Reisverslag Zuid Afrika, Swaziland, Lesotho


Ga naar: Home  Lesotho  Swaziland  Zuid Afrika  Foto's


Zuid Afrika > Kaap de Goede Hoop

We hebben vandaag een tour geboekt. Tussen tien voor acht en acht uur zouden we bij het hotel opgehaald worden. Om tien over acht is er nog geen busje geweest (althans niet voor ons). Zou het wel goed komen? Om kwart over komt en busje van Atlas tours voorrijden. De gids verontschuldigt zich en informeert of wij wel bericht hadden gekregen dat hij later zou zijn? Nee dus ! Snel gaan we op pad.
Kaap de Goede Hoop
We pikken nog vier Duitse toeristen op en dan is de groep al compleet. Een lekker klein groepje. We beginnen de tour langs de kustlijn in zuidelijke richting. Bij Camps Bay stoppen we voor een fotostop. Gobus, onze gids, geeft aan dat we de tijd kunnen nemen als we dat willen. Het voelt goed dat het geen race wordt vandaag. Vanaf Camps Bay zien we de twaalf apostelen rotsformatie aan de achterzijde van de Tafelberg. Vanaf Hout Bay nemen we de Chapman’s Peak Drive. Deze bochtige weg langs steile rotsen is lange tijd gesloten geweest. Sinds deze week is de route weer geopend voor het verkeer. Een gelukje, anders hadden we om moeten rijden en hadden we de mooie route gemist.
Voordat we het Cape Peninsula National Park in rijden, stoppen we bij souvenirs verkopers. Hier verkopen ze veel houtsnijwerken en stenen beeldjes. Ik zie een dubbele giraffe op één standaard. Na wat onderhandelen, schaf ik het beeld aan. Zo’n beeld had ik eerder nog niet gezien onderweg. Ook kopen we een fraai stenen beeldje. Daarna rijden we het park in. Gobus zegt dat het rustig is vandaag in het park. Soms in het hoogseizoen staat er en lange file voor de kassa. Vanaf de ingang van het park is het nog een kilometer of dertig rijden naar de punt. Het schiereiland wordt steeds smaller. In de verte zien we de vuurtoren van Cape Point al liggen. Omdat net enkele bussen afslaan naar Kaap de Goede hoop, rijden wij eerst naar Cape Point. Het waait flink. Als we de trappen op klimmen naar de vuurtoren (er gaat ook een treintje) moeten we ons soms vasthouden voor de windvlagen.
Pinquïns
Vanaf de top heb je een mooi zicht op het verder gelegen Cape of Good Hope. Voor-de-wind lopen we weer naar beneden. In het winkeltje schaffen we wat broodjes aan voor de lunch. Hierdoor hoeven we niet uitgebreid te gaan lunchen. Bij Kaap de Goede Hoop is de wind nog sterker. Ik heb moeite om goed stil te blijven staan om een onbewogen foto te kunnen maken van het bord van Kaap de Goede Hoop.
We rijden terug via de oostkant van het schiereiland. Ondertussen nuttigen wij de lunch. We rijden naar Simons Town. In Simons Town bevindt zich de Boulders Pinguïn Kolonie. Een groep pinquins verblijft op de rotsen. Je kunt de pinguïns vrij dicht benaderen. Rustig blijven ze zitten of liggen. Nieuwsgierig kijken ze naar hun gasten. De pinguïns zijn veel kleiner dan ik me voorgesteld had. De beesten zijn ongeveer 50 centimeter groot. Het is vooral grappig om te zien als een pinguïn in zee springt, of zich met een golf op de kant laat gooien.
Via Muizenberg rijden we door naar Stellenbosch. Dit is ongeveer een uurtje rijden. Om half drie rijden we het wijnplaatsje Stellenbosch binnen. Gobus geeft een rondleiding met de bus, waarna hij ons af zet om zelf door het stadje te wandelen.
Stellenbosch
Stellenbosch is een leuk stadje met veel gebouwen in oud Hollandse stijl. We bestellen een koffie op het terras en kijken naar het leven in de stad. Ook worden er ondertussen filmopnamen gemaakt, wat al de nodige bedrijvigheid met zich mee brengt.
Als laatste onderdeel van onze excursie gaan we wijn proeven. We rijden net buiten Stellenbosch naar de wijnboerderij Jordan. Hier krijgen we verschillende wijnen aangeboden om te proeven. Ook kunnen we de wijn aanschaffen of laten verschepen. Wij laten het bij proeven. We rijden terug naar Kaapstad. Als de Tafelberg open zou zijn had Gobus ons bij de Tafelberg af kunnen zetten, maar er staat nog steeds te veel wind. Rond zes uur worden we daarom bij ons hotel afgezet. ’s Avonds eten we in een restaurantje in de buurt van het hotel. Terug in het hotel herpak ik alvast mijn koffer en ga ik slapen.


Vorige  Volgende  

Reacties op 'Zuid Afrika, Swaziland, Lesotho':


Reacties:

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit bericht

Reisverslag

Het regent in Johannesburg (Dag 1)
Op weg naar Graskop (Dag 2)
Mist op de Panoramaroute (Dag 3)
Het Kruger Park (Dag 4)
Game drive door het Kruge.. (Dag 5)
Op weg naar Swaziland (Dag 6)
Wandeling door Shewula (Dag 7)
Noodweer in de nacht (Dag 8)
Nijlpaarden in St Lucia W.. (Dag 9)
Op weg naar de Drakensber.. (Dag 10)
Onweer in de bergen (Dag 11)
Buspech … (Dag 12)
Rotstekeningen van de Bus.. (Dag 13)
Wandelen naar de waterval (Dag 14)
Door de Karoo naar Graaff.. (Dag 15)
De kust bij Port Elisabeth (Dag 16)
De Robberg in Plettenberg.. (Dag 17)
De natte Tuinenroute (Dag 18)
De township van Knysna (Dag 19)
Overgewicht met Sinterkla.. (Dag 20)
Richting Kaapstad (Dag 21)
Kaap de Goede Hoop (Dag 22)
Kaapstad vanaf Table Moun.. (Dag 23)
Terug naar huis … (Dag 24)


Reisroute
Programma