Reisverslag Zuid Afrika, Swaziland, Lesotho


Ga naar: Home  Lesotho  Swaziland  Zuid Afrika  Foto's


Zuid Afrika > Het Kruger Park

Vandaag gaan we naar het Kruger Park. Als ik wakker word, straalt de zon al door de gordijnen naar binnen, Het is grappig om te zien dat de wereld nu veel groter is. Vanuit de ontbijtzaal zien we opeens een steile kloof net achter de lodge. Deze hadden we eerder nog niet gezien in de mist.
Antilopen
Voor de liefhebbers is er een swing (kabelbaan) over de kloof. De swing is momenteel gesloten, en het ziet er niet naar uit dat hij recent nog gebruikt is.
Om problemen met de lekkage te voorkomen wordt alle bagage achter in de bus geladen. Het is echter mooi weer vandaag. Omdat ook bij God’s Window de mist opgetrokken is, rijden we opnieuw langs dit uitkijkpunt. Het ligt ongeveer tien kilometer buiten Graskop. Vanaf de bergtop hebben we zicht over de uitgestrekte vallei, die maar liefst 1.700 meter lager ligt. Ook vanaf het nabij gelegen uitkijkpunt Forest Rain is het uitzicht fabelachtig.
Op de terugweg door Graskop stoppen we bij de bank omdat sommigen geld nodig hebben. De bank blijkt nog gesloten te zijn. Wel weet Gerhardt een portie biltong te bemachtigen. Hij laat dit gedroogde vlees door de bus gaan. We rijden in oostelijke richting en dalen af in de vallei. Al direct merk ik dat het warmer wordt en de zon schijnt flink. Onderweg stoppen we bij een winkelcentrum om te pinnen en voor een sanitaire stop. Hier lukt het pinnen wel. Met geld op zak rijden we richting het Paul Kruger Park. We naderen het park via de ingang Orpen.
Een gnoe
Al direct langs de toegangsweg naar het Kruger Park zien we al impala’s, giraffes en een drietal buffels. En we zijn het park nog niet eens in. Bij de toegangspoort bij Orpen koop ik een overzichtskaart met alle dieren in het Krugerpark. Hiermee kunnen we de dieren onderscheiden en eventueel aankruisen welke dieren we gespot hebben. We overnachten in het Krugerpark in de Satara Campsite, ongeveer 50 kilometer het park in. In het park kan ik gaan aankruisen en zien we grote groepen zebra’s en impala’s de weg oversteken. Hofard ontpopt zich als een ware speurder en wijst ons op diverse beesten links en rechts tussen de struiken. Ondertussen rijdt hij ook de bus door het park. Hij stopt regelmatig voor wild. Al snel zien we kudu’s, waterbokken, nijlpaarden, veel gnoes en zelfs een olifant.
Bij de campsite besluiten we eerst de lunch te nemen. Het regelen van de sleutels neemt lang in beslag. Op het terras voor het restaurant is het warm en klam. ’s Middags doen we rustig aan. We hebben een leuk rond huisje. Alle huisjes staan in grote cirkel en kijken uit op het binnenterrein. We rusten wat en lezen wat. ‘s Middags als wat minder warm is, wandelen we over de campsite. Links en rechts schieten eekhoorns weg en zien we diverse vogels in de bomen.
Avond game drive
Om vijf uur verzamelen we voor een game drive bij sunset. Met een open truck rijden we het park in rond zonsondergang. Gnoes, impala’s en buffels pal aan de weg. Het blijft allemaal prachtig om te zien. Bolbokken, kudu’s, een olifant en enkele apen. Langzaam valt de schemer en met schijnwerpers zoeken we verder naar wild. Vooral in de verte schijnen de glinsterende ogen van veel dieren, maar we kunnen niet onderscheiden wat het is. Op de terugweg zien we een mannetjes leeuw midden op de weg liggen. De weg is nog lekker warm voor hem. Rond hem lopen twee vrouwtjes en een welp. Hij is helemaal niet van plan om voor ons opzij te gaan, maar het licht van de schijnwerper en de fotoflitsen doet hem besluiten op te staan en weg te wandelen. Jammer dat in het donker geen goede foto’s te maken zijn. Rond acht uur zijn we terug bij de campsite.


Vorige  Volgende  

Reacties op 'Zuid Afrika, Swaziland, Lesotho':


Reacties:

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit bericht

Reisverslag

Het regent in Johannesburg (Dag 1)
Op weg naar Graskop (Dag 2)
Mist op de Panoramaroute (Dag 3)
Het Kruger Park (Dag 4)
Game drive door het Kruge.. (Dag 5)
Op weg naar Swaziland (Dag 6)
Wandeling door Shewula (Dag 7)
Noodweer in de nacht (Dag 8)
Nijlpaarden in St Lucia W.. (Dag 9)
Op weg naar de Drakensber.. (Dag 10)
Onweer in de bergen (Dag 11)
Buspech … (Dag 12)
Rotstekeningen van de Bus.. (Dag 13)
Wandelen naar de waterval (Dag 14)
Door de Karoo naar Graaff.. (Dag 15)
De kust bij Port Elisabeth (Dag 16)
De Robberg in Plettenberg.. (Dag 17)
De natte Tuinenroute (Dag 18)
De township van Knysna (Dag 19)
Overgewicht met Sinterkla.. (Dag 20)
Richting Kaapstad (Dag 21)
Kaap de Goede Hoop (Dag 22)
Kaapstad vanaf Table Moun.. (Dag 23)
Terug naar huis … (Dag 24)


Reisroute
Programma