13)
De aanbidding van Boeddha (Dag 14)
Het heilige Yamdrok Tsome.. (Dag 15)
De stupa van het Kumbum k.. (Dag 16)
Tibetanen als slaven in P.. (Dag 17)
Tempelmoeheid? (Dag 18)
Niemand kent ons hotel (Dag 19)
Tentenkamp op vijf kilome.. (Dag 20)
Basecamp Mount Everest op.. (Dag 21)
Wel of geen wegwerkzaamhe.. (Dag 22)
Terug in Nepal (Dag 23)
De koningstad Bhaktapur (Dag 24)
Midden in de nacht in Doha (Dag 25)


Reisroute
Programma