Reisverslag Zuid Afrika, Swaziland, Lesotho


Ga naar: Home  Lesotho  Swaziland  Zuid Afrika  Foto's


Zuid Afrika > Op weg naar Graskop

Ik heb 's nachts onrustig geslapen. Waarschijnlijk door de belevenissen van de afgelopen reisdag en de spanning van de hele reis. We ontbijten in het restaurant van de lodge. Om half negen gaan we op pad. Als we wegrijden wordt Gerhardt gebeld dat er nog twee koffers achtergebleven zijn. Gelukkig zijn we nog niet ver op weg. De koffers worden met een klein busje naar onze bus gebracht..
We verlaten de omgeving van Johannesburg. We hebben vandaag een lange reisdag. We rijden via de N12 richting Witbank, Middelburg en Belfast. Bij een wegrestaurant stoppen we even voor de koffie. Hier staan meerdere bussen en daardoor duurt het wat langer voordat iedereen koffie heeft. Onderweg geeft Gerhardt veel uitleg over de reis, het programma en vooral over Zuid Afrika. Hij is duidelijk trots op Zuid Afrika. In Dullstroom stoppen we voor een lunchpauze. Wij wandelen door het plaatsje en strijken neer op een terrasje helemaal achter in het dorpje. Hier zitten nagenoeg nog geen andere toeristen. Ik bestel een tosti met kip.
Pelgrims Rest
's Middags rijden we door naar Pelgrims Rest. Pelgrims Rest is een voormalig gouddelverstadje. Tegenwoordig is het meer een openlucht museum en souvenirshops voor de reizigers op weg naar het Kruger park. Pelgrims Rest bestaat uit twee gedeelten. Een lager gelegden gedeelte en een hoger gelegen bovendorp. Door de donkere wolken besluiten we om de afstand tussen het onder- en het bovendorp het niet te wandelen. We nemen de bus. Met name in het hoger gelegen gedeelte zijn veel marktkraampjes met beeldjes en heel veel houtsnijwerk.
We rijden door naar Graskop. Onze Lodge ligt net voorbij Graskop (en staat te koop voor slechts 12 miljoen Rand). Bij het uitladen van de bus blijkt sommige bagage nat geworden te zijn. Blijkbaar heeft regen water in de bagageruimte gelekt. Vervelend! Voor sommigen betekent dit dat de kleding gewassen of gedroogd moet worden. Hoewel we eigenlijk vandaag helemaal niet zoveel gedaan hebben, ben ik het best een beetje zat. Met de waterkoker maken we een soep klaar. Met de soep in de hand kijken we naar het Zuid Afrikaanse Nuus (Journaal). 's Avonds hebben we in het restaurant bij de lodge gegeten. Buiten regent het licht en is het mistig. Tijdens het eten valt tot twee keer toe de stroom uit. Overal staan kaarsjes dus het zal het wel vaker voorkomen. Aan tafel gaan de gesprekken al snel over eerder gemaakte reizen. Als ik het over het vliegtuigje in Suriname heb, blijkt een andere reisgenoot het hele reisverslag gelezen te hebben en herkent de passage. Grappig. Als we terug lopen naar de kamer is er een hele dichte mist opgetrokken. Later in de nacht gaat het over in regen en 's nachts regent het langdurig.


Vorige  Volgende  

Reacties op 'Zuid Afrika, Swaziland, Lesotho':


Reacties:

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit bericht

Reisverslag

Het regent in Johannesburg (Dag 1)
Op weg naar Graskop (Dag 2)
Mist op de Panoramaroute (Dag 3)
Het Kruger Park (Dag 4)
Game drive door het Kruge.. (Dag 5)
Op weg naar Swaziland (Dag 6)
Wandeling door Shewula (Dag 7)
Noodweer in de nacht (Dag 8)
Nijlpaarden in St Lucia W.. (Dag 9)
Op weg naar de Drakensber.. (Dag 10)
Onweer in de bergen (Dag 11)
Buspech … (Dag 12)
Rotstekeningen van de Bus.. (Dag 13)
Wandelen naar de waterval (Dag 14)
Door de Karoo naar Graaff.. (Dag 15)
De kust bij Port Elisabeth (Dag 16)
De Robberg in Plettenberg.. (Dag 17)
De natte Tuinenroute (Dag 18)
De township van Knysna (Dag 19)
Overgewicht met Sinterkla.. (Dag 20)
Richting Kaapstad (Dag 21)
Kaap de Goede Hoop (Dag 22)
Kaapstad vanaf Table Moun.. (Dag 23)
Terug naar huis … (Dag 24)


Reisroute
Programma