Reisverslag Zuid Afrika, Swaziland, Lesotho


Ga naar: Home  Lesotho  Swaziland  Zuid Afrika  Foto's


Zuid Afrika > De kust bij Port Elisabeth

Het is net iets over zevenen als er op de deur van onze kamer geklopt wordt. De wekker is dan al afgelopen, maar we liggen nog in bed. Ons ontbijt wordt gebracht. Een uitgebreid ontbijt wordt klaargezet op ons tafeltje.
Om half negen verlaten we Graaff Reinet in de richting van Port Elisabeth. Port Elisabeth ligt aan de kust. Onderweg trekt het landschap van de Karoo aan ons voorbij. De Karoo is een halfwoestijn en is geheel boomloos. Juist deze uitgestrektheid heeft iets bijzonders. De kaarsrechte wegen doorsnijden het kale landschap. Onderweg maken we enkele fotostops bij een watermolen en een cactusveld. Het is bijna niet voor te stellen dat in dit gebied mensen kunnen leven. Dit beeld verandert echter snel bij het naderen van Port Elisabeth. Het verkeer neemt snel toe, de wegen worden breder en de bebouwing neemt toe. Al snel rijden we de stad binnen. Aan de randen liggen de townships. Kilometers lang rijden we langs krotwoningen. Hier moeten nog heel veel Mandela-huisjes gebouwd worden, om iedereen een waardig onderkomen te geven.
Port Elisabeth
In het centrum zijn geen krotwoningen meer te vinden. Langs de weg staan grote huizen en veel industrie. Aan de boulevard stoppen we bij The Boardwalk. Een complex van winkeltjes, eetgelegenheden en een casino. We hebben twee uur de tijd om rond te wandelen en om te eten. Vanaf de pier bij het strand hebben we zicht op het leven op het strand. Het is niet heel druk in het water. Bij het podium op het strand is het een stuk drukker. Hier wordt een plaatselijk missverkiezing gehouden. We wandelen wat langs de boulevard en in het shoppingcenter The Boardwalk. In The Boardwalk zijn heel veel eetgelegenheden. We bestellen een sandwich. We hebben nog even tijd om langs het strand te wandelen. Op blote voeten lopen we door het zeewater. Een heerlijk gevoel.
Om twee uur rijden we door naar Tsitsikamma National Park. In de bus legt Gerhardt het programma uit voor de komende dagen. Dit is in onze nieuwe bus achterin niet te verstaan. De nieuwe bus is nog geen succes. Gerhardt komt het achterin nog even herhalen. Al blijft het een beetje onduidelijk wanneer nu precies wat gedaan kan worden. Het maakt hierbij niet uit of we voorin of achterin zitten. Dat horen we vast later nog wel. Ik wil graag de townships bezoeken. Gerhardt geeft aan dat dit niet zo zinvol is, omdat het schooltje gesloten is tijdens de vakantie. Ik wil het toch ! Als Gerhardt belt blijkt de tocht op zondag niet gegeven te worden.
Appartament Tsitsikamma
Gerhardt adviseert om overmorgen in Knysna zelf bij de Tourist Information te informeren. Wel kunnen we morgen walvis-spotten en een flinke wandeling bij Plettenberg Bay maken.
In het National Park Tsitsikamma hebben we een leuk appartement met uitzicht op de oceaan. Vanaf het balkon hebben we zicht op de flinke golfslag op de rotsen. Het is druk in het National Park. De vakantieperiode in Zuid Afrika is begonnen en veel Zuid Afrikanen brengen hun vakantie door langs de Tuinenroute. In de kampwinkel doen we inkopen en koken ’s avonds in ons appartement. Onder het genot van en fles wijn genieten we van de ondergaande zon en het geluid van de golven in de oceaan.


Vorige  Volgende  

Reacties op 'Zuid Afrika, Swaziland, Lesotho':


Reacties:

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit bericht

Reisverslag

Het regent in Johannesburg (Dag 1)
Op weg naar Graskop (Dag 2)
Mist op de Panoramaroute (Dag 3)
Het Kruger Park (Dag 4)
Game drive door het Kruge.. (Dag 5)
Op weg naar Swaziland (Dag 6)
Wandeling door Shewula (Dag 7)
Noodweer in de nacht (Dag 8)
Nijlpaarden in St Lucia W.. (Dag 9)
Op weg naar de Drakensber.. (Dag 10)
Onweer in de bergen (Dag 11)
Buspech … (Dag 12)
Rotstekeningen van de Bus.. (Dag 13)
Wandelen naar de waterval (Dag 14)
Door de Karoo naar Graaff.. (Dag 15)
De kust bij Port Elisabeth (Dag 16)
De Robberg in Plettenberg.. (Dag 17)
De natte Tuinenroute (Dag 18)
De township van Knysna (Dag 19)
Overgewicht met Sinterkla.. (Dag 20)
Richting Kaapstad (Dag 21)
Kaap de Goede Hoop (Dag 22)
Kaapstad vanaf Table Moun.. (Dag 23)
Terug naar huis … (Dag 24)


Reisroute
Programma