Reisverslag Zuid Afrika, Swaziland, Lesotho


Ga naar: Home  Lesotho  Swaziland  Zuid Afrika  Foto's


Zuid Afrika > Op weg naar de Drakensbergen

De nachtrust heeft mij goed gedaan. We hebben vandaag een lange reisdag voor de boeg richting de Drakensbergen. Via de N2 snelweg rijden we weer richting Saint Lucia, alleen rijden we nu door in de richting van Durban. We slaan linksaf en rijden naar Nkwalini, waar we een toiletstop maken bij een benzine station. Ook kunnen we hier koffie nemen. Ik loop een rondje door het dorpje, maar blijf wel in de buurt van het benzinestation. Hoewel het best veilig lijkt (en zal zijn), voel ik me niet honderd procent om mijn gemak (en Nkwalini is nou ook weer niet zo bijzonder). Terug in de bus rijden we richting Dundee. Onderweg lezen we de Afrikaanse krant, die Gerhardt gekocht heeft. Buiten zien we het landschap steeds heuvelachtiger worden. Het is verbazingwekkend hoeveel boomplantages we passeren. Zo ver je kunt kijken bossen vol met aangeplante kaarsrecht bomen. De houtindustrie moet het hier goed doen.
Drakensbergen
Tegen half twee arriveren we bij het Talana museum in Dundee. Een museum over de oude kolenmijnen. In het restaurant wordt een sandwich geserveerd. Daarna hebben we de tijd om over het museumterrein te wandelen. Ik besluit om naar Dundee te wandelen. Ik zie enkele zijpaden tussen de huizen, maar geen van deze paden lijken mij geschikt als wandelpad. Ook langs de hoofdweg is het niet leuk lopen. Ik besluit terug te lopen. Het museum toont oude machines, diverse oude gebruiksvoorwerpen en een oude stoomtrein.
Rond drie uur rijden we verder richting de Drakensbergen. We passeren Ladysmith. Ik zie de steile rotsen van de Drakensbergen voor ons verschijnen. De smalle kronkelende weg brengt ons hoger en hoger. Het amphitheater, een vijf kilometer lange rotswand op de grens met Lesotho, steekt hoog boven het landschap uit. We verblijven in het Orion Mont-Aux-Source Hotel. De lodge ligt op een prachtige locatie. We worden onthaald met een welkomstdrankje en ondertussen wordt de bagage al naar de kamers gebracht. Het is hier – net als de vorige lodge – niet eens nodig om de koffer aan te wijzen. De bagagelabels zeggen al voldoende. De kamer is zeer ruim met een grote slaapzaal en een apart zitkamer. We zetten de stoelen buiten en nemen een wijntje in de laatste zonnestralen van vandaag. Zodra de zon achter de bergen verdwenen is, pakken we onze zwemkleding en nemen een duik in het frisse zwembad. ’s Avonds is er een uitgebreid diner-buffet.


Vorige  Volgende  

Reacties op 'Zuid Afrika, Swaziland, Lesotho':


Reacties:

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit bericht

Reisverslag

Het regent in Johannesburg (Dag 1)
Op weg naar Graskop (Dag 2)
Mist op de Panoramaroute (Dag 3)
Het Kruger Park (Dag 4)
Game drive door het Kruge.. (Dag 5)
Op weg naar Swaziland (Dag 6)
Wandeling door Shewula (Dag 7)
Noodweer in de nacht (Dag 8)
Nijlpaarden in St Lucia W.. (Dag 9)
Op weg naar de Drakensber.. (Dag 10)
Onweer in de bergen (Dag 11)
Buspech … (Dag 12)
Rotstekeningen van de Bus.. (Dag 13)
Wandelen naar de waterval (Dag 14)
Door de Karoo naar Graaff.. (Dag 15)
De kust bij Port Elisabeth (Dag 16)
De Robberg in Plettenberg.. (Dag 17)
De natte Tuinenroute (Dag 18)
De township van Knysna (Dag 19)
Overgewicht met Sinterkla.. (Dag 20)
Richting Kaapstad (Dag 21)
Kaap de Goede Hoop (Dag 22)
Kaapstad vanaf Table Moun.. (Dag 23)
Terug naar huis … (Dag 24)


Reisroute
Programma